Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-24-03, 11:38 PM   #1
influenza
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 2
Default SVIDEO out to TV

For MythTV I want my NVIDIA GeForce 3 TI 200 to output through its SVIDEO OUT to my Sony 30" HDTV. I've been trying to set this up with twinview because I know I can make the monitor work, and I can make edits on the monitor then try them with the TV. Welp, I can't get the TV to pick up any signal from the svideo out on the GeForce 3. I haven't tried a configuration with the TV as the only monitor, but I suppose I could if that's the only way it might work.

Here's the XF86Config. Works fine for the monitor, hehe.

Section "ServerLayout"
Identifier "XFree86 Configured"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
ModulePath "/usr/X11R6/lib/modules"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
EndSection

Section "Module"
Load "extmod"
Load "dbe"
Load "record"
Load "xtrap"
Load "glx"
Load "speedo"
Load "type1"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "keyboard"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/mouse"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "Monitor Model"
HorizSync 30-80
VertRefresh 50-100
EndSection

Section "Device"
### Available Driver options are:-
### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
### [arg]: arg optional
Option "DigitalVibrance" "3" # <i>
Option "HWcursor" "True" # [<bool>]
Option "NvAGP" "3" # <i>
Option "ConnectedMonitor" "CRT, TV" # <str>
Option "TVStandard" "NTSC-M" # <str>
Option "TVOutFormat" "SVIDEO" # <str>
Option "CursorShadow" "True" # [<bool>]
Option "TwinView" "True" # [<bool>]
Option "TwinViewOrientation" "Clone" # <str>
Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50" # <str>
Option "SecondMonitorVertRefresh" "60" # <str>
Option "MetaModes" "1280x1024, 1280x1024; 1024x768, 1024x768; 800x600, 800x600; 640x480, 640x480;" # <str>
Option "TVOverScan" "0.6" # <f>
Identifier "Card0"
Driver "nvidia"
VendorName "nVidia Corporation"
BoardName "NV20 [GeForce3 Ti 200]"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Card0"
Monitor "Monitor0"
Option "TVStandard" "NTSC-M"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600"
EndSubSection
EndSection

And the error in XFree86.0.log is:

(WW) NVIDIA(0): Unable to find mode "1280x1024" for display device 1 in
(WW) NVIDIA(0): MetaMode "1280x1024,1280x1024"
(WW) NVIDIA(0): Unable to find mode "1024x768" for display device 1 in
(WW) NVIDIA(0): MetaMode "1024x768,1024x768"
(WW) NVIDIA(0): Unable to find mode "800x600" for display device 1 in MetaMode
(WW) NVIDIA(0): "800x600,800x600"
(WW) NVIDIA(0): Unable to find mode "640x480" for display device 1 in MetaMode
(WW) NVIDIA(0): "640x480,640x480"

How do I make it output??? I've tried changing modes after X starts, but none of them make the TV work...

-the flu
influenza is offline   Reply With Quote
Old 12-25-03, 02:04 PM   #2
ribx
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: germany, baden
Posts: 32
Default try to:

- comment the line Option "TVOverScan"
- set option "tvoutformat" to composite

did you start your computer with the svideo cable attached in your card? i am not sure wether there are nvidia card who enable tvout at boottime. i think the ti4600 of my brother does.
ribx is offline   Reply With Quote
Old 12-30-03, 09:34 PM   #3
influenza
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 2
Default not sure my geforce3 did twin view

i'm not sure my geforce3 did twinview. i put in a newer nicer geforce4 from a different computer of mine and everything worked great. it was enabled automatically at boot time, and when X started, it seemed to do twinview just fine. not sure whether that had more to do with the X config or the card since it was outputting to both tv and monitor from the moment it booted. anyway, i don't care so much about twinview as getting the svideo out on my geforce3 working with X since ii ultimately just want to run mythtv or freevo with it.

Aaron
influenza is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.