Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-26-03, 11:45 AM   #1
alien999999999
Registered User
 
alien999999999's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Belgium
Posts: 218
Send a message via ICQ to alien999999999
Default known problem with GeForce4MX?

is there a known problem with the GeForce 4MX series?

I experience a weirdness that I think is a heated issue (literally).

everything works perfectly, until ... well after a few hours X crashes totally with lots of Vertical blue lines that switch color every second in a recurrent scheme... reset is in order.

this problem didn't occur until I switched video card.

I first had a GeForce 2MX with no problems, except for burnt out TV-OUT, so I needed a new card.

I have had a replacement card (the exact same card), with exactly the same problem.

it seems that this only happens when the room is heated, and I noticed that the cooling plate is smaller on the GeForce4MX than on the GeForce 2MX, I though it might be a sort of design flaw that the card can't stand a little heat...

but just in case, I'd like to know if it could be driver related, don't have a windows to test it on or something similar... (i'm still using the 4363 driver)

in short what i'm asking for is, if anyone had any similar problems (vertical blue lines & crashing) with a similar card...

thanks for any help
__________________
Alien is my name and headbiting is my game.
alien999999999 is offline   Reply With Quote
Old 12-26-03, 02:05 PM   #2
djlightning
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 24
Default

Well, is your vid card being properly cooled?? Is the heatsink hot... I mean hot to the touch.
Does the heatsink have a fan??
Is the air temp inside of the case hot, moving hot air across the heatsink does not help much.
As for the only weird issues I had, I had to flash the bios for the video card before I could get it to work properly with the Nvidia drivers.
G4 MX440 Leadtek
djlightning is offline   Reply With Quote
Old 01-12-04, 11:40 AM   #3
rednuht
GeForce FX5600 (1.0-5336)
 
rednuht's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: uk
Posts: 164
Default also check you PSU can hack it

some older 200/250W PSU appear to not be able to hack the newer Nvidia cards on top of CPUs Fans drives etc.
rednuht is offline   Reply With Quote
Old 01-12-04, 02:35 PM   #4
delapierre
TNT2 M64 & GEFORCE II MX
 
Join Date: Jun 2003
Location: Paris (France)
Posts: 6
Question

Do you use gnome or kde ?

Regards.

Jean-Marie
delapierre is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 09:17 AM
Sony SDM-S51 monitor and GeForce4 problem hassasin NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 4 10-12-02 04:10 PM
nv30 problem rumor bob747b Rumor Mill 37 10-10-02 03:14 PM
Win XP problem with regards to CD ROM MUYA Microsoft Windows XP And Vista 4 08-03-02 09:51 AM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 10:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.