Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-14-03, 02:22 AM   #1
emtz
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1
Default lots of unresolved symbols when loading nvidia.o kernel module

Ok, im trying to install NVIDIA kernel module, tried like 4 different versions, and I always
get these unresolved symbols error, ill paste part of them. I'm running Slackware linux 9.0 with 2.4.20 kernel. and I have ASUS nvidia geforce MX440 AGP8x 64 Mb video card, any ideas ?
It seems that the module compiles perfectly, but the error occurs when im trying to load the module.
error as follows: (it's just part of it, there are more unresolved symbols...)

/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/video/nvidia.o: unresolved symbol pci_read_config_word_Rsmp_923654cb
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/video/nvidia.o: unresolved symbol request_irq_Rsmp_0c60f2e0
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/video/nvidia.o: unresolved symbol bh_task_vec_Rsmp_284177b8
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/video/nvidia.o: unresolved symbol do_gettimeofday_Rsmp_72270e35
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/video/nvidia.o: unresolved symbol __tasklet_hi_schedule_Rsmp_60ea5fe7
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/video/nvidia.o: unresolved symbol __pollwait_Rsmp_90dd51e4
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/video/nvidia.o:
Hint: You are trying to load a module without a GPL compatible license
and it has unresolved symbols. Contact the module supplier for
assistance, only they can help you.

/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/video/nvidia.o: insmod /lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/video/nvidia.o failed
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/video/nvidia.o: insmod nvidia failed
emtz is offline   Reply With Quote
Old 12-16-03, 07:23 AM   #2
LordMorgul
Electrical Engineer
 
LordMorgul's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: San Luis Obispo, CA
Posts: 872
Default

Do you have more than one kernel-source on the system? Is it possible the compiler got ahold of the wrong kernel headers when building the module? The kernel source tree needs to be at least mrproper too, but not necessarily compiled.
__________________
"..the triumph of evil is for good men to do nothing." (Edmond Burke)
nVIDIA video driver RPMs for Fedora :: see yum repo at livna.org.
LordMorgul is offline   Reply With Quote
Old 12-16-03, 09:22 AM   #3
TheOneKEA
Fifteen-K Saiyan Bastard
 
TheOneKEA's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Somewhere in England, waiting for ROTK and drooling over the A64 3000+
Posts: 417
Send a message via ICQ to TheOneKEA Send a message via AIM to TheOneKEA Send a message via Yahoo to TheOneKEA
Default

Indeed. My second guess would be that an inconsistent kernel source combined with CONFIG_MODVERSIONS=y is also responsible for breaking the nvidia module.
__________________
/me \/\/@|\|t5 $$$$$ F0r @|\| u65r 3|33t G@/\/\1|\|G r1G

SCREW THE ADS! http://adblock.mozdev.org/
Proud user of teh Fox of Fire - Mozilla Firefox 0.8

Registered Linux User #289618
TheOneKEA is offline   Reply With Quote
Old 01-15-04, 12:04 PM   #4
actionjacks
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: London, UK
Posts: 1
Default

Had the same problem, it turned out that the issue was with my kernel config file (/usr/src/linux-2.4/.config or /usr/src/linux-2.4/configs/kernelrel-basearch.config), there were some settings in there that messed with the nvidia kernel build.

You could go through each setting and then do a new make kernel and module build but I found the easiest (and quickest way) was to download and reinstall a clean kernel-source.

ActionJacks
actionjacks is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 11:04 AM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 10:46 PM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 08:23 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 10:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.