Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-20-04, 02:38 AM   #1
Sajre
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: College
Posts: 3
Question startx Problem 2.6 kernel Gforce ti4600

I have had the Nvidia driver working with this hardware configuration before. I have installed many different distros in recent years and the driver usually just works. I have XFree working with the nv driver but if i switch to the nvidia driver it just doesnt seem to want to start. Could this be the 2.6 kernel? Running Gentoo, Stage 2 Install, and have tried it with both the gentoo-sources and love-sources kernels, the first is 2.4 kernel, the later is 2.6 kernel. out put at the end of the log states no screens found but I have had it working with this config file, just with the nv driver instead. As mentioned in the title, running Geforce ti4600. Gentoo v2004.1 multiple kernels. Been thinking about a completely fresh install of gentoo, from a stage 3, cause i know it worked in v2004.0 with a stage 3 install, but everyone knows stage 2 is so much cooler.

Any and all help appreciated.
Attached Files
File Type: txt XF86Config.txt (14.6 KB, 146 views)
File Type: txt XFree86.log.txt (18.3 KB, 141 views)

Last edited by Sajre; 05-20-04 at 08:42 PM.
Sajre is offline   Reply With Quote
Old 05-21-04, 12:17 PM   #2
Sajre
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: College
Posts: 3
Default Re: startx Problem 2.6 kernel Gforce ti4600

bump
Sajre is offline   Reply With Quote
Old 05-21-04, 02:13 PM   #3
kgroombr
Using Linux Since 1995
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 130
Default Re: startx Problem 2.6 kernel Gforce ti4600

Are you emerging the nvidia-glx and nvidia-kernel or installing using the downloaded NVIDIA-*** installer from nVidia?

I have bad luck with with the Gentoo nvidia-* stuff. If you have emerged the nvidia-* stuff, unmerge it, install from the downloaded NVIDIA-* installer and fix the links manually.

I have found that "no screens found" has to do with your monitor setup. They look like they are set too low, and since your first resolution is 1280x1024, it wan'ts to display that first.

Double check the specs of your monitor and ensure that Horizsync and VertRefresh are set properly.

Good luck,
Ken
__________________
Kenton A. Groombridge
kgroombr@comcast.net
http://home.comcast.net/~kgroombr/
kgroombr is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Random crashes, NVRM Xid messages Iesos NVIDIA Linux 90 10-04-12 03:27 AM
Corrupted display - 302.17 - Dell Precision T3500 (G98 [Quadro NVS 295]) gbailey NVIDIA Linux 1 06-27-12 10:24 AM
UEFI+Nvidia - NVRM: Your system is not currently configured to drive a VGA console... interzoneuk NVIDIA Linux 0 06-26-12 04:51 AM
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 11:04 AM
Crash when logout from X TGL NVIDIA Linux 10 09-13-02 08:22 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.