Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-16-03, 03:56 PM   #1
Anaxarxes
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 3
Default Master Rallye Problem... No Shaders for me? (I use the OEM)

I have installed the master rallye bundled with my GF4 Ti4800SE...

I can't see any shaders or any eye-candy effecs!!!!!

I saw the screenshts over the net and I saw that water and reflections on the cars are awesome for GF4 Ti graphics cards..

What's wrong?

I se WinXP SP1, DX 9.0b, 44.03 driver set...

I also found this in the GameData folder / options.xml file...


Quote:
<Value Name="DirectX/Options/ViewDist" Type="Int" Value="2" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Options/TextureQuality" Type="Int" Value="2" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Options/TextureDepth" Type="Int" Value="1" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Options/DetailPasses" Type="Int" Value="2" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Options/ParticleQuality" Type="Int" Value="3" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Options/TyretrackQuality" Type="Int" Value="3" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Options/SkyQuality" Type="Int" Value="1" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Options/ShadowQuality" Type="Int" Value="1" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Options/Reflections" Type="Int" Value="1" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Mode/Adapter" Type="String" Value="NVIDIA GeForce4 Ti 4800 SE" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Mode/Width" Type="Int" Value="1024" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Mode/Height" Type="Int" Value="768" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Mode/Depth" Type="Int" Value="32" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Mode/Fullscreen" Type="Bool" Value="True" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Mode/PreferHardware" Type="Bool" Value="True" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
<Value Name="DirectX/Mode/Multisamples" Type="Int" Value="0" SaveOptions="True" SavePlayerState="False" />
Should I change the Values to get the Shaders ?
Anaxarxes is offline   Reply With Quote
Old 11-16-03, 04:14 PM   #2
-=DVS=-
.:. Lafiel .:.
 
-=DVS=-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Outerspace
Posts: 3,009
Talking

Can't hurt by trying
__________________
.:. Lian Li X500FX .:. i7 2600k .:. PNY GTX 680 .:. Corsair DDR3 8GB .:. Silverstone 800W PSU .:. Asus P8P67-M Pro .:. Crucial M4 SSD 512GB .:.
-=DVS=- is offline   Reply With Quote
Old 11-16-03, 04:42 PM   #3
Anaxarxes
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 3
Default But?

But what values?

0-infinity ?

Or should I just write Shader in the value string?
__________________
----------------------------------------------------------------------
Primary System: Intel Pentium 4 1.7 Ghz Willamate | Intel i850GB Garibaldi | 512 MB PC-800 Kingston RIMMs | 40 GB Seagate Barracuda 7200.7 IDE | 128MB Leadtek Winfast GeForce4 Ti4800SE My ViVo | 17" Nec Multisync FE750 Monitor | Creative SoundBlaster Live! Player and Creative FPS 2000 Digital Speakers through DIGITAL-DIN | 3com Etherlink 10/100 Mbps Ethernet connected to Motorola SurfBoard SB3100i Cable Modem @ 128/32 | ASUS 52x24x52 IDE CD Writer and ASUS S500A 50x IDE CD-ROM... Powered with ASUS T-10 300W Elan-Vital Case and APC 650MI Back-UPS
----------------------------------------------------------------------
Anaxarxes is offline   Reply With Quote
Old 11-16-03, 05:30 PM   #4
-=DVS=-
.:. Lafiel .:.
 
-=DVS=-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Outerspace
Posts: 3,009
Lightbulb

if its value 1 , try 2 and 3 ,

Better yet try different drivers maybe
__________________
.:. Lian Li X500FX .:. i7 2600k .:. PNY GTX 680 .:. Corsair DDR3 8GB .:. Silverstone 800W PSU .:. Asus P8P67-M Pro .:. Crucial M4 SSD 512GB .:.
-=DVS=- is offline   Reply With Quote
Old 11-16-03, 05:51 PM   #5
Anaxarxes
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 3
Default

I tried the ones that came with Leadtek CD, 44.03's 45,23's and 52.xx

I still can't find out why I can't see the shader effects...

My friend has a Ti4200 and he can play the game with the Shader effects and real time reflections...
__________________
----------------------------------------------------------------------
Primary System: Intel Pentium 4 1.7 Ghz Willamate | Intel i850GB Garibaldi | 512 MB PC-800 Kingston RIMMs | 40 GB Seagate Barracuda 7200.7 IDE | 128MB Leadtek Winfast GeForce4 Ti4800SE My ViVo | 17" Nec Multisync FE750 Monitor | Creative SoundBlaster Live! Player and Creative FPS 2000 Digital Speakers through DIGITAL-DIN | 3com Etherlink 10/100 Mbps Ethernet connected to Motorola SurfBoard SB3100i Cable Modem @ 128/32 | ASUS 52x24x52 IDE CD Writer and ASUS S500A 50x IDE CD-ROM... Powered with ASUS T-10 300W Elan-Vital Case and APC 650MI Back-UPS
----------------------------------------------------------------------
Anaxarxes is offline   Reply With Quote
Old 11-16-03, 07:18 PM   #6
saturnotaku
Apple user. Deal with it.
 
Join Date: Jul 2001
Location: The 'burbs, IL USA
Posts: 12,502
Default

Anaxarxes,

You need to shorten your signature, bud. Cut the second system out and shrink your font. That's the policy 'round here.
saturnotaku is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.