Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

View Poll Results: I think Doom 3 will perform best on...
PC 35 92.11%
Mac 2 5.26%
Xbox 1 2.63%
Voters: 38. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 02-19-04, 04:12 PM   #1
Kain
 
Join Date: Oct 2002
Location: Dubai, UAE
Posts: 1,264
Default Doom 3: PC vs. Mac vs. Xbox

Which platform do you think Doom 3 will perform (run) best on?
Kain is offline   Reply With Quote
Old 02-19-04, 04:32 PM   #2
S.I.N
UnRegistered User
 
S.I.N's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: All over
Posts: 1,761
Default

Mac of course.
S.I.N is offline   Reply With Quote
Old 02-19-04, 05:11 PM   #3
Nutty
Sittin in the Sun
 
Nutty's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: United Kingdom
Posts: 1,835
Send a message via MSN to Nutty
Default

PC of course, as everyone knows MAC's are not the #1 desktop performance king.
Nutty is offline   Reply With Quote
Old 02-19-04, 05:11 PM   #4
vampireuk
**** Holster
 
vampireuk's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: The armoury
Posts: 2,813
Send a message via AIM to vampireuk
Default

Quote:
Originally posted by OWA
What's a Mac? Is that the latest and greatest console?
__________________
I put children in microwaves.
vampireuk is offline   Reply With Quote
Old 02-19-04, 05:14 PM   #5
GlowStick
CoD4!
 
GlowStick's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Florida
Posts: 5,786
Send a message via AIM to GlowStick
Default

PC, becuase the xbox is an old console with even older hardware,

and the MAC just dosent have the optzimations and video cards that PC's get.
__________________
Intel i7-2600K, Corsair 8Gig, Corsair H100, Corsair 650D, Corsair HX750, ATi 6970, WD Caviar Black 2TB
Sony Vaio SB: i7, 8Gig, Intel 320 300gig
GlowStick is offline   Reply With Quote
Old 02-19-04, 05:18 PM   #6
jedah
Vampire Saviour
 
jedah's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 31
Default

I personally have a PC and nothing else but I think that only the stabillity and raw power of a Mac can handle a smooth and coherent framerate.Using the latest Power Mac G5(Dual 2GHz PowerPC G5) probably will make drop your jaw from graphics quality....
__________________
Athlon XP 2200+,512 DDR/333,
MSI Geforce FX 5700 Ultra TD128
jedah is offline   Reply With Quote
Old 02-19-04, 05:25 PM   #7
-=DVS=-
.:. Lafiel .:.
 
-=DVS=-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Outerspace
Posts: 3,009
Thumbs down

Game must be designed to make use of Dual CPU's to begin with...... if they were alot of us would prolly have dual CPU PCs and future games depend on strong Graphics card more then on CPU.

And all this comparision is apple to oranges , they will make it run good on Xbox or any other platfrom , by optimizeing reduceing quality if needed and so on.........

But offcourse with all details on PC will be first one to run it good with next gen video cards.
__________________
.:. Lian Li X500FX .:. i7 2600k .:. PNY GTX 680 .:. Corsair DDR3 8GB .:. Silverstone 800W PSU .:. Asus P8P67-M Pro .:. Crucial M4 SSD 512GB .:.
-=DVS=- is offline   Reply With Quote
Old 02-19-04, 05:32 PM   #8
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default

Anyone who says anything other than PC is just lying to themselves
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote

Old 02-19-04, 06:31 PM   #9
Edge
3d animator for hire!
 
Edge's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 3,564
Default

Well, it's obvious that a 2.5 year-old console isn't going to be able to pump out graphics as good as a high-end PC. I think the Xbox COULD run the game very well though, probably at least a consistant 30 FPS throughout the whole game, and they might even be able to add a 720p (1280x720) mode and still have it run smoothly, however I doubt that will happen because it's being ported by a company that is far from being skilled at porting games (Vicarious Visions, who also did the Jedi Outcast port). If ID spent a decent amount of time on the console, I think they could get some very nice graphics out of it, but it seems they have no intrest in doing that right now, so unfortunatly the Xbox version may turn out like Soldier of Fortune 2. Oh well, at least they aren't trying to port the game to PS2!

