Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-25-04, 01:42 AM   #1
deathroks
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9
Default XF86Config-4 Question.......Need help.

Hello, where exactly do you add options to the XF86Config-4? Options meaning like:
Option "NvAGP" "integer"
Configure AGP support. Integer argument can be one of:
0 : disable agp
1 : use NVIDIA's internal AGP support, if possible
2 : use AGPGART, if possible
3 : use any agp support (try AGPGART, then NVIDIA's AGP)
Please note that NVIDIA's internal AGP support cannot
work if AGPGART is either statically compiled into your
kernel or is built as a module, but loaded into your
kernel (some distributions load AGPGART into the kernel
at boot up). Default: 3 (the default was 1 until after
1.0-1251).

What does this go under in the XF86Config-4? Does it go under Device? Module? Please help. Another question is which number should i use? 1,2,3? I have Mandrake 9.2 with Geforce FX 5200, Intel P4 1700mhz Socket 423, 512m RDRAM, Asus P4T Motherboard, Intel 850 chipset, think thats all you need... And one more thing, is there a command that can be added to the XF86Config-4 to add values for overclocking??? Are there other performance enhancing options? Some one with some patients and willingness please help me out, thanks.

Last edited by deathroks; 02-25-04 at 01:57 AM.
deathroks is offline   Reply With Quote
Old 02-25-04, 02:37 AM   #2
Thunderbird
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands, Europe
Posts: 2,105
Default

Optons like nvagp can be put under both the screen and device sections. Further there are no real performance tweaking options. To overclock your card look for nvclock.
Thunderbird is offline   Reply With Quote
Old 02-25-04, 01:52 PM   #3
deathroks
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9
Default

Ok, so how EXACTLY do i type it into the config?

Option "NvAGP" "3"
Option NvAGP 3
NvAGP 3

Which format do i use if i add it under Device and Screen?
deathroks is offline   Reply With Quote
Old 02-25-04, 05:40 PM   #4
prplxd
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 42
Lightbulb This way

Quote:
Originally posted by deathroks
Ok, so how EXACTLY do i type it into the config?

Option "NvAGP" "3"
Option NvAGP 3
NvAGP 3

Which format do i use if i add it under Device and Screen?
Should be this way:
Option "NvAGP" "3"
prplxd is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mandrake 9.0 and Nvidia 1.0-3123 FINALLY!!!! Now for a question. jthompson7051 NVIDIA Linux 1 10-07-02 02:17 PM
1st post - XP Restore question Needa916 Microsoft Windows XP And Vista 2 09-12-02 05:24 PM
Newby question about nforce.... superconti NVIDIA Linux 2 09-07-02 11:46 PM
Dual boot question.. Tactics General Hardware 15 09-07-02 10:39 AM
Quick question about Digital din with the Audigy Tactics General Hardware 4 08-12-02 12:16 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.