Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-20-02, 11:37 PM   #1
z28Power
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Reno, NV, US
Posts: 15
Default NVdriver module doesn't load every boot!

Everytime that I start up the computer, I have to run insmod NVdriver, it loads the module, and THEN I can load X. If i try to run X without running insmod first, I get error that it could not initialize NVdriver! Anybody run across this issue or have any ideas?
z28Power is offline   Reply With Quote
Old 09-21-02, 09:36 AM   #2
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Yep, edit /etc/modules.conf and add an alias that loads NVdriver for you when the kernel gets a request that it'd handle.

First, though, run one of these:

[ -c /dev/.devfsd ] && echo "devfs"

If it prints out "devfs", then add a line like this to modules.conf:

alias /dev/nvidia* NVdriver

If it printed out nothing, then add a line like this:

alias char-major-195 NVdriver
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 09-24-02, 06:50 PM   #3
z28Power
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Reno, NV, US
Posts: 15
Unhappy No go.. :-(

well i tried this and I was supposed to add the: alias char-major-195 NVdriver line to my modules.conf file; but it was already there! I tried to reboot, tried to re-run the insmod, etc. etc., however I still have to manually install the NVdriver module at every boot, otherwise I get errors at the start of x reporting that NVdriver failed to load!

Anybody else have any ideas as to what could be my stupid problem?!?!?
z28Power is offline   Reply With Quote
Old 09-24-02, 08:18 PM   #4
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

What does ls -l /dev/nvidia* tell you? Post the whole thing, between [ code ] and [ /code ] tags (take out the spaces in the tags though).
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 02:44 PM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 11:46 PM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 09:23 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 11:16 PM
Can't load NVdriver jojotux123 NVIDIA Linux 4 09-18-02 07:15 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.