Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-01-02, 03:05 AM   #1
BlackEagle
Registered User
 
BlackEagle's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Somewhere between Spain and Russia ;-)
Posts: 20
Unhappy UT2003 Error

Hi, i installed the new NVIDIA Linux Drivers, but when i start the UT2003 Demo i get the following error message:
~:/usr/local/games/ut2003_demo> ut2003_demo
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Couldn't set video mode: Couldn't find matching GLX visual


History:

Exiting due to error

~:>glxgears gives this info:

name of display: :0.0
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual

visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x21 16 tc 0 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x22 16 dc 0 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None

I think, there has to be a mistake in the config, because the Drivers are installed...
~:> rpm -qa | grep NV
NVIDIA_GLX-1.0-3123
NVIDIA_kernel-1.0-3123
NVIDIA_kernel-1.0-3123

I hope anyone knows what all this stuff means, BlackEagle.

I also attached my XF86Config if it helps...
BlackEagle is offline   Reply With Quote
Old 10-01-02, 03:36 AM   #2
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

You're missing the GLX driver. This usually means that either the GLX portion of the driver install didn't successfully complete, or your XF86Config-4 file isn't configured to load it.

Does your XF86Config-4 file have the line

Load "glx"

in it? Did the NVIDIA_GLX package install correctly?

Thanks!

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 10-01-02, 06:25 AM   #3
BlackEagle
Registered User
 
BlackEagle's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Somewhere between Spain and Russia ;-)
Posts: 20
Post

Hey Andy,
there is a Load "glx" line in the Config...
Here, take a look:
# /.../
# SaX generated XFree86 config file
# Created on: 2002-09-29.
#
# Version: 4.3
# Contact: Marcus Schaefer <sax@suse.de>, 2001
#
# Automatically generated by [ISaX] (4.3)
# PLEASE DO NOT EDIT THIS FILE!
#
Section "Files"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/local"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/URW"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/PEX"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin7/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/baekmuk:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/japanese:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/kwintv:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/uni:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ucs/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ucs/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ucs/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/sgi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/xtest"
ModulePath "/usr/X11R6/lib/modules"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AllowMouseOpenFail"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "type1"
Load "speedo"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "keyboard"
Identifier "Keyboard[0]"
Option "Protocol" "Standard"
Option "XkbKeyCodes" "xfree86"
Option "XkbLayout" "de"
Option "XkbModel" "pc104"
Option "XkbRules" "xfree86"
Option "XkbVariant" "nodeadkeys"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "mouse"
Identifier "Mouse[1]"
Option "Device" "/dev/mouse"
Option "Emulate3Buttons" "on"
Option "Name" "AutoDetected"
Option "Protocol" "imps/2"
Option "Vendor" "AutoDetected"
EndSection

Section "Monitor"
Option "CalcAlgorithm" "IteratePrecisely"
HorizSync 31-48
Identifier "Monitor[0]"
ModelName "AutoDetected"
Option "DPMS"
VendorName "AutoDetected"
VertRefresh 50-60
UseModes "Modes[0]"
EndSection

Section "Modes"
Identifier "Modes[0]"
Modeline "640x480" 27.96 640 656 720 864 480 480 485 501
Modeline "800x600" 43.68 800 816 928 1072 600 600 606 626
Modeline "1024x768" 61.19 1024 1040 1216 1328 768 768 775 802
EndSection

Section "Screen"
DefaultDepth 16
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1024x768" "640x480" "800x600"
EndSubSection
Device "Device[0]"
Identifier "Screen[0]"
Monitor "Monitor[0]"
EndSection

Section "Device"
BoardName "AutoDetected"
Driver "nvidia"
Identifier "Device[0]"
Option "dpms"
VendorName "AutoDetected"
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout[all]"
InputDevice "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse[1]" "CorePointer"
Screen "Screen[0]"
EndSection

Section "DRI"
Group "video"
Mode 0660
EndSection

btw, I got SuSE 8.0 installed and a Geforce 4 Ti 4200.
Must the config file be named XF86Config-4? Mine is named XF86Config, without -4 at the end.
BlackEagle is offline   Reply With Quote
Old 10-01-02, 06:27 AM   #4
BlackEagle
Registered User
 
BlackEagle's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Somewhere between Spain and Russia ;-)
Posts: 20
Default

It's me again, there were no errors during install....
BlackEagle is offline   Reply With Quote
Old 10-01-02, 09:27 AM   #5
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

If there is a file named XF86Config-4, then your X server will use that file, and not XF86Config.

