Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-25-02, 09:44 PM   #1
A-KO
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 51
Send a message via AIM to A-KO
Default Not detecting 128MB?

My motherboard isn't detecting 128MB of graphics memory. What is the issue here?

Anyone else run into this? I've updated the bios, the motherboard is rather 'old' per say, the chipset is an intel chipset supported natively by XP.

Any ideas? Anyone know how to get this working?
A-KO is offline   Reply With Quote
Old 09-25-02, 10:09 PM   #2
thcdru2k
Registered User
 
thcdru2k's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Milpitas, CA
Posts: 1,142
Send a message via ICQ to thcdru2k Send a message via AIM to thcdru2k
Default

could be a faulty card..can u get it returned or replaced?
__________________
Athlon XP 1.58GHz | MSI KT3 Ultra2 | 256MB DDR PC-3000 | GeForce 4 ti4200 64mb @ 310/533 | IBM 120GXP 40.0GB | Det. 41.09 | DX 9 RC2 | Win XP SP1

11118 3DMarks
thcdru2k is offline   Reply With Quote
Old 09-25-02, 10:30 PM   #3
pelly
Registered User
 
pelly's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 681
Default

It could be the wrong BIOS loaded onto the card...You might wanna explore that route before you go returning the card...

Good luck, let us know how it works out...

pelly is offline   Reply With Quote
Old 09-25-02, 11:06 PM   #4
A-KO
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 51
Send a message via AIM to A-KO
Default

Put the card into another system, detects 128MB just fine.
A-KO is offline   Reply With Quote
Old 09-25-02, 11:19 PM   #5
thcdru2k
Registered User
 
thcdru2k's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Milpitas, CA
Posts: 1,142
Send a message via ICQ to thcdru2k Send a message via AIM to thcdru2k
Default

what is your fsb speed and your agp bus speed? and also your powersupply how many watts?
__________________
Athlon XP 1.58GHz | MSI KT3 Ultra2 | 256MB DDR PC-3000 | GeForce 4 ti4200 64mb @ 310/533 | IBM 120GXP 40.0GB | Det. 41.09 | DX 9 RC2 | Win XP SP1

11118 3DMarks
thcdru2k is offline   Reply With Quote
Old 09-26-02, 03:38 AM   #6
SurfMonkey
QuadCore G80 PS3 Overload
 
SurfMonkey's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: In a small room surrounded by vast, inscrutable, machines...
Posts: 491
Default

Run DXDiag from the Start Menu. Check to see if AGP support is enabled, if it isn't then you try installing the latest MB drivers for your machine (4in1s for VIA etc).
__________________
Folding for Beyond3D
"A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on."
Sir Winston Churchill

"Halflife2 got halfway around the world before Gabe had a chance to get his pants on."
Anon
SurfMonkey is offline   Reply With Quote
Old 09-26-02, 05:25 AM   #7
A-KO
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 51
Send a message via AIM to A-KO
Default

FSb 133, AGP 4x, drivers are not needed for i8xx under XP, PSU is 230. Ran fine in a P4 system with a 250.
A-KO is offline   Reply With Quote
Old 09-26-02, 07:48 AM   #8
SurfMonkey
QuadCore G80 PS3 Overload
 
SurfMonkey's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: In a small room surrounded by vast, inscrutable, machines...
Posts: 491
Default

Post up your full system specs, I can't realy see a power supply issue here but you never know...
__________________
Folding for Beyond3D
"A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on."
Sir Winston Churchill

"Halflife2 got halfway around the world before Gabe had a chance to get his pants on."
Anon
SurfMonkey is offline   Reply With Quote

Old 09-26-02, 07:50 AM   #9
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Default

is there any possibility of an incompatibility with your motherboard? always check the manufacturers site, and look for bios updates as well. Also, try setting the BIOS to default settings

i'll post more if i think of anything else
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote
Old 09-26-02, 08:44 AM   #10
thcdru2k
Registered User
 
thcdru2k's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Milpitas, CA
Posts: 1,142
Send a message via ICQ to thcdru2k Send a message via AIM to thcdru2k
Default

Quote:
Run DXDiag from the Start Menu. Check to see if AGP support is enabled, if it isn't then you try installing the latest MB drivers for your machine (4in1s for VIA etc).
hes not even posting at 128mb, that doesn't matter, at least not yet.

Quote:
FSb 133, AGP 4x, drivers are not needed for i8xx under XP, PSU is 230. Ran fine in a P4 system with a 250.
the geforce2 use to not detect 32mb, on some systems with a low power supply. 230 is somewhat low, yeah it would be a good idea to post your systems specs, peripherals included. for now, try to only boot up with only your cpu and videocard. take out and extra cards soundcard/network, unplug any hd/cd/floppy power connectors, and see if it post with 128mb. if it does, than upgrade your powersupply. if it doesn't, than try upgrading your bios and using default settings, if that still doesn't work, than could be an incompatibility.
__________________
Athlon XP 1.58GHz | MSI KT3 Ultra2 | 256MB DDR PC-3000 | GeForce 4 ti4200 64mb @ 310/533 | IBM 120GXP 40.0GB | Det. 41.09 | DX 9 RC2 | Win XP SP1

11118 3DMarks
thcdru2k is offline   Reply With Quote
Old 09-26-02, 10:48 AM   #11
A-KO
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 51
Send a message via AIM to A-KO
Default

Pulled out cards, still a no-go. Unfortunately.....

Looks like it's time to hound Intel for a bios update.

The board is the Intel VC820, it's semi-old, but I wouldnt've thought that 128MB video ram would be too much. I'm pretty sure all it'd take is a simple bios update.
A-KO is offline   Reply With Quote
Old 09-26-02, 10:09 PM   #12
A-KO
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 51
Send a message via AIM to A-KO
Default

FIXED IT:

I think there's a flaw in the i820's AGP4x implementation. I set the video to 2x and it works fine. Also works *BETTER* heh.
A-KO is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Communicating without memory in a quantum system News Archived News Items 0 10-16-12 01:20 PM
DOE Doles Out Cash to AMD, Whamcloud for Exascale Research News Archived News Items 0 07-12-12 07:50 PM
Thoughts from console owners on NVIDIA's GEFORCE GRID MikeC Console World 11 05-27-12 08:43 AM
Measuring card memory usage peter_ga NVIDIA Linux 0 05-24-12 08:07 PM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.