Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-25-03, 08:42 PM   #1
mdk_mike
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 3
Default Have to reinstall drivers with each boot / "no screens found"

Hi all,

I think I may have a unique one here.

System info:
Mandrake 9.1, ASUS K7S6A mobo, 1.7GHz Athlon, GeForce FX5200 chipset on an ASUS V9520 series board.

I have to reinstall the Nvidia drivers after every reboot. After an install, and until the machine reboots, the drivers work brilliantly no matter how many times I start and stop X. However, if I reboot and attempt startx, it fails and gives me the following (partial from my xfree86.0.log

==============================
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xE0000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xEC000000
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(II) UnloadModule: "nvidia"
(II) UnloadModule: "vgahw"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found
=============================

If I try an "insmod nvidia", I get:
=============================
Using /lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/video/nvidia.o
Warning: loading /lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/video/nvidia.o will
taint the kernel: non-GPL license - NVIDIA
See http://www.tux.org/lkml/#export-tainted for information about tainted modu
les
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including inva
lid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
==============================
Here's my lsmod output:
Module Size Used by Tainted: P
parport_pc 25096 1 (autoclean)
lp 8096 0 (autoclean)
parport 34176 1 (autoclean) [parport_pc lp]
snd-pcm-oss 43556 0 (unused)
snd-mixer-oss 14488 0 [snd-pcm-oss]
snd-intel8x0 21988 0 (unused)
snd-ac97-codec 40160 0 [snd-intel8x0]
snd-pcm 77536 0 [snd-pcm-oss snd-intel8x0]
snd-timer 18376 0 [snd-pcm]
snd-mpu401-uart 4396 0 [snd-intel8x0]
snd-rawmidi 17600 0 [snd-mpu401-uart]
snd-seq-device 5832 0 [snd-rawmidi]
snd 40868 0 [snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-intel8x0 snd-ac
97-codec snd-pcm snd-timer snd-mpu401-uart snd-rawmidi snd-seq-device]
snd-page-alloc 7732 0 [snd-intel8x0 snd-pcm]
emu10k1 62792 0 (unused)
ac97_codec 12488 0 [emu10k1]
sound 70644 0 [emu10k1]
soundcore 6276 0 [snd emu10k1 sound]
af_packet 14952 0 (autoclean)
sr_mod 16920 0 (autoclean)
floppy 55132 0
tulip 44032 1 (autoclean)
ide-cd 33856 0
cdrom 31648 0 [sr_mod ide-cd]
ide-scsi 11280 0
scsi_mod 103284 2 [sr_mod ide-scsi]
NVdriver 1667200 0
usbmouse 2936 0 (unused)
keybdev 2720 0 (unused)
mousedev 5268 0
hid 20900 0 (unused)
input 5664 0 [usbmouse keybdev mousedev hid]
printer 8448 0 (unused)
usb-ohci 20584 0 (unused)
usbcore 72992 1 [usbmouse hid printer usb-ohci]
rtc 8060 0 (autoclean)
ext3 59916 3
jbd 38972 3 [ext3]
===============================

And for completeness,the rest of my XFree86 log is in the attachment. I'm at a total loss here. but I can follow fairly complicated instructions if need be. Help!
mdk_mike is offline   Reply With Quote
Old 11-26-03, 11:50 AM   #2
LordMorgul
Electrical Engineer
 
LordMorgul's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: San Luis Obispo, CA
Posts: 872
Default

Try both insmod and modprobe before you startx on a fresh reboot (going to runlevel 3, not 5).

Attachment missing.
__________________
"..the triumph of evil is for good men to do nothing." (Edmond Burke)
nVIDIA video driver RPMs for Fedora :: see yum repo at livna.org.
LordMorgul is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nVidia Linux drivers with Linux on Mac, help? Thetargos NVIDIA Linux 0 05-13-12 12:52 PM
Radeon 9700 not all that? sancheuz Other Desktop Graphics Cards 200 10-12-02 09:31 PM
Worked fine before, now getting "no screens found" HansBoldt NVIDIA Linux 3 08-22-02 06:20 AM
Do I have to reinstall NVIDIA drivers after every kernel upgrade? supernaut NVIDIA Linux 3 07-31-02 06:50 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.