I guess MACs would be more efficient, but they will simply get trampled on by PCs due to raw speed. There's nothing availible for the MAC that can match up to a 4 ghz P4 with a 9800pro card, even though the CPU is much more efficient. Also with Doom 3 being locked at 60 ticks per second, there's going to be a certain point in CPU speed where a faster processor simply won't help. Though I forgot all about the MAC version of the game, since at this point MAC gaming is kinda dead...
Edge is offline   Reply With Quote
Old 02-19-04, 06:56 PM   #10
Moled
cheese
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 137
Default

probably freebsd as with most other id games
Moled is offline   Reply With Quote
Old 02-19-04, 07:35 PM   #11
Raptorman
Former Marine
 
Raptorman's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Jonesville, VA
Posts: 785
Send a message via MSN to Raptorman Send a message via Yahoo to Raptorman
Default

No PowerMac is going to top my PC, lol.

Anyway, it will run best on PC by far.
__________________
Southern Motorsports - My Shop
Southern Motorsports Facebook
Formerly Serving The U.S. Marine Corps
Not As Mean, Not As Lean, But Still A Marine
0331
Ramadi 2006, 22 MEU 2007
3rd Battalion 8th Marines WPNS CO
"Marines I see as two breeds, Rottweilers or Dobermans, because Marines come in two varieties, big and mean, or skinny and mean. They're aggressive on the attack and tenacious on defense. They've got really short hair and they always go for the throat."
RAdm. "Jay" R. Stark, USN; 10 November 1995
Raptorman is offline   Reply With Quote
Old 02-19-04, 10:47 PM   #12
Nephilim
Slacker extraordinaire
 
Nephilim's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Nashvegas, TN
Posts: 502
Default

Quote:
Originally posted by -=DVS=-
Game must be designed to make use of Dual CPU's to begin with...... if they were alot of us would prolly have dual CPU PCs and future games depend on strong Graphics card more then on CPU.

And all this comparision is apple to oranges , they will make it run good on Xbox or any other platfrom , by optimizeing reduceing quality if needed and so on.........

But offcourse with all details on PC will be first one to run it good with next gen video cards.
Uhhh....Quake 3 makes use of dual procs if you have them. Why wouldn't Doom 3?

Quote:
Originally posted by Edge
I guess MACs would be more efficient, but they will simply get trampled on by PCs due to raw speed. There's nothing availible for the MAC that can match up to a 4 ghz P4 with a 9800pro card, even though the CPU is much more efficient. Also with Doom 3 being locked at 60 ticks per second, there's going to be a certain point in CPU speed where a faster processor simply won't help. Though I forgot all about the MAC version of the game, since at this point MAC gaming is kinda dead...
Dual 2GHz PowerPC G5
8GB DDR400 SDRAM (PC3200) - 8x1GB
2x250 GB Serial ATA - 7200rpm
ATI Radeon 9800 Pro

I'd have a tough time believing that Doom 3 would be faster on a single 4Ghz P4 than on a dual 2Ghz G5. If Doom 3 has support for SMP like Quake 3 does (and there isn't any reason to believe it won't), then there I see no reason why a dual proc. Mac couldn't outperform a single proc. PC in game.
__________________
"The large print giveth, and the small print taketh away." - Tom Waits

Athlon XP 2100+ | 512MB PC3200 RAM | Asus A7N8X Deluxe | GeforceFX 5900 VIVO 128MB @ 475/950 | 2 Western Digital SATA 120GB HDD in RAID 0 | 1 IBM 60GXP 60GB HDD IDE | 36x 12x 48x CD-RW | Logitech Z-680 THX 5.1 Speakers | 19in. Samsung 955DF Monitor | Windows XP Pro

Last edited by Nephilim; 02-19-04 at 11:01 PM.
Nephilim is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Leaked Microsoft document details $299 Xbox 720 in 2013, Kinect glasses, OnLive acqui News Archived News Items 0 06-17-12 05:30 AM
30 million-track Xbox Music service coming from Microsoft News Archived News Items 0 06-04-12 04:20 PM
Remastered Doom 3 BFG Edition Game Coming with Stereo 3D Support News Archived News Items 0 06-01-12 05:30 AM
Doom 3 BFG Edition will feature entire Doom series, seven new Doom 3 levels News Archived News Items 0 05-31-12 05:40 AM
Star Wars: Knights of the Old Republic is Now Available on Mac! News Archived News Items 0 05-14-12 05:00 PM

All times are GMT -5. The time now is 06:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.