Go Back   nV News Forums > Software Forums > General Software

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-09-02, 12:25 PM   #1
ronh
Guest
 
Posts: n/a
Default NvDVD problems???

Anyone ever get the error after installing NVdvd 7.17

"Unable to obtain interface to DVD navigator."

Getting this from a pop-up window called NvSkins.

Anyone else run into this? I'm using a:

GeForce3
Personal Cinema
40.x drivers
  Reply With Quote
Old 10-09-02, 12:42 PM   #2
saturnotaku
Apple user. Deal with it.
 
Join Date: Jul 2001
Location: The 'burbs, IL USA
Posts: 12,502
Default

Works great for me on my laptop. I'm using the 40.71 drivers here. Since you're using the personal cinema, have you tried the latest WDM drivers for that? That's about all I can suggest for now.
saturnotaku is offline   Reply With Quote
Old 10-09-02, 01:47 PM   #3
ronh
Guest
 
Posts: n/a
Default Issue I'm having...

Well it turns out the issue I'm having is with WinXP and DirectX 8.1

If you do not update to Service Pack 1 for WinXP then it does tno fully install all the components for DirectX. This causes an issue as NvDVD uses many components from DirectX.

I am unable to update to SP1 as the store I bought my comupter from is using some kind of an invalid product key for their WinXP installs. Microsoft has said that the only way to get the full DirectX 8.1 is to update to service pack1!

Anyone know how to get around this?

-Ron
  Reply With Quote
Old 10-09-02, 02:05 PM   #4
saturnotaku
Apple user. Deal with it.
 
Join Date: Jul 2001
Location: The 'burbs, IL USA
Posts: 12,502
Default

If you or a friend of yours has a copy of Unreal Tournament 2003, the fully updated version of DirectX is on the 3rd CD.

Quote:
I am unable to update to SP1 as the store I bought my comupter from is using some kind of an invalid product key for their WinXP installs. Microsoft has said that the only way to get the full DirectX 8.1 is to update to service pack1!
I would have a chat with that store then. If they tell you to shove off, call Microsoft's piracy hotline. If you can't get 'em, then Billy G's legal team will. I assume you paid for a legal copy of XP, right?
saturnotaku is offline   Reply With Quote
Old 10-10-02, 05:46 AM   #5
Essense
Guest
 
Posts: n/a
Default

Just download the new corperate edition with the fully slip-streamed SP1 integrated, it's widely availible and can be had in short-order. www.sharereactor.com is your friend.

Regards,
Mike
  Reply With Quote
Old 10-10-02, 07:02 AM   #6
anxdiety
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Ontario
Posts: 116
Send a message via Yahoo to anxdiety
Default

there was a tweak website that posted a work around for the sp1 install probs with the devils own key. If you can't find the page i am mentioning drop me a line i think i still have it saved somewhere on this pc now
anxdiety is offline   Reply With Quote
Old 10-25-02, 04:23 PM   #7
DsK
Guest
 
Posts: n/a
Angry

Im using WinXP OEM with SP1 and 40.72, nvDVD 1.71, i get the very same problem. No one seems to know a fix for this. Shame really, i was beginning to like my new nVidia card.
  Reply With Quote
Old 10-25-02, 06:25 PM   #8
thcdru2k
Registered User
 
thcdru2k's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Milpitas, CA
Posts: 1,142
Send a message via ICQ to thcdru2k Send a message via AIM to thcdru2k
Default

search for the nvdvd171.exe, reinstall it. i had a similar problem, i'm using win xp pro sp1, gf4 ti4200, det 41.03, and have no problems whatsoever with it.
__________________
Athlon XP 1.58GHz | MSI KT3 Ultra2 | 256MB DDR PC-3000 | GeForce 4 ti4200 64mb @ 310/533 | IBM 120GXP 40.0GB | Det. 41.09 | DX 9 RC2 | Win XP SP1

11118 3DMarks
thcdru2k is offline   Reply With Quote

Old 10-26-02, 12:03 AM   #9
DsK
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by thcdru2k
search for the nvdvd171.exe, reinstall it. i had a similar problem, i'm using win xp pro sp1, gf4 ti4200, det 41.03, and have no problems whatsoever with it.
Are you suggesting that this could be a problem with the Det 40.xx?? So far ive been lead to believe it was a problem with the installation of SP1 which was causing the problem. Well, i guess there is no harm in trying out the new drivers, if it works, then ill be happy
  Reply With Quote
Old 10-26-02, 12:20 AM   #10
thcdru2k
Registered User
 
thcdru2k's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Milpitas, CA
Posts: 1,142
Send a message via ICQ to thcdru2k Send a message via AIM to thcdru2k
Default

well no cuz i used nvdvd wit det 40 and below..but hey its worth a try
__________________
Athlon XP 1.58GHz | MSI KT3 Ultra2 | 256MB DDR PC-3000 | GeForce 4 ti4200 64mb @ 310/533 | IBM 120GXP 40.0GB | Det. 41.09 | DX 9 RC2 | Win XP SP1

11118 3DMarks
thcdru2k is offline   Reply With Quote
Old 10-26-02, 07:24 AM   #11
DsK
Guest
 
Posts: n/a
Default

Crap, tried the new 41 dets, still the same problem, i have a feeling its got to do ith SP1 and the registry.

When i initially install the program it works perfectly, however when i reboot and try and run it again i get that error.
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hengeveld: Big Data Meets HPC to Solve Hard Problems and Improve Lives News Archived News Items 0 09-10-12 09:10 AM
problems with drivers after 295.40 (OpenSuSE 12.1, GeFroce 7900 GS, Phenom II X4) alawa NVIDIA Linux 0 06-09-12 06:37 PM
Nvidia Problems in Slackware 8.1 xtreme NVIDIA Linux 3 10-01-02 12:03 PM
Linksys Router Problems joltcola General Hardware 5 09-24-02 08:12 AM
DirectX 8 problems with GeForce4 Derwin NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 19 08-20-02 01:23 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.