Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-21-04, 05:25 AM   #1
wv6u
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Manteca Ca
Posts: 12
Default nvidia installer vs yast

I have an a7n8x delux mother board and an ASUS MX4400 vidio card. I am running SuSE 9.0 but I have had the same problem since 7.*. I installed the OS ran the nvidia *.rpm to get the eth0 and sound going and then ran the "sh NVIDIA*.run to get the graphics working. All went perfectly and everything worked fine.

Then a day or two later I started YaST and did an update. Afterward the graphics stopped working, eth0 stopped working, and the nvidia rpm and *.run would no longer make things work. There has got to be a way for the NVIDIA drivers and YaST to coexist. Does anyone have have the solution for this?
wv6u is offline   Reply With Quote
Old 04-21-04, 07:52 AM   #2
SuLinUX
 
SuLinUX's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: UK
Posts: 847
Default Re: nvidia installer vs yast

SuSE 9 comes with a nvidia patch on YOU, rpms have not been used since SuSE 8. More than lightly the new kernel has coursed your strange eth0 issue, use the patch off YOU or download the 'NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run' from nvidias site.
__________________
AthlonXP 2600+ / nForce2 Asus A7N8X-X / PNY GeForce FX5900 Ultra / 1024Mb Samsung Ram /nForce Sound / Hansol 920D Plus 19" monitor / Lite-On 32x12x40 / 2x Maxtor HD 40Gb/80Gb / nVidia 7174 driver / Gnome 2.10.1 / Kernel 2.6.11.9 / Slackware 10.0
SuLinUX is offline   Reply With Quote
Old 04-21-04, 11:19 AM   #3
wv6u
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Manteca Ca
Posts: 12
Default Re: nvidia installer vs yast

I believe that, that is exactly what I did the last time I tried to update via YOU or YaST, what ever is the proper name. I ended up with working sound but nothing else. I had to reinstall from the original CD's to get back to normal. Perhaps I am not doing this correctly. Assuming I have a new 9.0 install. After the install the eth0 does not work. Running the 261.rpm gets that and the sound working. I then tried running the 5336.run and then nothing worked. I ended up having to install from scratch. Let me know the exact steps from installing the 9.0 from the CD's and nothing else and I will try that.
wv6u is offline   Reply With Quote
Old 04-21-04, 01:12 PM   #4
SuLinUX
 
SuLinUX's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: UK
Posts: 847
Default Re: nvidia installer vs yast

There are no exact steps to installing SuSE, just follow the instructions and dont install the updated kernel from YOU.
__________________
AthlonXP 2600+ / nForce2 Asus A7N8X-X / PNY GeForce FX5900 Ultra / 1024Mb Samsung Ram /nForce Sound / Hansol 920D Plus 19" monitor / Lite-On 32x12x40 / 2x Maxtor HD 40Gb/80Gb / nVidia 7174 driver / Gnome 2.10.1 / Kernel 2.6.11.9 / Slackware 10.0
SuLinUX is offline   Reply With Quote
Old 04-21-04, 02:01 PM   #5
wv6u
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Manteca Ca
Posts: 12
Default Re: nvidia installer vs yast

I am sorry. I did not make myself very clear. I have no problem installing SuSE. I don't even have a problem making it work. The only proble I have is if I run YaST. You said "don't
install a kernel from YOU". I don't ever ask it to install a kernel, it usually does it whether I want to or not.
wv6u is offline   Reply With Quote
Old 04-21-04, 02:26 PM   #6
SuLinUX
 
SuLinUX's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: UK
Posts: 847
Default Re: nvidia installer vs yast

You need to deselect it and there is a option to never install or update, right click the update and the options will be there.
__________________
AthlonXP 2600+ / nForce2 Asus A7N8X-X / PNY GeForce FX5900 Ultra / 1024Mb Samsung Ram /nForce Sound / Hansol 920D Plus 19" monitor / Lite-On 32x12x40 / 2x Maxtor HD 40Gb/80Gb / nVidia 7174 driver / Gnome 2.10.1 / Kernel 2.6.11.9 / Slackware 10.0
SuLinUX is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 09:35 PM
NVIDIA GeForce GTX 670 brings Kepler on a $399 budget (SlashGear) News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 09:40 AM
Rumor regarding lack of 680 availability ViN86 Rumor Mill 6 05-09-12 05:48 PM
rh7.3 and nvidia vcrispo NVIDIA Linux 11 07-31-02 09:57 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.