Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-31-04, 06:42 AM   #1
Boltondave
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Default FX5700 problem

This is my first post in this forum, so please accept my apologies if I miss anything out.

I've just bought an Xfx 256MB FX5700 video card, and I can't get WindowMaker to work fully. After installing the 5336 drivers downloaded from the Nvidia website, and making the relevant alterations to the XF86Config-4 file, I'm left with a blue wallpaper and some partly-drawn frames in the top-left corner of the desktop.

The only way I can use this card is if I use the 'vesa' driver, which gives me an 800x600 desktop in X.

I'm currently using Mandrake 9.1, with its default 2.4.21 kernel. I can't get the video cards BIOS number from "/proc/driver/nvidia/cards/0" because the "/proc/driver/nvidia" directory tree doesn't currently exist (this could be because I'm using the 'vesa' driver, but I'm not experienced enough to know if this is a right assumption or not). The CPU is an AMD XP2000+. Having used an Asus GF2 GTS before now, I know about the AMD bug, and I have the "mem=nopentium" setting in my fstab entry. The motherboard is an Abit KG-7 lite, with the most recent "DS" BIOS update.

I've supplied the logfile of XFree when I was trying to get the 'nv' driver to work, as opposed to the 'vesa' driver.

Can anyone give any help or ideas?
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (25.7 KB, 151 views)
Boltondave is offline   Reply With Quote
Old 01-31-04, 03:44 PM   #2
Boltondave
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Talking

Problem solved.

I had to do the following:

1. Edit the /etc/modules.devfs file, altering the "NVdriver" (near the end of the file) to "nvidia"
2. Check/edit the /etc/modules.conf file, to make sure "nvidia" was specified.
3. Edit the XF86Config-4 file, but making sure the driver is set as "nvidia", not "nv".
4. Check and adjust the monitor frequencies. Not essential in my case though.
5. Run:
sudo sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run --add-this-kernel
... to make a new installer called "NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1-custom.run". This is then executed in the normal manner.

Also, I have to specify "Option" "NvAgp" "0", otherwise X refuses to start.

Easy, no?
Boltondave is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem connecting Pioneer VSX-S300 to Nvidia Ion - flat panel scaling solves it? wild_oscar NVIDIA Linux 3 06-17-12 07:18 AM
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 09:17 AM
nv30 problem rumor bob747b Rumor Mill 37 10-10-02 03:14 PM
Screen flash briefly problem tamahome NVIDIA Windows Graphics Drivers 8 09-19-02 12:07 PM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 10:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.