Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-15-04, 02:11 PM   #73
jAkUp
eat. sleep. overclock.
 
jAkUp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chino, California
Posts: 17,744
Default Re: I Played FarCry with Pixel Shader 3.0

Ok guys nevermind, its not very good quality.. its not very long and the camera is kinda moving around... he was talking about the other e3 videos... I will still get the movie uploaded, its about 30seconds
__________________
965xe || evga x58 classified || 3x evga gtx 480 || 6gb g.skill || win7 x64
jAkUp is offline   Reply With Quote
Old 05-15-04, 02:16 PM   #74
muzz
 
muzz's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 816
Default Re: I Played FarCry with Pixel Shader 3.0

Thanks j

m
__________________
muzz
muzz is offline   Reply With Quote
Old 05-15-04, 02:18 PM   #75
AthlonXP1800
Registered User
 
AthlonXP1800's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: United Kingdom
Posts: 4,352
Default Re: I Played FarCry with Pixel Shader 3.0

Quote:
Originally Posted by jAkUp
Ok guys nevermind, its not very good quality.. its not very long and the camera is kinda moving around... he was talking about the other e3 videos... I will still get the movie uploaded, its about 30seconds
not very good quality, did you ever tried compressed it with DivX 5.11 that will give good quality?
__________________
Intel Core i7 3770K, Corsair H80 liquid cooler with Noctua S12-1200 fan, ASUS P8Z77V with UEFI 2104, 16GB Samsung Green 30nm DDR3-RAM, Pioneer BDR-S09XLT 16x Blu-ray writer, Corsair AX850 PSU, Western Digital 2TB SATA3 hard drive, CanonScan LiDE 210 scanner, Microsoft Internet Keyboard, Microsoft Touch Explorer mouse, 32inch Sharp LC32LE600 LED TV, EVGA Geforce GTX 670 SC 4GB with Geforce 370.50 driver, 50Mb broadband Virgin Media VMDG480 Super Hub, Aspire Xplorer Midi Tower, Windows 8.1 Pro 64bit.
AthlonXP1800 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-04, 02:29 PM   #76
jAkUp
eat. sleep. overclock.
 
jAkUp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chino, California
Posts: 17,744
Default Re: I Played FarCry with Pixel Shader 3.0

Its not that its bad quality, its just moving around... I still havent see it however
__________________
965xe || evga x58 classified || 3x evga gtx 480 || 6gb g.skill || win7 x64
jAkUp is offline   Reply With Quote
Old 05-15-04, 03:16 PM   #77
hovz
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 201
Default Re: I Played FarCry with Pixel Shader 3.0

Quote:
Originally Posted by muzz
Thats a pretty harsh accusation pointed at someone who has tried to be impartial.

jmo
i was being sarcastic in reply to the kid who basically said jakups opinion meant nothing.
hovz is offline   Reply With Quote
Old 05-15-04, 03:21 PM   #78
muzz
 
muzz's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 816
Default Re: I Played FarCry with Pixel Shader 3.0

Quote:
Originally Posted by hovz
i was being sarcastic in reply to the kid who basically said jakups opinion meant nothing.
OK Cool.
__________________
muzz
muzz is offline   Reply With Quote
Old 05-15-04, 05:41 PM   #79
DivotMaker
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 823
Default Re: I Played FarCry with Pixel Shader 3.0

Quote:
Originally Posted by Seoulstriker
and since FarCry is the only DX9 title out there....
No sir...not true.
DivotMaker is offline   Reply With Quote
Old 05-15-04, 08:28 PM   #80
Ruined
Registered User
 
Ruined's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 2,447
Default Re: I Played FarCry with Pixel Shader 3.0

Quote:
Originally Posted by hovz
i was being sarcastic in reply to the kid who basically said jakups opinion meant nothing.
I think what you are failing to realize is that theoretically a SM2.0 part, such as the x800, should take a significant speed hit from emulating SM3.0 shaders due to having to do more work to get the same visual effect. i.e. during the 6800 launch video, CryTek displayed a scene in FarCry that used SM3.0's instancing which ran at 30fps in SM3.0, and 11fps in SM2.0. This is not something you can tell with the current publically available version of FarCry. Even if a 6800 card runs SM3.0 effects at 30fps at high res/aa/af, its possible that an x800 will run the same effects at the same settings at 15fps. We really don't know, but theoretically if implemented properly, SM3.0 effects should run faster on a SM3.0 card than the same effects emulated on an equally powerful SM2.0 card. As for AF effects, we have no idea what the game was running since Nvidia's drivers can override the game's settings.
__________________
We're all in it together.

