Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-03-04, 08:13 PM   #1
Nimrod
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2
Question Need help installing drive under Suse9.0

I'm running a daul boot system with WinXP and Suse 9.0.. When I boot into Suse9.0 it will not go to XWindows but go to the commandline instead.. During the installation I've download the new updated drive for the video card but is does not work.. when I log in and type startx I'll get and XFree86 error message. I have an Geforce4 Ti 4400, motherboard is an Asus A7V133 and a AMD Duron 1Ghz

I'm new to Linux so I do not know how to attach the /var/log/XFree86.0.log from the commandline
Nimrod is offline   Reply With Quote
Old 01-03-04, 10:57 PM   #2
whig
550Ti
 
Join Date: Jan 2004
Location: New Zealand
Posts: 854
Default

Getting the nVidia drivers working at 100% on Linux can be a big effort. But by trial and error I got there at the end. I suggest you get X Windows working first. Backup your XF86Config before each major change you make so you can go back.

Suse 9.0 comes with SaX2 - that program can get you a working starting point. That may do something, but it probably won't do OpenGL fast. You may find SaX2 has given you a config that uses the "vesa" or "nv" Driver - which is OK for 2D. After either of those is working use the downloaded nVidia drivers and go for Driver "nvidia".
whig is offline   Reply With Quote
Old 01-07-04, 03:32 PM   #3
Nimrod
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2
Talking

Thx guy but right after I've post this msg I've rebooted into Linux and it just started to work. I've done nothing... I'm guessing the it is using the nvidia drivers because during boot up I see the Nvidia Logo Splash Screen before XWindows start.
Nimrod is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Google Drive 1.0.2975.8828 News Archived News Items 0 05-08-12 06:00 PM
IBM drive sometimes making noises. Fluke General Hardware 5 10-15-02 08:13 AM
Which cd drive emulator? borab General Software 2 09-29-02 12:35 AM
New Western Digital drive performance Nemesis General Hardware 6 08-15-02 08:29 AM
cdrw drive died cricket General Hardware 2 08-13-02 10:23 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.