Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-26-02, 04:09 AM   #1
i_yalovoy
Guest
 
Posts: n/a
Question X startup

RedHat7.2, kernel -2.4.18
The X server start during 1-2 min. It is too slow for my system:
Duron 1,2
RAM 256Mb
GeForce4MX440DDR64
I also noticed some blinking of a screen while I am waiting.
When I switch to text-console and back to the X, I saw the same!

Please help me to fix the problem
  Reply With Quote
Old 09-26-02, 09:51 AM   #2
Klaus-P
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Germany
Posts: 134
Default

Your system looks quite OK i think, even on my old 133 MHz, 32 meg machine
the startup is faster though it depends on the used windowmanager.

Well as a first test and without checking any log files and other
stuff , just enter 'X' on a text console and estimate the seconds
until a black crossed mouse pointer is visible on a grey screen.
Then finish this windowmanager free X session by ctrl-alt-backspace.

Is there a significant difference of the elapsed time?
Klaus-P is offline   Reply With Quote
Old 09-27-02, 10:56 AM   #3
i_yalovoy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by Klaus-P
Your system looks quite OK i think, even on my old 133 MHz, 32 meg machine
the startup is faster though it depends on the used windowmanager.

Well as a first test and without checking any log files and other
stuff , just enter 'X' on a text console and estimate the seconds
until a black crossed mouse pointer is visible on a grey screen.
Then finish this windowmanager free X session by ctrl-alt-backspace.

Is there a significant difference of the elapsed time?
I didn't say about KDE or other windowmanager. I mean only X(!) server starts VERY SLOWLY!
It's look like it try different modes, but I have define concrete mode in XF86config-4!
  Reply With Quote
Old 09-27-02, 12:00 PM   #4
Klaus-P
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Germany
Posts: 134
Default

Well, it' only a thought. But try to uncomment
all the mouse related stuff in your XF86config.

Maybe the mouse, protocols or irqs dont match
and are conflicting.
Klaus-P is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GPU STARTUP STORY: RAYTRIX CONJURES 3D FROM SINGLE-LENS CAMERA News Archived News Items 0 10-19-12 10:40 AM
GPU STARTUP STORY: EYESIGHT WAVES OFF TOUCH TECHNOLOGY News Archived News Items 0 10-12-12 11:40 AM
GPU Startup Story: RealView Makes Holograms Real News Archived News Items 0 07-11-12 09:20 PM
Very slow X startup Jeremy NVIDIA Linux 96 05-23-03 10:11 AM
Slow XP startup after upgrade.... Ramshambo2001 Microsoft Windows XP And Vista 10 10-10-02 01:35 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.