Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Windows Graphics Drivers

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-12-04, 12:51 AM   #73
rent
Pay my
 
rent's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Plano
Posts: 66
Default Re: Coolbits 2

I've got an issue with the AGP settings...

In my bios, fastwrites are enabled and its set to 8x, however when I look at the agp tab, this is what i'm seeing...

Motherboard is a MSI K8T Neo bios rev 1.6... I'm gonna update it to 1.7, but I don't think it will make a difference

Any ideas? Card is a BFG6800Ultra with 61.71s
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	farkagp.jpg
Views:	521
Size:	55.3 KB
ID:	6910  
__________________
-Rent

BOX
A64 3400 | MSI K8N Neo | 1GB Corsair XMS DDR400 | 6800Ultra 437/1.17 | Revolution 7.1 | 2x74gb WD Raptor R0 | Hitachi 200GB Noisemaker (dying) | Vantec 520W | Dell 2001FP | ATC-201 | Memorex 8x4x32 -RW & 16x DVD
rent is offline   Reply With Quote
Old 07-12-04, 01:48 AM   #74
rent
Pay my
 
rent's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Plano
Posts: 66
Default Re: Coolbits 2

Well that was a lesson in why you should create emergency bios disks... thank you MSI for not allowing me to boot off of my sata raid array after "updating" my bios.
__________________
-Rent

BOX
A64 3400 | MSI K8N Neo | 1GB Corsair XMS DDR400 | 6800Ultra 437/1.17 | Revolution 7.1 | 2x74gb WD Raptor R0 | Hitachi 200GB Noisemaker (dying) | Vantec 520W | Dell 2001FP | ATC-201 | Memorex 8x4x32 -RW & 16x DVD
rent is offline   Reply With Quote
Old 07-12-04, 06:39 AM   #75
rewt
mmm, Beer.. :drooling:
 
rewt's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: USA
Posts: 3,667
Default Re: Coolbits 2

Quote:
Originally Posted by rap3r
Yes I have ASUS card. I think that it is batter that card is running slower in 2D mode, because it does not need all the power in 2D mode.
Having the card run 3d all the time will yield better performance in 2d, and it stops throttling issues that can slow down gameplay. However, like you say it eats up more power and runs a little hotter all the time. But only by a few degrees.
__________________
My pimp'n rig
Athlon64 Venice 3000+ @ 2.6GHz (4100+) · Win XP Pro x86, Vista Ultimate x64 · eVGA K8-NF41 nForce4 SLi · Corsair XMS 1.5GB PC3200 CAS2/1T · eVGA 2x 6600GT SLi · Leadtek Winfast TV2000 XP Deluxe · Western Digital Caviar SE ½TB RAID 0/1 · PowerLink LPK2-30 400W · LiteON LDW-411S OC to 811S 8x DVD±R/RW/ROM · MicroAdvantage 64MB QuickiDrive · Samsung SyncMaster 931B 19" LCD · Microsoft Optical Wheel Mouse USB · Sony PSXtoUSB Analog Gamepads · Memorex MX2700 Multimedia Keyboard · Lexmark 3200 Color Jetprinter · nForce Network Controller 1Gb/s LAN (Cable ~3Mb/s down) · ΩPioneer Dolby Digital 5.1 Surround Sound
rewt is offline   Reply With Quote
Old 07-12-04, 06:51 AM   #76
rewt
mmm, Beer.. :drooling:
 
rewt's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: USA
Posts: 3,667
Default Re: Coolbits 2

Quote:
Originally Posted by rent
Well that was a lesson in why you should create emergency bios disks... thank you MSI for not allowing me to boot off of my sata raid array after "updating" my bios.
I take it the new BIOS only made it worse? I have the same thoughts about MSI, and am not particularly fond of them anymore. They do make pretty stable equipment IMO, but I don't like the fact that they limit vCore on my board. The vCore will only go .1v above processor spec and it is stopping me from overclocking this fantastic T-bred 1800+ any further. 1.75GHz is my limit @ 1.6v. I've seen people get these T-bred processor way, way higher in speed on different mobos.

The issue with your board is puzzling to me. Since I do not have a 6800 it is pretty hard for me to tell what the settings should actually be. In particular, the 'max request queue depth'. On my card it is 32 across the board, whereas yours seems to be 256 in the GPU and Optimal categories. The only thing I can recommend right off hand is to try enabling fast writes using RivaTuner in power-user mode. Hopefully this will help. If not, it could possibly be a Windows issue? Anyone else have thoughts on this?

