Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-21-04, 03:57 PM   #1
ducky
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2
Unhappy Stuck at 1024 x 768

I have a GeForce 4 with 64 MB of ram and I've installed the latest drivers (version 1.0-5336) and for some reason X windows won't load at 1280 x 1024 and just loads at 1024 x 768. I searched the net and my monitor is capable of running at 1280 x 1024. Plus I've got it to run at 1280 x 1024 if I change the driver to "nv" instead of "nvidia". I'm using Red Hat 7.3 at the moment (long story) but I had the same problem on Redhat 9.

Also, for some strange reason the wallpaper is messed up underneath the icons on the desktop.

################### My XF86Config file ########################
# XFree86 4.2.0 configuration generated by Xconfigurator 4.10.7

Section "ServerLayout"
Identifier "XFree86 Configured"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

# Red Hat Linux 6.0 and later use the xfs font server for improved
# interactive performance

Section "Files"
FontPath "unix/:7100"
EndSection

# Module loading section

Section "Module"
Load "dbe" # Double-buffering
Load "GLcore" # OpenGL support
Load "dri" # Direct rendering infrastructure
Load "glx" # OpenGL X protocol interface
Load "extmod" # Misc. required extensions
Load "v4l" # Video4Linux
# Load "record" # X event recorder
# You only need the following two modules if you do not use xfs.
# Load "freetype" # TrueType font handler
# Load "type1" # Adobe Type 1 font handler
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "keyboard"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Device" "/dev/mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Emulate3Buttons" "on"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Acer 58c"
VendorName "Unknown"
ModelName "Unknown"
HorizSync 30 - 70
VertRefresh 50 - 120
Option "dpms"
EndSection

Section "Device"
Identifier "nVidia Corporation|NV17 [GeForce4 MX420]"
Driver "nvidia"
BoardName "Unknown"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Linux Frame Buffer"
Driver "fbdev"
BoardName "Unknown"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "nVidia Corporation|NV17 [GeForce4 MX420]"
Monitor "Acer 58c"
DefaultDepth 16
Subsection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "800x600"
EndSubSection
Subsection "Display"
Depth 16
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "800x600"
EndSubSection
Subsection "Display"
Depth 8
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "800x600"
EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection
ducky is offline   Reply With Quote
Old 02-21-04, 04:25 PM   #2
ducky
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2
Default

Adding Option "IgnoreEDID" "true" to the Monitor section fixed the problem with the icons as well as the resolution. Thunderbird on #nvnews on irc.freenode.net helped me fix it.
ducky is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GT 520 PCI reports 1024 instead of 512 Spherical NVIDIA Linux 8 07-12-12 10:06 PM
nvidia error and server stuck barbara NVIDIA FreeBSD 3 04-30-12 02:20 PM
SuSe 8.0 Problems. GaMMa NVIDIA Linux 19 09-26-02 07:51 AM
Im Stuck Need Help Please ashleyg NVIDIA Linux 3 09-01-02 12:29 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.