Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-11-04, 12:19 PM   #1
puterguy
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 76
Default 5328 corrupts virtual console (framebuffer)

Just tried upgrading from 4496 to 5328 and have discovered the following 2 issues:

1. Using 5328, whenever I switch to one of the Linux virtual consoles (ct-alt-Fx), the resulting text console is corrupted.

Typically, I just get a set of vertical black-and-white bars going across the screen, with no text visible. If I log in "blindly", then the corruption disappears and I get my standard text console. In fact, all the other text consoles are simultaneously "cured" until I go back into X which then causes all the consoles to revert to their corrupted state.

From googling, it seems that this may be some type of framebuffer problem.

Note, if I go back to 4496, then everything works perfectly again, suggesting that the problem is a driver one. (The only difference between the two installations is that for 4496, I had to use "export CC=gcc32" due to the known Fedora Core1 gcc incompatibility)

I am running Fedora Core/Linux 2.4.22 with a GF4600 board on a 19" Dell LCD with an ASUS p4pe board and a P4-2.53 cpu.

Note that /proc/fb is an empty file (both under 4496 and 5328).


2. I also note that glxgears drops from about 5000 fps to 4500 fps under the new version
__________________
Fedora Core6/Linux 2.6.x
nVidea driver: 9631
Asus P4PE motherboard
Intel P4 2.8GHz
1.5GB PC2700 DDR Kingston
Leadtek Ultra A250 GF4 4600 128MB with VIVO/TVO
WinFast TV2000XP Deluxe
Dell 1901FP 19" LCD
Antec 400W Power Supply
puterguy is offline   Reply With Quote
Old 01-11-04, 02:08 PM   #2
SuLinUX
 
SuLinUX's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: UK
Posts: 847
Default

The best advice I can give you is stick with the 4496 or try the 4620 driver as they are the best.
__________________
AthlonXP 2600+ / nForce2 Asus A7N8X-X / PNY GeForce FX5900 Ultra / 1024Mb Samsung Ram /nForce Sound / Hansol 920D Plus 19" monitor / Lite-On 32x12x40 / 2x Maxtor HD 40Gb/80Gb / nVidia 7174 driver / Gnome 2.10.1 / Kernel 2.6.11.9 / Slackware 10.0
SuLinUX is offline   Reply With Quote
Old 01-11-04, 11:22 PM   #3
puterguy
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 76
Default

Pretty sobering and sad advice... Looking through the other postings on 5328, it seems like it has created many more problems than solutions (though of course there always is a selection bias potential).

Any thoughts on when nVidia might release a non-buggy official successor to the now 6 month old 4496 driver?
__________________
Fedora Core6/Linux 2.6.x
nVidea driver: 9631
Asus P4PE motherboard
Intel P4 2.8GHz
1.5GB PC2700 DDR Kingston
Leadtek Ultra A250 GF4 4600 128MB with VIVO/TVO
WinFast TV2000XP Deluxe
Dell 1901FP 19" LCD
Antec 400W Power Supply
puterguy is offline   Reply With Quote
Old 01-12-04, 04:06 AM   #4
SuLinUX
 
SuLinUX's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: UK
Posts: 847
Default

I dont see the problem, you have 4496, 5328 and the 4496 driver the pick from, us Linux users dont need the driver updating very often anyway.

I have quiet a few games in running in linux and the drivers are spot on, just because they are the latest dont mean they are the best.
__________________
AthlonXP 2600+ / nForce2 Asus A7N8X-X / PNY GeForce FX5900 Ultra / 1024Mb Samsung Ram /nForce Sound / Hansol 920D Plus 19" monitor / Lite-On 32x12x40 / 2x Maxtor HD 40Gb/80Gb / nVidia 7174 driver / Gnome 2.10.1 / Kernel 2.6.11.9 / Slackware 10.0
SuLinUX is offline   Reply With Quote
Old 01-17-04, 06:52 PM   #5
rengels
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Germany
Posts: 10
Angry

Correct,
this is an old problem. Switching of the tv-out with IgnoreDisplayDevices (read the readme) "TV" solves it.
The thing is that I bought the Nvidia to have a good tv-out so that's not really an option for me.
rengels is offline   Reply With Quote
Old 02-09-04, 01:56 AM   #6
puterguy
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 76
Default

Just upgraded to 5336 and still having console corruption problem.

Again, I never had this problem on 4496 or earlier.

In response to Andy's suggestion on the main 5336 thread, I do have the latest BIOS according to Leadtek's site -- BIOS2528.exe.

I am hesitant to use a "generic" bios since my card also has TVO and VIVO which I am afraid may not be supported properly in a generic bios. I am thinking right here?

In any case, I like the 5336 driver because I will soon be upgrading to the 2.6 kernel.

Any idea on when nVidia may fix this seemingly very basic and common bug?
__________________
Fedora Core6/Linux 2.6.x
nVidea driver: 9631
Asus P4PE motherboard
Intel P4 2.8GHz
1.5GB PC2700 DDR Kingston
Leadtek Ultra A250 GF4 4600 128MB with VIVO/TVO
WinFast TV2000XP Deluxe
Dell 1901FP 19" LCD
Antec 400W Power Supply
puterguy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Best Virtual Desktop: NVIDIA VGX & Windows RemoteFX News Archived News Items 0 06-13-12 10:30 AM
Console Killers News Archived News Items 0 06-11-12 10:10 PM
bad cursor after X in framebuffer console wintersky NVIDIA Linux 11 11-07-03 11:59 AM
First monitor is black when going to virtual console, when using twinView zeBarbu NVIDIA Linux 2 09-07-03 09:35 PM
Framebuffer console mascot NVIDIA Linux 1 09-14-02 09:18 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.