*edit- By the way, have you installed the latest chipset drivers?
__________________
My pimp'n rig
Athlon64 Venice 3000+ @ 2.6GHz (4100+) · Win XP Pro x86, Vista Ultimate x64 · eVGA K8-NF41 nForce4 SLi · Corsair XMS 1.5GB PC3200 CAS2/1T · eVGA 2x 6600GT SLi · Leadtek Winfast TV2000 XP Deluxe · Western Digital Caviar SE ½TB RAID 0/1 · PowerLink LPK2-30 400W · LiteON LDW-411S OC to 811S 8x DVD±R/RW/ROM · MicroAdvantage 64MB QuickiDrive · Samsung SyncMaster 931B 19" LCD · Microsoft Optical Wheel Mouse USB · Sony PSXtoUSB Analog Gamepads · Memorex MX2700 Multimedia Keyboard · Lexmark 3200 Color Jetprinter · nForce Network Controller 1Gb/s LAN (Cable ~3Mb/s down) · ΩPioneer Dolby Digital 5.1 Surround Sound
rewt is offline   Reply With Quote
Old 07-12-04, 09:31 AM   #77
rent
Pay my
 
rent's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Plano
Posts: 66
Default Re: Coolbits 2

Quote:
Originally Posted by rewt
I take it the new BIOS only made it worse? I have the same thoughts about MSI, and am not particularly fond of them anymore. They do make pretty stable equipment IMO, but I don't like the fact that they limit vCore on my board. The vCore will only go .1v above processor spec and it is stopping me from overclocking this fantastic T-bred 1800+ any further. 1.75GHz is my limit @ 1.6v. I've seen people get these T-bred processor way, way higher in speed on different mobos.

The issue with your board is puzzling to me. Since I do not have a 6800 it is pretty hard for me to tell what the settings should actually be. In particular, the 'max request queue depth'. On my card it is 32 across the board, whereas yours seems to be 256 in the GPU and Optimal categories. The only thing I can recommend right off hand is to try enabling fast writes using RivaTuner in power-user mode. Hopefully this will help. If not, it could possibly be a Windows issue? Anyone else have thoughts on this?

*edit- By the way, have you installed the latest chipset drivers?

Yeah, I'm using the Hyperion 4.51s. I'll be getting a nforce3gb board next week ( I have a K8N Platinum, but I had issues with it and its on its way to rma heaven)

*edit* - well, I tried forcing fastwrites with Rivatuner, didn't seem to work. When I look at the AGP tab in it, it says its all determined by the driver.

__________________
-Rent

BOX
A64 3400 | MSI K8N Neo | 1GB Corsair XMS DDR400 | 6800Ultra 437/1.17 | Revolution 7.1 | 2x74gb WD Raptor R0 | Hitachi 200GB Noisemaker (dying) | Vantec 520W | Dell 2001FP | ATC-201 | Memorex 8x4x32 -RW & 16x DVD

Last edited by rent; 07-12-04 at 09:49 AM.
rent is offline   Reply With Quote
Old 07-12-04, 09:56 AM   #78
rewt
mmm, Beer.. :drooling:
 
rewt's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: USA
Posts: 3,667
Default Re: Coolbits 2

Did you try in power user mode? Let me try and give you detailed directions.

1. Open Rivatuner
2. Click the tab on top where it says "Power User". It will prompt you, click 'OK'
3. Scroll down to "RivaTuner 2.0 RC 15 \ AGP" and click the + sign
4. Right-click AGPFW
5. Click the yellow light bulb. This sets the value to 1.
6. click 'OK', and then Reboot

Good luck.
__________________
My pimp'n rig
Athlon64 Venice 3000+ @ 2.6GHz (4100+) · Win XP Pro x86, Vista Ultimate x64 · eVGA K8-NF41 nForce4 SLi · Corsair XMS 1.5GB PC3200 CAS2/1T · eVGA 2x 6600GT SLi · Leadtek Winfast TV2000 XP Deluxe · Western Digital Caviar SE ½TB RAID 0/1 · PowerLink LPK2-30 400W · LiteON LDW-411S OC to 811S 8x DVD±R/RW/ROM · MicroAdvantage 64MB QuickiDrive · Samsung SyncMaster 931B 19" LCD · Microsoft Optical Wheel Mouse USB · Sony PSXtoUSB Analog Gamepads · Memorex MX2700 Multimedia Keyboard · Lexmark 3200 Color Jetprinter · nForce Network Controller 1Gb/s LAN (Cable ~3Mb/s down) · ΩPioneer Dolby Digital 5.1 Surround Sound
rewt is offline   Reply With Quote
Old 07-12-04, 02:44 PM   #79
rap3r
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 4
Default Re: Coolbits 2

Thank you for your answer.
rap3r is offline   Reply With Quote
Old 07-12-04, 10:39 PM   #80
rent
Pay my
 
rent's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Plano
Posts: 66
Default Re: Coolbits 2

Quote:
Originally Posted by rewt
Did you try in power user mode? Let me try and give you detailed directions.

