Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-30-04, 07:50 PM   #1
esperto
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4
Default prblem to install nforce driver in mdk 10 community

hi, I'am having problems to install nforce drives in mdk 10 with kernel 2.6.3-4mdk in my A7N8x-x mobo, i've tried the src.rpm and the tarball, but both give me the same error, they can't compile nvnet (at least I think it is).

the error when i do the rpm --rebuild:

A instalar o NVIDIA_nforce-1.0-0261.src.rpm
A executar(%prep): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.59041
---- Copying Sources ----
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 16:36:14 nforce/
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 16:39:37 nforce/nvnet/
-r--r--r-- buildmeister/adm 16904 2003-05-06 16:39:37 nforce/nvnet/adapter.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 794 2003-05-06 16:39:37 nforce/nvnet/basetype.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 6752 2003-05-06 16:39:37 nforce/nvnet/nvnet.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 4437 2003-05-06 16:39:37 nforce/nvnet/os.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 4749 2003-05-06 16:39:37 nforce/nvnet/phy.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 37870 2003-05-06 16:39:37 nforce/nvnet/nvnet.c
-rw-r--r-- buildmeister/adm 21504 2003-05-06 16:39:37 nforce/nvnet/nvnetlib.o
-r--r--r-- buildmeister/adm 3088 2003-05-06 16:39:37 nforce/nvnet/Makefile
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 16:39:38 nforce/
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/
-r--r--r-- buildmeister/adm 2522 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/Makefile
-r--r--r-- buildmeister/adm 58241 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/nvcrush.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 32174 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/nvhw.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 33857 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/nvmain.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 8314 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/nvrec.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 26382 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/nvspdif.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 14709 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/nvwavout.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 4546 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/chaninfo.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 5065 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/nvhw.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 1570 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/nvioctl.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 1392 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/nvrec.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 1618 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/nvspdif.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 1499 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvaudio/nvwavout.h
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 16:39:36 nforce/
-r--r--r-- buildmeister/adm 1091 2003-05-06 16:39:36 nforce/Makefile
-r--r--r-- buildmeister/adm 5404 2003-05-06 16:39:36 nforce/NVLicense.txt
-r--r--r-- buildmeister/adm 18007 2003-05-06 16:39:36 nforce/GNULicense.txt
-r--r--r-- buildmeister/adm 23612 2003-05-06 16:39:36 nforce/ReleaseNotes.html
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 16:39:38 nforce/
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvgart/
-r--r--r-- buildmeister/adm 590 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvgart/Makefile
-r--r--r-- buildmeister/adm 1231 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvgart/README
-r--r--r-- buildmeister/adm 14033 2003-05-06 16:39:38 nforce/nvgart/linux-2.4.20-agpgart.diff
A executar(%build): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.59041
---- Building Drivers ----
make -C nvnet
make[1]: Entering directory `/usr/src/RPM/BUILD/nforce/nvnet'
cc -c -Wall -DLINUX -DMODULE -DEXPORT_SYMTAB -D__KERNEL__ -O -Wstrict-prototypes -DCONFIG_PM -fno-strict-aliasing -mpreferred-stack-boundary=2 -march=i686 -falign-functions=4 -DMODULE -I/lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include nvnet.c
make[1]: Leaving directory `/usr/src/RPM/BUILD/nforce/nvnet'


