Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-18-03, 06:57 PM   #13
Dirty
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 145
Default

NVIDIA PWNED

I GOT X WORKING ON 2.6.0 HEHEHAHHAHAHA

still nforce sound card aint working with alsa
Dirty is offline   Reply With Quote
Old 12-18-03, 11:45 PM   #14
dpw2atox
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 170
Default

dirty
Works fine for me here. Make sure after you boot that you run as root "modprobe snd-intel8x0" and then make sure you unmute your sound and raise the volume.
dpw2atox is offline   Reply With Quote
Old 12-19-03, 03:58 AM   #15
legroeder
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3
Default Problems with Nvidia-Module and kernel 2.6.0

I've got problems to compile the modules from the Nvidia-1.0-4496-package for the new kernel 2.6.0.

When the installer tries to compile the new modules it says that /lib/modules/2.6.0/build/include/linux/modversions.h is missing

This is my only problem when changing to the 2.6.0 kernel, everything else works fine.

Greets,

Legroeder
legroeder is offline   Reply With Quote
Old 12-19-03, 04:23 AM   #16
TheOneKEA
Fifteen-K Saiyan Bastard
 
TheOneKEA's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Somewhere in England, waiting for ROTK and drooling over the A64 3000+
Posts: 417
Send a message via ICQ to TheOneKEA Send a message via AIM to TheOneKEA Send a message via Yahoo to TheOneKEA
Default

Does a valid .config file exist in the tree pointed to by /lib/modules/2.6.0/build? Did you apply the 2.6 patches to the NVIDIA driver?

Try posting the output of the commands you're using.
__________________
/me \/\/@|\|t5 $$$$$ F0r @|\| u65r 3|33t G@/\/\1|\|G r1G

SCREW THE ADS! http://adblock.mozdev.org/
Proud user of teh Fox of Fire - Mozilla Firefox 0.8

Registered Linux User #289618
TheOneKEA is offline   Reply With Quote
Old 12-19-03, 04:39 AM   #17
legroeder
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3
Default

A valid .config live in the 2.6er kernel tree but which patches and where can i get them?

Last time I tried to compile the modules by calling
CC=/opt/gcc-2.95.3/bin/gcc ./NVIDIA-Linux-x86-4496-pkg2.run
because my kernel is also compiled with the gcc-2.95.3
legroeder is offline   Reply With Quote
Old 12-19-03, 05:08 AM   #18
TheOneKEA
Fifteen-K Saiyan Bastard
 
TheOneKEA's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Somewhere in England, waiting for ROTK and drooling over the A64 3000+
Posts: 417
Send a message via ICQ to TheOneKEA Send a message via AIM to TheOneKEA Send a message via Yahoo to TheOneKEA
Default

http://www.minion.de/nvidia.html

NVIDIA really ought to get a 2.6-compatible driver out someday......
__________________
/me \/\/@|\|t5 $$$$$ F0r @|\| u65r 3|33t G@/\/\1|\|G r1G

SCREW THE ADS! http://adblock.mozdev.org/
Proud user of teh Fox of Fire - Mozilla Firefox 0.8

Registered Linux User #289618
TheOneKEA is offline   Reply With Quote
Old 12-19-03, 06:26 AM   #19
legroeder
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3
Default

Ok, so i followed the description in the readme-file for 4496 and it doesn't work

I compiled the module with the following commands:

EXPORT CC=/opt/gcc-2.95.3/bin/gcc
make install

And after compiling the whole module I get an error:

version magic "2.6.0 preempt K7 gcc-3.3" should be "2.6.0 preemt K7 gcc-2.95"
FATAL: Error loading nvidia: Invalid module format

*sighs*
legroeder is offline   Reply With Quote
Old 12-19-03, 07:15 AM   #20
TheOneKEA
Fifteen-K Saiyan Bastard
 
TheOneKEA's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Somewhere in England, waiting for ROTK and drooling over the A64 3000+
Posts: 417
Send a message via ICQ to TheOneKEA Send a message via AIM to TheOneKEA Send a message via Yahoo to TheOneKEA
Default

If you didn't make a spelling error, then it's a perfectly valid error - notice that the two version magic strings don't match?
__________________
/me \/\/@|\|t5 $$$$$ F0r @|\| u65r 3|33t G@/\/\1|\|G r1G

SCREW THE ADS! http://adblock.mozdev.org/
Proud user of teh Fox of Fire - Mozilla Firefox 0.8

Registered Linux User #289618
TheOneKEA is offline   Reply With Quote

Old 12-19-03, 08:46 AM   #21
SuLinUX
 
SuLinUX's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: UK
Posts: 847
Default

I've go a few questions,

1. How do I install the new mod-utils which the kernel 2.6 needs?

2. If some devices dont work how do you get them to work again, reconfigure the kernel?

3.Suse leaves the old kernel source in the /usr/src directory so the nvidia driver looks there instead of the 2.6 folder(error), is it just a case of deleting the old source?
__________________
AthlonXP 2600+ / nForce2 Asus A7N8X-X / PNY GeForce FX5900 Ultra / 1024Mb Samsung Ram /nForce Sound / Hansol 920D Plus 19" monitor / Lite-On 32x12x40 / 2x Maxtor HD 40Gb/80Gb / nVidia 7174 driver / Gnome 2.10.1 / Kernel 2.6.11.9 / Slackware 10.0
SuLinUX is offline   Reply With Quote
Old 12-19-03, 10:33 AM   #22
chrisz
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 6
Unhappy

So i did what they says on minion.de and i successfully build and load the nvidia module

2.6.0 and 4496

Any ideas how to solve this ?

(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.so
dlopen: /usr/lib/libGLcore.so.1: undefined symbol: __glProcessGlobalData
(EE) Failed to load /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.so
(II) UnloadModule: "glx"
(EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 0)

(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia.o
Not loading .init.text
Not loading .rel.init.text
Not loading .exit.text
Not loading .rel.exit.text
Not loading .fixup
Not loading .rel.fixup
Not loading .modinfo
Not loading .rodata.str1.1
Not loading .rodata.str1.32
Not loading __ex_table
Not loading .rel__ex_table
Not loading __param
Not loading .rel__param
Not loading .gnu.linkonce.this_module
Not loading .rel.gnu.linkonce.this_module
Not loading .init.data
Not loading .note.GNU-stack
(EE) LoadModule: Module nvidia does not have a nvidiaModuleData data object.

Last edited by chrisz; 12-19-03 at 11:58 AM.
chrisz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mageia 2 Cannot Install 71.86.15 for Riva TNT/TNT2 kbulgrien NVIDIA Linux 3 06-29-12 08:27 AM
Corrupted display - 302.17 - Dell Precision T3500 (G98 [Quadro NVS 295]) gbailey NVIDIA Linux 1 06-27-12 10:24 AM
UEFI+Nvidia - NVRM: Your system is not currently configured to drive a VGA console... interzoneuk NVIDIA Linux 0 06-26-12 04:51 AM
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 11:04 AM
Crash when logout from X TGL NVIDIA Linux 10 09-13-02 08:22 PM

All times are GMT -5. The time now is 06:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.