Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-04-03, 05:41 AM   #1
Eugene
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 5
Default SuSE 9 & NVidia 3D Graphics do not work at all!

Hello...

I have SuSE 9.
The first time I installed it, it detected my internet settings and I tested them by updating during the install.

At that time I downloaded the NVidia driver.
I finished the install, went to Yast>>Hardware>>Monitor and Graphics card

And I tried to enable 3D Acceleration.
I did the test, and it worked, I clicked on save.

I got a message saying that the next time the graphics system is restarted the settings will take effect.

However, it still said that:

3D Acceleration: Disabled

I hit ctrl+alt+backspace to restart X.
It still said that 3D Graphics were disabled.

I Rebooted... still it said the same.
So I re-installed SuSE 9 and this time I got ALL the updates but not the NVidia driver one.

Then I downloaded the new installer (4496) and the packge "kernel-source"
I rebooted and started SuSE in level 3 (without X) by typing linux 3 at the boot...

Then I installed the NVidia driver, the installer said that it installed ok and that I need to activate it in Sax2.

I rebooted again, loaded SuSE the regular way (with X) and enabled it in Sax2 by going to Yast>>Hardware>>Monitor and Graphics card>>3D Acceleration>>Enable

This time it worked!
It said that it was enabled... and games that required 3D graphics like racer worked.

It worked for a few days.
I did NOT update the kernel or anything, my system did not change at ALL.

I just logind as root because I need to do something...
And then I wanted to play racer, and it wouldn't start.

So I went to Yast and sure, there it was.
3D Acceleration: Disabled.

I tried to enable it, and got the same problem.
It said that its ok... but wouldn't enable.

So I re-installed the driver again.
Got a message saying that I already have it installed but I re-installed anyway.

went to yast... and still the same problem.
what do I do now?

I do not want to re-install suse again!
Please help.
Eugene is offline   Reply With Quote
Old 12-04-03, 05:51 AM   #2
Eugene
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 5
Default

I have a GeForce 2 MX 100/200
An AMD Athalon 1800+ (I did download the optimized kernel for it when I installed SuSE, but that was BEFORE I installed the NVidia driver)

And Linux SuSE 9.

I also have a flat 15" monitor.


Hope that info will "help you help me"...



waiting for reply's....
Eugene is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thoughts from console owners on NVIDIA's GEFORCE GRID MikeC Console World 11 05-27-12 09:43 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.