Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-07-03, 06:37 PM   #1
ErnieS
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: South Florida
Posts: 21
Default Random crashes K7NCR18D-Pro

OS= Gentoo-1.4 AthlonXP2100/512megs pc2700 RAM I have posted this same message elsewhere on this forum on a thread that seemed Gentoo related but the topic was not quite right......
I have the Leadtek K7NCR18D-Pro mobo, (without onboard video) My GeForce 4 video adapter works great. My problem is random crashes. Watching logs tell me nothing, looping ps ax shows no new processes. Running xmbmon while compiling pkgs shows that I never see the high side of 52 degrees C. Letting top run in an xtermshows no problems. The crashes are ramdom with a frequency of from 1 hour after boot to 28 hours. The box was formerly very stable having been up 89 days before the first crash. Loading the hell out of the box with burnK7 and burnBX running, 32 instances of gimp running with 10 meg bitmaps open in each and all the normal processes (YEAH, I WAS SWAPPING 500+ MEGS) resulted in a crash after 8 hours, hardly the shortest time. Unloading all normally used apps and letting the machine sit 98% idle resulted in crashes after 3 hours and 5 hours.My step son has the same board, the same memory module a GeForce 4 5200 instead of my 4200 but a different case. He tends to run hotter. He may see 62 degrees C when building a large package. He, until a few days after I started to have problems, was still rock solid. As of today, he is crashing without x even running we have both run memtest 86 and our memory has passed. I run the board very conservatively and he uses slightly more agressive settings. We have each spent 20 + hours trying to figure this out and we have nothing. Stopping the onboard ethernet card looked promising as his box built gcc after killing eth0 after 3 failed attempts with eth0 up. I'm trying killing services at this point. Presently netmount noip ntpd postfix samba speechd and sshd are shut down and the box is up 5 hours (about average) Does anyone have any insight here?
__________________
Regards, Ernie
100% Microsoft and Intel free
ErnieS is offline   Reply With Quote
Old 02-01-04, 08:12 AM   #2
ErnieS
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: South Florida
Posts: 21
Default

An update for subsequent visitors... It's now nearly 2 months later and happily we are up and running. I had built 5 identical boxes in March and 4 of the 5 eventually failed in the same way. Leadtek has replaced the motherboards and all is well. If you should have the same problem, contact Les Codilla at Leadtek US tech support.
__________________
Regards, Ernie
100% Microsoft and Intel free
ErnieS is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
random X crash with 295.53 on debian testing kde4 kernel 3.3.1 JenK NVIDIA Linux 0 06-03-12 07:24 AM
Choosing The Right GPU To Take Adobe Workflows To The Max News Archived News Items 0 05-29-12 05:40 PM
Random loot packs are the best-selling item in free-to-play City of Heroes News Archived News Items 0 05-06-12 11:00 AM
crashes and freezes Lethal Weapon NVIDIA Linux 9 09-27-02 08:23 PM
FalconNW and Voodoo under ATI 9700 spell!!! mizzer Other Desktop Graphics Cards 12 09-20-02 07:53 PM

All times are GMT -5. The time now is 08:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.