Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-23-04, 12:14 AM   #1
yugami
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2
Default starting X makes screen go black - nothing else

Running Fedora Core 1, kernel 2.6.3 NVIDIA-Linux 5336 driver

this has happened for some time now, install nvidia driver, edit config file (i've done this a thousand times before) startup X and bam, nothing.

Screen goes black, doesn't matter how long I wait, so its not a slow startup issue.

Attached is my XFree log with the verbosity turned up -verbose 5 -logverbose 5

Hardwares fine, tested it in Windows 2000 desktop, played with all the features of the windows driver, dual screen works etc.

NvAGP doesn't appear to change anything, neither does the IngoreDisplayDevices settings.

the attached XF86Config isn't anythign special, just changed nv to nvidia and specified the card in case that was the issue.

please help, I'm an OpenGL programmer w/ no OpenGL accel.
Attached Files
File Type: txt XF86Config.txt (3.1 KB, 115 views)
File Type: txt XFree86.log.txt (27.6 KB, 113 views)
yugami is offline   Reply With Quote
Old 04-23-04, 03:19 AM   #2
englishdude
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 5
Default Re: starting X makes screen go black - nothing else

I've a similar problem, which I think is the same as yours.

Running Debian Testing, 2.4.25, NVIDIA-Linux 5336 driver, running 2 cards, Gainward FX Pro 660 128MB AGP and a Gainward FX Pro 660 64MB PCI with 3 monitors.

Got a new IDE hard drive, added that on my PC, installed Win2k after a few problems, installed the Nvidia Windows driver, rebooted, then Windows kept crashing at the end of 2nd stage load (right before starting graphics mode) and getting fed up, wiped Win2k right off the IDE drive, and restored the bootloader on the SCSI drive, and now Xfree86 isn't working for me either despite working just fine before installing Win2k, and have made no changes whatosover to XFree86/graphics configs - getting a blank screen all the time. Uninstalled and reinstalled the Nvidia drivers, no help, although I disabled the extra two screens and the Nvidia driver worked fine... I think. Though it kept crashing when I tried the second time. Your logs seems a little different to mine, which is why I'm reposting here

My 2 files are attached as below.
Attached Files
File Type: txt XF86Config-4.txt (3.5 KB, 112 views)
File Type: txt XFree86.0.log.txt (37.9 KB, 92 views)
englishdude is offline   Reply With Quote
Old 04-26-04, 11:55 AM   #3
yugami
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2
Default Re: starting X makes screen go black - nothing else

little help here?
yugami is offline   Reply With Quote
Old 04-26-04, 12:48 PM   #4
kansky
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 14
Default Re: starting X makes screen go black - nothing else

Try setting your AGP mode to something slower in the bios. I had a similar problem with the bios set to 8x, but it worked with AGP 4x.
kansky is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GT240M - black screen with newer drivers > 275.33 and win 7 doktor5000 NVIDIA GeForce 200 Series 1 07-08-12 11:17 AM
[9800gt] Xorg black screen after installing nvidia driver HacKurx NVIDIA Linux 1 06-07-12 01:29 PM
Black screen after switching between graphical virtual consoles five times rrr-wtf NVIDIA Linux 1 05-21-12 04:40 PM
Black screen and lockup on startx. redmoose NVIDIA Linux 4 09-18-02 11:53 AM
kernel 2.4.19 and 2960 -> black screen osterhase NVIDIA Linux 7 08-22-02 06:24 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.