Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-23-04, 06:42 AM   #1
gdh
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 33
Question suse 9, NVidia 5336 Quake3

I have a correctly configured suse 9 box with the latest Nvidia drivers.
(glxgears gives me 2000+ fps, ut2004demo works just fine)
but when I try to start quake3 I get the following error message:

----- R_Init -----
...loading /usr/lib/libGL.so: Received signal 8, exiting...

The NVidia readme indictaes that this may be a dlopen issue, but also states that such issues are caused by the glibc version:

Q: Some OpenGL applications (like Quake3 Arena) crash when I start them
on Red Hat Linux 9.0.

A: Some versions of the glibc package shipped by Red Hat that support
TLS do not properly handle using dlopen() to access shared libraries
which utilize some TLS models. This problem is exhibited, for example,
when Quake3 Area dlopen()'s NVIDIA's libGL library. Please obtain
at least glibc-2.3.2-11.9 which is available as an update from Red Hat.

However suse 9 ships with glibc-2.3.2-88 (which should be more recent).

Any clue ?


gdh is offline   Reply With Quote
Old 03-23-04, 11:10 AM   #2
SuLinUX
 
SuLinUX's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: UK
Posts: 847
Default Re: suse 9, NVidia 5336 Quake3

You need the lastest linux point release patch, quake3 would'nt run without it for me in SuSE 9, but SuSE 8.2 was fine.

linuxq3apoint-1.32b-3.x86.run is the one, get it HERE
__________________
AthlonXP 2600+ / nForce2 Asus A7N8X-X / PNY GeForce FX5900 Ultra / 1024Mb Samsung Ram /nForce Sound / Hansol 920D Plus 19" monitor / Lite-On 32x12x40 / 2x Maxtor HD 40Gb/80Gb / nVidia 7174 driver / Gnome 2.10.1 / Kernel 2.6.11.9 / Slackware 10.0
SuLinUX is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 09:35 PM
Geforce 440 Go, SuSE 8.0, and new Nvidia drivers loudawg NVIDIA Linux 4 06-01-04 01:54 AM
Suse 8.1 and Nvidia drivers tombraider500 NVIDIA Linux 4 10-06-02 12:19 PM
Trouble with SuSE 8 & NVIDIA latest driver bughill NVIDIA Linux 3 08-20-02 01:31 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.