Check your X log (/var/log/XFree86.0.log) to see which config file it's using, and make the changes to that one.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 10-01-02, 05:52 PM   #6
HunterA3
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 16
Default

did you install the latest nvidia drivers or just allow your distro to use the default drivers it uses?
HunterA3 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-02, 05:54 PM   #7
mtrr
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Germany
Posts: 234
Send a message via ICQ to mtrr
Default

post the output of "xdpyinfo", you'll see the version, and the number of extensions for your running X.

cheers
mtrr is offline   Reply With Quote
Old 10-02-02, 06:50 AM   #8
BlackEagle
Registered User
 
BlackEagle's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Somewhere between Spain and Russia ;-)
Posts: 20
Post

@HunterA3: I installed the latest drivers and removed the distro ones...

Here's the "xdpyinfo" output:

name of display: :0.0
version number: 11.0
vendor string: The XFree86 Project, Inc
vendor release number: 40200000
XFree86 version: 4.2.0
maximum request size: 4194300 bytes
motion buffer size: 256
bitmap unit, bit order, padding: 32, LSBFirst, 32
image byte order: LSBFirst
number of supported pixmap formats: 7
supported pixmap formats:
depth 1, bits_per_pixel 1, scanline_pad 32
depth 4, bits_per_pixel 8, scanline_pad 32
depth 8, bits_per_pixel 8, scanline_pad 32
depth 15, bits_per_pixel 16, scanline_pad 32
depth 16, bits_per_pixel 16, scanline_pad 32
depth 24, bits_per_pixel 32, scanline_pad 32
depth 32, bits_per_pixel 32, scanline_pad 32
keycode range: minimum 8, maximum 255
focus: window 0x2c00017, revert to PointerRoot
number of extensions: 23
BIG-REQUESTS
DOUBLE-BUFFER
DPMS
Extended-Visual-Information
FontCache
LBX
MIT-SCREEN-SAVER
MIT-SHM
MIT-SUNDRY-NONSTANDARD
RENDER
SECURITY
SHAPE
SYNC
TOG-CUP
XC-APPGROUP
XC-MISC
XFree86-DGA
XFree86-Misc
XFree86-VidModeExtension
XInputExtension
XKEYBOARD
XTEST
XVideo
default screen number: 0
number of screens: 1

screen #0:
dimensions: 1024x768 pixels (347x260 millimeters)
resolution: 75x75 dots per inch
depths (7): 16, 1, 4, 8, 15, 24, 32
root window id: 0x36
depth of root window: 16 planes
number of colormaps: minimum 1, maximum 1
default colormap: 0x20
default number of colormap cells: 64
preallocated pixels: black 0, white 65535
options: backing-store NO, save-unders NO
largest cursor: 32x32
current input event mask: 0xd84031
KeyPressMask EnterWindowMask LeaveWindowMask
KeymapStateMask SubstructureNotifyMask SubstructureRedirectMask
PropertyChangeMask ColormapChangeMask
number of visuals: 2
default visual id: 0x21
visual:
visual id: 0x21
class: TrueColor
depth: 16 planes
available colormap entries: 64 per subfield
red, green, blue masks: 0xf800, 0x7e0, 0x1f
significant bits in color specification: 8 bits
visual:
visual id: 0x22
class: DirectColor
depth: 16 planes
available colormap entries: 64 per subfield
red, green, blue masks: 0xf800, 0x7e0, 0x1f
significant bits in color specification: 8 bits
BlackEagle is offline   Reply With Quote

