Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-22-04, 04:15 AM   #1
eike42
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1
Question Question to TV-Out / Twinview /xfree

Hi,

I'm using a Geforce 4 MX 440 with TV-Out under XFree 4.3.0

I tested around a lot to get the TV working, and some things seem to be impossible. Maybe someone here can help me.

1) First try, 2 Devices, 2 Screens, 2 Monitors in the XF86Config. Starting 2 X-Servers, one on the CRT, one on the TV. That works, but there are several probs like lirc, users etc.

2) 2 Devices, 2 Screens, 2 Monitors, 1 Serverlayout

Code:
Section "ServerLayout"

    Identifier  "Simple Layout"
    Screen "Screen 1"
    Screen "TV" RightOf "Screen 1"
gives me

Quote:
(WW) Symbol vgaHWGetIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol vgaHWGetIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol vgaHWGetIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol vgaHWGetIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
about 20 of those lines.

The best may would be, having 1 X-Server and 2 Screens, one of them the CRT with 1024x786 and the TV with 800x600 (PAL).
Is that possible, and how?

And Third, what I read about a lot, the Twinview-Options. Is there a good Manual/Howto on how to use these Options?

Greets,
Eike
eike42 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-04, 02:13 AM   #2
WhiteDeath
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1
Send a message via ICQ to WhiteDeath
Default

It took a lot of trying different versions of the driver, and other things, but the following worked for me (stopped the unresolved symbols _and_ allowed the server to run)

The same holds true for both the 4620 and 5328 releases.

FWIW I'm running XFree86 Version 4.3.0
on Linux 2.6.1 SMP i686
with an ASUS V3800 (Riva TNT2)

My config worked fine until I upgraded from Slackware 9.0 to 9.1/current

I have several monitor sections in my config file, but only one is plugged in at any time.
I also have a "TV" monitor, which may be plugged in.

I have TwinView options, but don't run TwinView mode most of the time.

The important stuff is the two Screen sections - both point back to the same Device section. Commenting out the line
Screen "TVOUT"
cured my problem completely (it was only there for a test I was doing months ago)

Perhaps some nvidia guru can tell me why the config no-longer works, but I mainly post this because it might provide that vital clue to everyone else with this problem.

-----------------------------------------------
Section "Monitor"
Identifier "ImageQuest"
vendorname "[Hyundai]"
modelname "[Q910]"Section "Monitor"
HorizSync 30-107
VertRefresh 50-100
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Velta"
vendorname "[Velta]"
modelname "[Velta]"
HorizSync 31.5-64.3
VertRefresh 50-90
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "TV"
HorizSync 30-50
VertRefresh 60
EndSection

Section "Device"
Identifier "Asus TNT2"
VendorName "Asus"
BoardName "TNT2"
Driver "nvidia"
Option "DPMS"
#Option "NvAGP" 3
Option "NoLogo"
Option "CursorShadow" "on"

#Option "TwinView" "on"
#Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "TwinViewOrientation" "RightOf"
Option "MetaModes" "1280x1024,640x480; 1024x768,640x480; 800x600,640x480; 640x480,640x480"
Option "ConnectedMonitor" "CRT, TV"
Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"
Option "TVStandard" "PAL-BGHI"
Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen 1"
Device "Asus TNT2"
Monitor "ImageQuest"
# Monitor "Velta"
DefaultDepth 24

Subsection "Display"
Depth 8
Modes "640x480" "800x600" "1024x768" "1280x1024"
ViewPort 0 0
Virtual 0 0
EndSubsection
Subsection "Display"
Depth 16
Modes "640x480" "800x600" "1024x768" "1280x1024"
ViewPort 0 0
Virtual 0 0
EndSubsection
Subsection "Display"
Depth 24
Modes "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
ViewPort 0 0
Virtual 1280 1024
EndSubsection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "TVOUT"
Device "Asus TNT2"
Monitor "TV"
DefaultDepth 24
Option "TVStandard" "PAL-BGHI"
Option "ConnectedMonitor" "TV"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "800x600" "640x480"
ViewPort 0 0
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Simple Layout"
Screen "Screen 1"
# Screen "TVOUT"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"
EndSection
WhiteDeath is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Twinview? ghorsepower NVIDIA Linux 2 10-11-02 12:46 PM
XF86Config for a Quadro4 without TwinView? Twirlip NVIDIA Linux 1 10-09-02 10:36 AM
Suse Linux 8.0 - Geforce 4 TwinView TA00 NVIDIA Linux 8 08-30-02 03:24 AM
Twinview with TV-out karlaugust NVIDIA Linux 10 08-28-02 04:20 PM
How do I configure TwinView on Dell Inspiron rutgerclaes NVIDIA Linux 6 08-01-02 03:20 AM

All times are GMT -5. The time now is 08:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.