Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-06-02, 10:01 PM   #1
edj
Guest
 
Posts: n/a
Default X crashes w/ 3123 drivers

NVIDIA RIVA TNT2. 32 MB.
Installed NVIDIA_kernel & _GLX 3123 from source. 2.4.17 kernel. Checked the FAQ, the PDF file w/ installation instructions, the list of installed components, etc. Ran nv_chooser before installing. Ran nv_check after. Everything checked out OK. However ---

Booting into runlevel 5, at the point that kdm starts, the screen just flashes on and off - i.e., the console screen, not the kdm. /var/log/messages has:

localhost kernel: nvidia: loading NVIDIA Linux x86 NVdriver Kernel Module 1.0-3123 Tue Aug 27 15:56:48 PDT 2002

and

localhost kdm[1809]: Server for display :0 terminated unexpectedly

kdm [] : Display :0 is being disabled (restoring too fast)

Any help appreciated. Thanks.
  Reply With Quote
Old 10-06-02, 10:29 PM   #2
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

What happens when you boot to runlevel 3, and do a startx manually?

After you do that, if the problem isn't obvious, then post your /var/log/XFree86.0.log and whatever config file that log says X is using (it'll be one of the first few lines).
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 10-07-02, 07:12 AM   #3
lesser
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 10
Default

Sounds familiar, I had the same problem using Mdk 9.0. For me, the solution was in the /etc/X11/XF86Config-4 file, which I edited according to the instructions of the pdf (p 26):

a Find the relevant Device section and replace the line:
Driver "nv" (or Driver "vesa")
with
Driver "nvidia"
b In the Module section, verify that you have:
Load "glx"
c Remove the following lines, if they exist:
Load "dri"
Load "GLcore"

After this edit, X started with a nice NVIDIA logo before the desktop appears, and is stable for up to 20 minutes (no joke unfortunately). I'm still workiing on that, but as I am an absolute newbie, all help is welcome....
lesser is offline   Reply With Quote
Old 10-07-02, 09:36 AM   #4
edj
Guest
 
Posts: n/a
Default

Ahh, yes - XFree86.0.log. Sorry, forgot to say. I hesitate to post the entire XF86Config-4 and the log - too long. Perhaps the following from /var/log/XFree86.0.log will suffice. These are the only errors reported:
========================
II Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o

No symbols found in this module

EE Failed to load /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o

EE Unload module "nvidia"

EE Failed to load module "nvidia" (load failed, 0)
==========================

lsmod does show the NVdriver.

Thanks.
  Reply With Quote
Old 10-07-02, 10:01 AM   #5
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

From the README:


Q: When I start X it fails and my XFree86 log file contains:

(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o
No symbols found in this module
(EE) Failed to load /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o
(II) UnloadModule: "nvidia"
(EE) Failed to load module "nvidia" (loader failed, 256)
...
(EE) No drivers available.

A: The nvidia_drv.o X driver has been stripped of needed symbols;
some versions of rpm (wrongly) strip object files while installing.
You should probably upgrade your version of rpm. Or, you can install
the NVIDIA_GLX package from tar file.

Does this help?

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 10-07-02, 08:03 PM   #6
edj
Guest
 
Posts: n/a
Default

I did read the README, but skipped over that part about rpm's because I installed from source. Then, it occurred to me upon reading your post that I used checkinstall, a nice prog that creates rpms from source files. Checkinstall strips by default. So, I just removed the rpm stuff and ran good old "make install." Alls' right with the world now. Thanks again.
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stereo and Quadro4 with 3123 drivers rflanery NVIDIA Linux 2 12-18-02 10:03 AM
3123 drivers and inspiron 8100 not working w3a5e1 NVIDIA Linux 10 10-14-02 08:22 PM
Radeon 9700 not all that? sancheuz Other Desktop Graphics Cards 200 10-12-02 09:31 PM
3123 drivers cause system hang kgf NVIDIA Linux 5 09-28-02 07:32 AM
Redhat 7.3 + Nvidia drivers 3123 = troubles e-r-a-n NVIDIA Linux 4 09-17-02 12:26 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.