Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-07-04, 10:41 AM   #1
prock
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Default GLX fails to load

Hello,

I have just compiled/installed on a debian unstable according to the instructions at:
http://home.comcast.net/~andrex/nvid...ian/index.html

note I am running v4496.

For some reason unless I have to remove the Load "glx" from my XF86Config to allow me to start X. Not surprisingly this leaves me with no GLX.

I've attached the X log from when it crashes (with Load "glx" enabled).

Any help would be greatly appreciated!

-Peter
Attached Files
File Type: log xfree86.1.log (24.9 KB, 129 views)
prock is offline   Reply With Quote
Old 01-07-04, 07:35 PM   #2
prock
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Default solution

I have managed to solve this problem, here's what I did in case anyone else has the same problem:

My original nvidia source build .deb package (create with 'make-kpkg modules_image') was from the testing tree. I upgraded to the unstable tree (see http://home.comcast.net/~andrex/nvid...ian/index.html for info on how to do this, it took a little work). Then I:

rm -rf /usr/src/modules
grabbed the make-kpkg .diff from the site mentioned above (make sure to grab the unstable .diff, as there is one for testing and one for unstable).
rebuilt the module from scratch according to instructions, and installed over the existing .deb created from the testing sources.

I believe the problem had to do with the TLS problem that I've read about, but completely don't understand (or care to).

Another note: even after I got into X, as soon as I ran glxgears, my system locked up completely. Switching the NvAGP option to "1" from "2" in my XF86Config solved this.

Hope this helps someone.

-Peter
prock is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
173.14.34 -- Xorg 1.12.1 & 1.11.4, glx module fails to load mereset NVIDIA Linux 17 06-10-12 01:24 AM
Unofficial nVidia HOWTO [RPM version] Rob C. NVIDIA Linux 78 04-09-03 07:44 AM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
Glx mrbig1344 NVIDIA Linux 7 09-30-02 06:45 AM
libGLcore dlopen() error bwkaz NVIDIA Linux 5 09-09-02 06:49 AM

All times are GMT -5. The time now is 08:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.