Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-09-04, 08:57 AM   #1
bakelaar
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2
Default Suse9 64 bit & Nvidia 5950 = Black screen / lock ?

Hi all,

I am running Suse9 (AMD64 version Kernel version 2.4.21) on a AMD64 3400+ and am trying to get my Nvidia 5950 up and running with the NVIDIA-Linux-x86-1.0-5332 drivers. My MB is an Asus K8V.

It's a completely basic installation without any additional software installed.

After 'init 3' I succefully install the driver (al least that's what I am told).
Now, when running 'Sax2' (either from init 3 or from init 5 (X)), The system crashes resulting in either a black screen, or some garbled horizontal lines on an otherwise black screen.

What can I do to get the default AMD64-Suse9 install to work with 'nvidia' drivers instead of the default 'nv' variant?

I am not experienced enough to recompile a kernel .....
However, if that's the way to go, I'll try (there's nothing to lose on a 'vanilla' install).

ne suggestions?
Many thanks in advance.
bakelaar is offline   Reply With Quote
Old 03-09-04, 04:52 PM   #2
alexc
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2
Default

Hi bakelaar
i had the same problem, until someone helped me with that in an other thread. Try Option "NvAgp" "0" in the video driver section that switches off the AGP part that worked for me. He told me that the VIA Chipset is not supportet by the NVIDIA driver I wonder why;-).
alexc is offline   Reply With Quote
Old 03-11-04, 01:16 PM   #3
bakelaar
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2
Default NvAgp 0 fixed it

Thanx,

I already tried to install gentoo, but after it not booting, I decided to try suse 1 more time. It actually now works.

now on to UT2k4 64Bit ........
bakelaar is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA Maximus Fires Up Visual Effects In Men in Black 3 News Archived News Items 0 06-26-12 06:00 PM
[9800gt] Xorg black screen after installing nvidia driver HacKurx NVIDIA Linux 1 06-07-12 01:29 PM
[Ubuntu] nVidia driver 1.0.8762 and black screen Manthis NVIDIA Linux 5 05-26-12 07:03 PM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.