Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-18-02, 04:33 AM   #1
invman
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 10
Unhappy Redhat 7.3 with GeForce 2 MX

hi,

now i am using Geforce 2 MX 400 on my P4 1.6..
i have install RedHat7.3 using the default kernel.
the problem is i cannot start my X windows for linux. y?

i have install new RPM driver for both
NVIDIA_kernel-1.0-3123.rh73up_2.4.18_10.i386.rpm and
NVIDIA_GLX-1.0-3123.i386.rpm..

but it still wont work y?

did anyone try it b4?
invman is offline   Reply With Quote
Old 09-18-02, 10:28 AM   #2
DeathByGerbil
Guest
 
Posts: n/a
Default

same issue but with amd

wtf?
  Reply With Quote
Old 09-19-02, 01:15 PM   #3
invman
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 10
Angry detect TNT2 but not GeForce2 MX

now i have change from RPM install to .tar installation. but it still wont work.

i can successfully install the NVIDIA_GLX-1.0-3123 from make install

but i cannot install from NVIDIA_kernel-1.0-3123 using make install. i get an error msg.

when i use setup to check my X configuration, it only detect TNT2 but not Geforce2 MX and i cannot get to change it. why? anyone know how to change?
invman is offline   Reply With Quote
Old 09-22-02, 07:55 PM   #4
x534n
Guest
 
Posts: n/a
Wink

I was haveing the same problem, tried the rpms, then the tar file but I wasn't being able to load the NVdriver module ,then i got the kernel updates from redhat (2.4.18-10) then did the rpms and edited my XF86config-4 file, then everything worked. but dvd playback is still laggy as hell , anyone know any tweaks that could help?

my system:

p-3 1000 mhz
256m RAM
Asus Geforce 2 gts deluxe- 32 meg ddr
Asus CUSL2 motherboard (815chipset)
RedHat 7.3
SB live soundcard

using ogle for dvd playback at 1024x768

i would think i should be able to watch dvd's a little smoother, or is the dvd support in ,linux that bad?
any info much appreciated
  Reply With Quote
Old 09-22-02, 07:59 PM   #5
x534n
Guest
 
Posts: n/a
Default

I meant to ask this in last post but forgot:

are you certain that the kernel module is loading? check with /sbin/lsmod

if not try loading manually with modprobe, if it gives you an error than those kernel updates should fix it.
  Reply With Quote
Old 09-23-02, 02:38 AM   #6
Ulmus
Guest
 
Posts: n/a
Default

Try to enable DMA on the DVD, it is disabled by default in RedHat
  Reply With Quote
Old 09-23-02, 02:12 PM   #7
x534n
Guest
 
Posts: n/a
Smile

You were right, dma was turned off on my cd rom, i enabled it with hdparm, and the dvd playback has improved dramaticly, it's actually watchable now very much apreciated!
thanks
-Sean
  Reply With Quote
Old 10-12-02, 04:57 PM   #8
invman
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 10
Unhappy how u configure ur XFree86?

sorry i am still having the problem configuring my Linux 7.3 running on Geforce 2 MX..
i have update my kernel to 2.4.18-10 (kernel-2.4.18-10.i686)
and use NVIDIA (NVIDIA_kernel-1.0-3123.rh73up_2.4.18_10.i686) and NVIDIA (NVIDIA_GLX-1.0-3123.i386) file..
but it still cannot detect my AGP card y?

can you kindly show me how u configure ur "XF86config-4" file?
maybe somethg might have gone wrong there..
thanks..
invman is offline   Reply With Quote

Old 10-12-02, 06:27 PM   #9
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

The process for configuring XF86Config-4 is documented in nVidia's README file...

If you can't understand what they've written, post your config file here and I'll see what I can find.

Also, you might as well post /var/log/XFree86.0.log while you're at it.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 10-13-02, 02:57 AM   #10
invman
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 10
Question XFree86.0.log

i have try the step in the README Nvidia provided.. but still cannot startx..

this is wat i get from the "XFree86.0.log" file.. i put it under the attachment..
Attached Files
File Type: txt xfree86.0.log.txt (17.2 KB, 142 views)
invman is offline   Reply With Quote
Old 10-13-02, 08:36 AM   #11
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

How about posting your config file? It appears you're attempting to load like 3 million drivers, and the first one (some ATI something) is complaining that your card isn't an ATI card -- well duh it isn't -- and X is bailing because of that.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 10-14-02, 03:56 PM   #12
invman
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 10
Post here is some of the file hope it might help..

there will be 3 file i post here:
1) is the XFree86 configure file
Attached Files
File Type: txt xf86config.txt (3.8 KB, 137 views)
invman is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
304.79 Beta & PhysX 9.12.0613 xavier2k5 NVIDIA Windows Graphics Drivers 1 07-03-12 03:00 PM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM
nForce + RedHat 7.3 Success Story rtz NVIDIA Linux 47 02-15-03 02:20 AM
Redhat 7.3 + Geforce 2MX -> unresolved symbol even if recompilation with SYSINCLUDE cool_nm NVIDIA Linux 8 10-13-02 04:57 PM
Strange RedHat 7.3 issues with A7N266-C nforceuser NVIDIA Linux 8 09-27-02 03:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.