Old 10-02-02, 06:56 AM   #9
volt
 
Join Date: Jul 2002
Location: /dev/null
Posts: 1,556
Default

Have you tried compiling from source? (.tar.gz)
I have never compiled nv drivers from rpm, and I never had any problems with compiling from source, so you might want to try that
__________________
[b]Optimization guidelines by Koji Ashida of NVIDIA:[/b][list][*]Use fx12 instructions whenever possible[*]Use lowest pixel shader version[/list][url=http://developer.nvidia.com/docs/IO/10878/ChinaJoy2004_OptimizationAndTools.pdf]source[/url]

[size=1]The politics are invading the technology. We don't really like to mess with politics because that kind of adversarial relationship has nothing to do with pure technical operations and the technical specifications of what we like to play with, the hardware![/size]
volt is offline   Reply With Quote
Old 10-02-02, 07:31 AM   #10
BlackEagle
Registered User
 
BlackEagle's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Somewhere between Spain and Russia ;-)
Posts: 20
Talking It's working!!!

Hi, i found the following lines in my /var/log/firewall log-file:
Oct 2 13:39:10 client2 kernel: nvidia: Can't find an IRQ for your NVIDIA card!
Oct 2 13:39:10 client2 kernel: nvidia: Please check your BIOS settings.
Oct 2 13:39:10 client2 kernel: nvidia: [Plug & Play OS ] should be set to NO
Oct 2 13:39:10 client2 kernel: nvidia: [Assign IRQ to VGA] should be set to YES

I changed my bios settings as the file said and it worked!!!
Don't ask me why this stuff was in the firewall log file. Anyway, thanks for your help :-)

Cya, BlackEagle.
BlackEagle is offline   Reply With Quote
Old 10-02-02, 09:51 AM   #11
volt
 
Join Date: Jul 2002
Location: /dev/null
Posts: 1,556
Default Re: It's working!!!

Quote:
Originally posted by BlackEagle
Hi, i found the following lines in my /var/log/firewall log-file:
Oct 2 13:39:10 client2 kernel: nvidia: Can't find an IRQ for your NVIDIA card!
Oct 2 13:39:10 client2 kernel: nvidia: Please check your BIOS settings.
Oct 2 13:39:10 client2 kernel: nvidia: [Plug & Play OS ] should be set to NO
Oct 2 13:39:10 client2 kernel: nvidia: [Assign IRQ to VGA] should be set to YES

I changed my bios settings as the file said and it worked!!!
Don't ask me why this stuff was in the firewall log file. Anyway, thanks for your help :-)

Cya, BlackEagle.
Firewall log? hahah
That's weeeeeird. At least it's working

EDIT: okay so next time someone has that problem I will tell them to check the firewall log muahahah
__________________
[b]Optimization guidelines by Koji Ashida of NVIDIA:[/b][list][*]Use fx12 instructions whenever possible[*]Use lowest pixel shader version[/list][url=http://developer.nvidia.com/docs/IO/10878/ChinaJoy2004_OptimizationAndTools.pdf]source[/url]

[size=1]The politics are invading the technology. We don't really like to mess with politics because that kind of adversarial relationship has nothing to do with pure technical operations and the technical specifications of what we like to play with, the hardware![/size]
volt is offline   Reply With Quote
Old 10-02-02, 04:18 PM   #12
BlackEagle
Registered User
 
BlackEagle's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Somewhere between Spain and Russia ;-)
Posts: 20
Talking

yeah yeah!
Have your fun! Do you know for how long i cruised trough all this log file stuff?
But sure, it's quite funny to find this info in the crapy firewall log file...
BlackEagle is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regression with 295.33 and GeForce GT 240 maro NVIDIA Linux 16 06-29-12 06:47 PM
295.40 295 cannot be compiled on 3.2 kernel delta32 NVIDIA Linux 4 05-27-12 09:47 PM
RPM Source problems LaoTzuTao NVIDIA Linux 10 01-19-03 05:15 AM
Mandrake 9 and nVidia drivers HunterA3 NVIDIA Linux 9 10-09-02 02:54 AM
Mandrake 8.2 Nvidia src.rpm problems Mr_Malcontent NVIDIA Linux 8 09-11-02 09:53 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.