1. Open Rivatuner
2. Click the tab on top where it says "Power User". It will prompt you, click 'OK'
3. Scroll down to "RivaTuner 2.0 RC 15 \ AGP" and click the + sign
4. Right-click AGPFW
5. Click the yellow light bulb. This sets the value to 1.
6. click 'OK', and then Reboot

Good luck.
Yeah, did all that last night. Didn't affect anything
__________________
-Rent

BOX
A64 3400 | MSI K8N Neo | 1GB Corsair XMS DDR400 | 6800Ultra 437/1.17 | Revolution 7.1 | 2x74gb WD Raptor R0 | Hitachi 200GB Noisemaker (dying) | Vantec 520W | Dell 2001FP | ATC-201 | Memorex 8x4x32 -RW & 16x DVD
rent is offline   Reply With Quote

Old 07-13-04, 11:31 AM   #81
rewt
mmm, Beer.. :drooling:
 
rewt's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: USA
Posts: 3,667
Default Re: Coolbits 2

Sorry to hear that. Well I'm sure you'll have much better experience with your new board
__________________
My pimp'n rig
Athlon64 Venice 3000+ @ 2.6GHz (4100+) · Win XP Pro x86, Vista Ultimate x64 · eVGA K8-NF41 nForce4 SLi · Corsair XMS 1.5GB PC3200 CAS2/1T · eVGA 2x 6600GT SLi · Leadtek Winfast TV2000 XP Deluxe · Western Digital Caviar SE ½TB RAID 0/1 · PowerLink LPK2-30 400W · LiteON LDW-411S OC to 811S 8x DVD±R/RW/ROM · MicroAdvantage 64MB QuickiDrive · Samsung SyncMaster 931B 19" LCD · Microsoft Optical Wheel Mouse USB · Sony PSXtoUSB Analog Gamepads · Memorex MX2700 Multimedia Keyboard · Lexmark 3200 Color Jetprinter · nForce Network Controller 1Gb/s LAN (Cable ~3Mb/s down) · ΩPioneer Dolby Digital 5.1 Surround Sound
rewt is offline   Reply With Quote
Old 07-14-04, 02:24 PM   #82
rent
Pay my
 
rent's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Plano
Posts: 66
Default Re: Coolbits 2

Quote:
Originally Posted by rewt
Sorry to hear that. Well I'm sure you'll have much better experience with your new board
Hmm... you might find this interesting. I have 2 Ultras, 1 from BFG, 1 from PNY. I had an issue with the fan on the PNY so I hadn't used it because I was trying to sort out the fan issue with them. Well I'm waiting for a call back, so I decided to mess with the card some. I temporarily solved my fan problem by removing a screw on the cooler so that the fan wouldn't grind on it and got the card installed.

After applying coolbits2, it said that the card did support Fastwrites. However, the card is unstable after testing with the 61.71s and 62.01s. Even at stock speeds it hard locks my system. Now I have the BFG back in my box and it runs stably, overclocks without complaining and scores just about the same (+/- 50 points or so), but does NOT show fastwrites being enabled.

__________________
-Rent

BOX
A64 3400 | MSI K8N Neo | 1GB Corsair XMS DDR400 | 6800Ultra 437/1.17 | Revolution 7.1 | 2x74gb WD Raptor R0 | Hitachi 200GB Noisemaker (dying) | Vantec 520W | Dell 2001FP | ATC-201 | Memorex 8x4x32 -RW & 16x DVD
rent is offline   Reply With Quote
Old 07-14-04, 10:35 PM   #83
DRen72
Eastern Pipistrelle
 
DRen72's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: The Cave
Posts: 2,059
Default Re: Coolbits 2

I'd also like to know if disabling Fastwrites will improve overclocking as it does with most Ati cards. Any ideas?
__________________
CPU: Intel i7 2600k
Video: EVGA GTX 780 / 24" BenQ FP241WZ LCD
Motherboard & RAM: ASRock P67 Extreme6 / 16GB DDR3 RAM
Storage: Corsair Force Series GT 265GB SSD / Western Digital Caviar Black 2TB / Two Seagate Barracuda 1.5TB drives
Optical Storage: Pioneer BDR-206DBKS
Sound: Sound Blaster X-Fi / Logitech Z-5500
OS: Windows 8 (64-bit)
Other: Antec P183 Case / Corsair AX-1200 Power Supply / Logitech G5 (v2.0) / Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000
Console: XBox 360 Elite
DRen72 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-04, 12:50 PM   #84
Mike EFix
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 25
Default Re: Coolbits 2

How about an LOD slider for coolbits?
__________________
AMD Mobile 2500+ @ 2630 (12.5*211)
BFG 6800GT 436/1.2
2*512 Kingston HyperX
3*36Gig Raptor Raid 0
1*250Gig Hitachi
Promise S150 TX4
Asus A7N8X 2.0
Antec P160 Case W/ Antec 550 Watt TC
TDK 32x24x32 Toaster
TDK 880N DVD RW
NEC FP-1370 Monitor
Koolance EXOS CPU,NB,GPU
Mike EFix is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Coolbits on, but missing "Clock Frequencies" tab with 560 Ti jkohen NVIDIA Linux 3 06-24-12 05:18 AM
Official Detonator 40.xx Feedback Thread pelly NVIDIA Windows Graphics Drivers 299 09-22-02 06:54 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.