Intel Core 2 Quad Q6700 2.66GHz CPU | Intel G965WH mobo | 8GB (4x2GB) DDR2-667mhz CAS5 RAM (1066MHz FSB) | BFG GeForce 285 GTX OC 1GB | Dell E228WFP 22" DVI-HDCP LCD Monitor | 1TB Western Digital RE3 SATA2 Main Drive | 500GBx2 Western Digital RE3 SATA2 Scratch Drives in RAID0 | Western Digital RE3 1TB SATA2 Media Drive | External 2TB Western Digital MyBook Backup Drive | Adaptec eSATA 3.0gbps PCI-E interface | Sandisk External 12-in-1 Flash Card Reader | LG GGC-H20L HD DVD/BD reader, DVD writer | LG GGW-H20L HD DVD/BD reader, DVD/BD writer | Microsoft E4000 Ergonomic Keyboard | Logitech Trackman Wheel | Antec P182 ATX Case | Thermaltake ToughPower XT 850w modular PSU | KRK RP-8 Rokit Studio Monitors | Windows Vista Ultimate x64
Ruined is offline   Reply With Quote

Old 05-15-04, 09:05 PM   #81
hovz
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 201
Default Re: I Played FarCry with Pixel Shader 3.0

the only 3.0 effects that far cry uses tho is vs(displacement mapping), which the radeons could do since the r300 at less of a performance hit(parallax mapping).
hovz is offline   Reply With Quote
Old 05-15-04, 09:10 PM   #82
DSC
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 888
Default Re: I Played FarCry with Pixel Shader 3.0

Ruined, just to correct you, the geometry instancing demo or as Ujesh called it, multi dude batching is an Nvidia in-house demo, Crytek had nothing to do with it.
DSC is offline   Reply With Quote
Old 05-15-04, 09:36 PM   #83
Nv40
Agent-Fx
 
Nv40's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: everywhere
Posts: 2,216
Default Re: I Played FarCry with Pixel Shader 3.0

Quote:
Originally Posted by hovz
the only 3.0 effects that far cry uses tho is vs(displacement mapping), which the radeons could do since the r300 at less of a performance hit(parallax mapping).
FArcry 3.0 not only use DM but also use dynamic SOftshadows in the Nv40 in outdoors . because Sm3.0 allows many Lighting techques in a single pass to be done without an extremely big penalty hit. that it will take in SM2.0 class hardware many passes.

here is something to think about..

Wish one is better to have more options or to not have any?

R420 hardware until now have the edge on Facrcy performance ,but that doesnt mean that NV40 hardware is slow. if that is true then the radeon9800xt should be completly unplayable because the NV40 is much faster.

SM3.0 patch improve alot the graphics!! without much effort ,same will happen in other SM2.0 games.use more DX9 effects than the retail game in ATI or Nvidia cards. so thats why the lower performance. not because Sm3.0 is slow ,but because is doing much more in the IQ department. but the good thing is that you have a choice. to run in mixed ps1.1/2.0 mode like the retail game is.. or to run completly under SM3.0 mode. which only the NV40 has. nad performance is something that can be improved by using lower resolutions and lower AA settings.

without SM3.0 hardware you simply -dont have a choice- of prettiers graphics. is that simple. if someone give the the option to play..
FArcry at..

1)1600x1200 4xAA/8xAF using ps1.1/2.0
2)1280x1024 4xAA/8xAF using ps1.1/2.0 but also SM3.0 with much prettier graphics but in lower AA/AF/Resolution settings..

i dont know others ,but prefer the #2.. Geforce6800users *will be playing FArcry with much prettier graphics.* and no resolution ,AA/AF or other setting will match that quality in non SM3.0 hardware.
because performance is always tweakable , lack of features not.
Nv40 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-04, 09:41 PM   #84
muzz
 
muzz's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 816
Default Re: I Played FarCry with Pixel Shader 3.0

I was under the impression that 3.0 was for performance, and that everything that could be done in 3.0 can be done in 2.0, but it will require more passes.

If thats not true, then I must have misunderstood, if i didn't misunderstand then the Iq should be the same no?
__________________
muzz
muzz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pixel shader version 1.4 supported? JohnsonLKD NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 19 08-20-02 04:04 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.