Erros de criação do RPM:
aviso: o utilizador buildmeister não existe - a usar o root
aviso: o utilizador buildmeister não existe - a usar o root
aviso: o utilizador buildmeister não existe - a usar o root
aviso: o utilizador buildmeister não existe - a usar o root
aviso: o utilizador buildmeister não existe - a usar o root
+ umask 022
+ cd /usr/src/RPM/BUILD
+ echo '---- Copying Sources ----'
+ cd /usr/src/RPM/BUILD
+ rm -rf nforce
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/RPM/SOURCES/nvnet.tgz
+ tar -xvvf -
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
+ cd /usr/src/RPM/BUILD
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/RPM/SOURCES/nvaudio.tgz
+ tar -xvvf -
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
+ cd /usr/src/RPM/BUILD
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/RPM/SOURCES/nvmaster.tgz
+ tar -xvvf -
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
+ cd /usr/src/RPM/BUILD
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/RPM/SOURCES/nvgart.tgz
+ tar -xvvf -
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
+ exit 0
+ umask 022
+ cd /usr/src/RPM/BUILD
+ cd nforce
+ echo '---- Building Drivers ----'
+ make
In file included from /lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include/linux/irq.h:20,
from /lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include/asm/hardirq.h:6,
from /lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include/linux/interrupt.h:11,
from nvnet.h:30,
from nvnet.c:21:
/lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include/asm/irq.h:16:25: irq_vectors.h: No such file or directory
In file included from /lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include/asm/hardirq.h:6,
from /lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include/linux/interrupt.h:11,
from nvnet.h:30,
from nvnet.c:21:
/lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include/linux/irq.h:70: error: `NR_IRQS' undeclared here (not in a function)
In file included from /lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include/linux/irq.h:72,
from /lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include/asm/hardirq.h:6,
from /lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include/linux/interrupt.h:11,
from nvnet.h:30,
from nvnet.c:21:
/lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include/asm/hw_irq.h:28: error: `NR_IRQ_VECTORS' undeclared here (not in a function)
/lib/modules/2.6.3-4mdk/build/include/asm/hw_irq.h:31: error: `NR_IRQS' undeclared here (not in a function)
nvnet.c: In function `nvnet_open':
nvnet.c:735: warning: passing arg 2 of `request_irq' from incompatible pointer type
nvnet.c: In function `nvnet_remove':
nvnet.c:1248: error: structure has no member named `driver_data'
make[1]: ** [nvnet.o] Erro 1
make: ** [nvnet_make] Erro 2
erro: Código de sa�*da inválido do /var/tmp/rpm-tmp.59041 (%build)
o utilizador buildmeister não existe - a usar o root
o utilizador buildmeister não existe - a usar o root
o utilizador buildmeister não existe - a usar o root
o utilizador buildmeister não existe - a usar o root
o utilizador buildmeister não existe - a usar o root
Código de sa�*da inválido do /var/tmp/rpm-tmp.59041 (%build)

what I can do do this damn thing work? my computer is crashing because the temperature thats the chipset goes (is really hot where I leave), and this occures when i installed mdk 9.2, but stop after I installed the apropriate modules... actually the temperature was getting so high so fast that i just be able to install the system in other pc, because the installation crash every time.

sorry about the bad english
esperto is offline   Reply With Quote
Old 03-31-04, 01:51 AM   #2
NeoXP
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Netherlands
Posts: 25
Send a message via ICQ to NeoXP
Default Re: prblem to install nforce driver in mdk 10 community

Do I understand you correct when you say you're trying to install the driver for your onboard NIC? Because if so, there's no need in doing that!

If your system is running on kernel 2.6.3 the onboard NIC should work out of the box! As of kernel 2.6.2 the reversed engineered driver called Forcedeth comes with the kernel.

I'm also running ML 10.0 on my ABIT NF7-sl board and my onboard NIC worked out of the box, after configuring my network I was able to browse my home-network and the internet.

