Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-31-03, 10:14 PM   #1
Tempest
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3
Unhappy ascii rubbish on shutdown

Hi all,

Mandrake9.1
kernel 2.4.19-13
gigabyte GA7DXE motherboard 4xagp
GeForce4 MX440 64mb ddr
512 ram
amd athlon 1700xp

let me first say that I have tried the following:
I used the new driver from the downloads area,
I used the drivers from Minion.de
I used the patched installer from http://www.sh.nu/download/nvidia/linux-2.4/ which I
think fixes the agp problems?

with any of the above installers,
and letting the installer compile the kernel module

I get wicked performance and fps (in windoze at moment so can't get the values)

The only problem I do have is that upon shutdown/reboot of the machine,
I get the ascii rubbish which is no good if i need to view the shutdown
process, or X dies and I need to login commandline

I have searched everywhere through the forums and have found no joy.

unless I use the default nvidia_glx & nvidia_kernel from Mandrake that came with the discs
(driver version 1.0-4349) I loose over 700fps compared to the new drivers,
which may not sound too bad but,
I downloaded the gamecreation demo from garagegames.com and found that the demo
would not display the textures correctly, (looked like 8bit graphics)
Not even Mandrake can answer this issue.

Some help would be greatly appriciated with this.
Also this happens with the default nvidia drivers included with the
Mandrake9.2 workstation distro (aka powerpack)

I would try to rebuild the kernel to 2.6 but i have no idea how to do that,
and if it will affect anything else, and if it fixes this error
Tempest is offline   Reply With Quote
Old 01-05-04, 10:16 AM   #2
makhail
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Angry Similar issue

I have the same problem. All my TTYs are unreadable, and shut down gives me total trash. Looks like the refresh rates or the sync-ing is off. Can't find anywhere in linux (Running Mandrake 9.1) to configure what the consoles use. I'll try recompiling my kernel, but I'm still having issues loading the tainted module.
makhail is offline   Reply With Quote
Old 01-06-04, 01:45 PM   #3
gnumdk
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 32
Default vga=ext

Problem with framebuffer... Try install 4363, it works...
or put vga=normal in your lilo.conf
gnumdk is offline   Reply With Quote
Old 01-07-04, 03:06 PM   #4
makhail
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Talking Thanks!!

That fixed it up.. I'm going to go with a vga=ask tonight and see what supported options are. But currently I've got it running on extended and it works great. Seems Nvidia or something set vga=788 or something equally odd. I'll report in later with a list of supported modes, and how they all work.
makhail is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Geforce 4 Go and X-Server Problem with shutdown rapljenovic NVIDIA Linux 2 08-30-02 10:11 AM
Merge a registry key during Shutdown? cybpsych Microsoft Windows XP And Vista 2 08-24-02 03:54 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.