Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-20-02, 11:50 AM   #1
endothermal
Guest
 
Posts: n/a
Angry Mandrake 8.2 + Nvidia ti4400 - Issues

I have been working through a few problems. Here is the major problems:

if installing Mandrake 8.2 on a system with a Leadtek ti4400, the DrakX installer cannot properly dectect this video card,it then chooses vga as the driver but it also only installs XFree86 ver 3.3.6 even though you specifically ask it to install 4.2.0. Be very careful because all of the instructions posted on this board in the "official" nvidia install instructions assume that you are running 4.0.1 or higher.

Some symptoms to let you know that this has happened to you is when you go into the XF86Config-4 file you do not see an area that has Driver=NV like the instructions say. Also you should run X -version to see what version truly is installed. Please note that none of the current drivers work with 3.3.6 XFree86 or at least do not seem to work, they all state 4.0.1 or higher to work.

At this time simply doing an upgrade to 4.2.0 does not seem to work because once I did an upgrade, X -configure would no longer work and I have been searching the net dearly and I have not found information on how to do this cleanly.

Any help on how to get XFree86 4.2.0 installed once 3.3.6 is installed, specific to Mandrake and specific to the ti4400 would be greatly appreciated.
  Reply With Quote
Old 09-20-02, 01:27 PM   #2
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Couldn't you just tell the installer it's a GF2 or 3 instead, that way it installs the right version of things, and uses the "nv" driver? Or does that cause other problems for you?
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 09-20-02, 01:48 PM   #3
endothermal
Guest
 
Posts: n/a
Default

I did try but in the installer if you choose any nvidia driver and do a test it fails and doesn't install properly. But looking through other postings here is what I found

Install choose Geforce 2DDR generic driver DO NOT Test just accept and continue (here is where I was having problems once I did a test it all went to pot) . Do not autostart X boot straight to text. Then download and install the driver RPMS then edit XFConfig86-4 like the driver readme.txt states and restart and all should be well.
  Reply With Quote
Old 09-20-02, 02:33 PM   #4
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Oh, right, don't test it.

I was having the same problem almost two years ago (well, I think it was 2 years ago...) with my GeForce2. Even though Mandrake at the time (v8.0) would detect it fine, testing it locked stuff up.

I haven't used Mandrake's testing stuff since then, because of that, and I often forget it even exists.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
vdpau issues with openSUSE 12.2 x86_64 and nvidia 304.43 drivers frispete NVIDIA Linux 0 09-29-12 04:41 PM
Mandrake 8.2 first time user... mcortz_2000 NVIDIA Linux 3 09-26-02 01:51 PM
Nvidia 3123 not working on Mandrake 8.2 UP with Geforce 440 MMX tariqf NVIDIA Linux 1 09-17-02 08:22 AM
Mandrake 8.2 Nvidia src.rpm problems Mr_Malcontent NVIDIA Linux 8 09-11-02 09:53 PM
Problems with Mandrake and NVidia drivers..... xMonoxide187x NVIDIA Linux 2 08-22-02 01:55 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.