Please post your modules.conf

/edit: typo's/
__________________
Abit NF7-sl nForce2 / AMD Athlon xp 2700 (@2300 Mhz)
2 x 256 Mb PC 2700 DDR SDRAM
Connect 3D Radeon 9000 128 Mb
Western Digital 120 Gb (7200 rpm, 8 Mb)
Maxtor DiamondMax VL40 31024H1 10.2GB (5400 rpm, 2 Mb)
Lite On DVD / NEC ND-1100A @ ND-1300A

Dual Boot:
Mandrake 10.0 CE
WinXP
NeoXP is offline   Reply With Quote
Old 03-31-04, 12:50 PM   #3
esperto
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4
Default Re: prblem to install nforce driver in mdk 10 community

tanks, just now I do the ping to my firewall and its working
but I want to install the others drivers in the package, not just the net, but I can't compile it, someone knows how I solve this problem?
esperto is offline   Reply With Quote
Old 03-31-04, 01:00 PM   #4
NeoXP
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Netherlands
Posts: 25
Send a message via ICQ to NeoXP
Default Re: prblem to install nforce driver in mdk 10 community

Which other drivers do you mean, for the onboard sound you should'nt bother trying, just go for ALSA
__________________
Abit NF7-sl nForce2 / AMD Athlon xp 2700 (@2300 Mhz)
2 x 256 Mb PC 2700 DDR SDRAM
Connect 3D Radeon 9000 128 Mb
Western Digital 120 Gb (7200 rpm, 8 Mb)
Maxtor DiamondMax VL40 31024H1 10.2GB (5400 rpm, 2 Mb)
Lite On DVD / NEC ND-1100A @ ND-1300A

Dual Boot:
Mandrake 10.0 CE
WinXP
NeoXP is offline   Reply With Quote
Old 04-25-04, 11:41 PM   #5
giosue_c
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 5
Default Re: prblem to install nforce driver in mdk 10 community

NeoXP,

I'm kind of a noob. I just installed mandrake 10 CE. I've got the nforce2 setup too. My network configured out of the box but I have no sound. Did you have to do anything to get the sound to work?

thanks in advance,
-g
giosue_c is offline   Reply With Quote
Old 04-26-04, 01:33 AM   #6
NeoXP
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Netherlands
Posts: 25
Send a message via ICQ to NeoXP
Default Re: prblem to install nforce driver in mdk 10 community

I did'nt have to configure anything to get sound to work, but I've read something about it, first thing you have to check is, if the volume is not muted. Seems to be that in some occasions the volume is standard on muted.
__________________
Abit NF7-sl nForce2 / AMD Athlon xp 2700 (@2300 Mhz)
2 x 256 Mb PC 2700 DDR SDRAM
Connect 3D Radeon 9000 128 Mb
Western Digital 120 Gb (7200 rpm, 8 Mb)
Maxtor DiamondMax VL40 31024H1 10.2GB (5400 rpm, 2 Mb)
Lite On DVD / NEC ND-1100A @ ND-1300A

Dual Boot:
Mandrake 10.0 CE
WinXP
NeoXP is offline   Reply With Quote
Old 04-30-04, 11:31 AM   #7
Adbrag
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1
Default Re: prblem to install nforce driver in mdk 10 community

I have the same problem with Mandrake10 and my MSI-Board and the onboard sound.
I tried to install nforce drivers and got the same error message (no, the volume isn't muted )
Adbrag is offline   Reply With Quote
Old 04-30-04, 12:06 PM   #8
Blackcrack
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 7
Default Re: prblem to install nforce driver in mdk 10 community

humm, it is the sounchip realy from nvidia ? i have a f2-bord from epox and them sound-chip is from c-media a ac97' look in you board to the chip and then can you say, the chip no.xxxx from xxx have problems.. try it )

greetings Blacky
Blackcrack is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mageia 2 Cannot Install 71.86.15 for Riva TNT/TNT2 kbulgrien NVIDIA Linux 3 06-29-12 08:27 AM
nForce + RedHat 7.3 Success Story rtz NVIDIA Linux 47 02-15-03 02:20 AM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
How to install my nvdia driver... danyal_r NVIDIA Linux 2 10-11-02 12:06 PM
new nforce driver!! 1.12!! frenchy2k1 CPUs, Motherboards And Memory 9 08-27-02 01:09 AM

All times are GMT -5. The time now is 05:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.