Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-02-02, 07:22 PM   #1
demonized
R420
 
demonized's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 572
Default Is this good enough performance increase....

With my athlon 1.2 thunderbird i got 9800 score in 3dmark which is the highest..
I just got an unlocked Athlon XP 2000 this morning and the highest score i got so far is 11000 is this good enough..

also, i cant seem to make it run at a 10x166 multiplier setting. whenever i try to do this it wont show anything on the screen when the comp boots up.

PS. the 1.2 thunderbird was also unlocked when i bought it. r OEM's always unlocked.?

here's my specs..
athlon xp 2000 (11000) Athlon 1.2 (9800)
MSI KT3 ULTRA mobo
256MB Kingston DDR400 ram
D-740X 40GB Maxtor HD
SB AUDIGY GAMER
Antec 1080 case..
demonized is offline   Reply With Quote
Old 08-02-02, 08:05 PM   #2
volt
 
Join Date: Jul 2002
Location: /dev/null
Posts: 1,556
Default

I'd be nice if you specified your vid card
__________________
[b]Optimization guidelines by Koji Ashida of NVIDIA:[/b][list][*]Use fx12 instructions whenever possible[*]Use lowest pixel shader version[/list][url=http://developer.nvidia.com/docs/IO/10878/ChinaJoy2004_OptimizationAndTools.pdf]source[/url]

[size=1]The politics are invading the technology. We don't really like to mess with politics because that kind of adversarial relationship has nothing to do with pure technical operations and the technical specifications of what we like to play with, the hardware![/size]
volt is offline   Reply With Quote
Old 08-02-02, 08:10 PM   #3
Smokey
Team Rainbow
 
Smokey's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: FRANCE
Posts: 2,273
Default

Well looking at your sig, thats a damn fine score as you arent using a video card

No really that seems to be ok, but which card are u using? Also oem cpus shouldnt come unlocked, none of the cpus we sell at work come unlocked wish they did.


Smokey
Smokey is offline   Reply With Quote
Old 08-02-02, 08:27 PM   #4
demonized
R420
 
demonized's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 572
Default

I have a MSI geforce 4400.. Im not sure why its unlocked though..
the 750 and the 1.2 athlons that i bought from the same store was unlocked as well when i got them..
demonized is offline   Reply With Quote
Old 08-03-02, 12:26 AM   #5
|JuiceZ|
Registered User
 
|JuiceZ|'s Avatar
 
Join Date: Aug 1999
Location: Louisville
Posts: 3,286
Send a message via Skype™ to |JuiceZ|
Default

well if they came already unlocked thats kinda sweet. Anyways, what do you have the 4400 clocked at?
__________________
primary MBP Core i5 2010 | HR | OCZ 120GB SSD
gaming Core i5-2500K @ 4.1GHz w/ CM Hyper212+ | MSI N560GTX-Ti TF II/OC | MSI P67A-GD55 | Silverstone FT02 | X360 250GB + Kinect
htpc IONITX-A-U | 2GB | M350 | XBMC Linux | SABnzbd, sickbeard, couchpotato | NAS Synology DS411J | 4TB
hometheater KURO PDP-5020 | Marantz SR6005 | Definitive BP7001s, CLR3000, BPVXPs
|JuiceZ| is offline   Reply With Quote
Old 08-03-02, 12:44 AM   #6
volt
 
Join Date: Jul 2002
Location: /dev/null
Posts: 1,556
Default

11000 is a pretty damn good score with 4400
__________________
[b]Optimization guidelines by Koji Ashida of NVIDIA:[/b][list][*]Use fx12 instructions whenever possible[*]Use lowest pixel shader version[/list][url=http://developer.nvidia.com/docs/IO/10878/ChinaJoy2004_OptimizationAndTools.pdf]source[/url]

[size=1]The politics are invading the technology. We don't really like to mess with politics because that kind of adversarial relationship has nothing to do with pure technical operations and the technical specifications of what we like to play with, the hardware![/size]
volt is offline   Reply With Quote
Old 08-03-02, 01:10 AM   #7
koslov
Omnipresent Lurker
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 33
Default

All the Tbirds I have seen were unlocked, but all XPs (Palomino and Tbred) are locked. You need to cross 5 bridges to unlock a Palomino, 1 bridge on a Tbred, and none on an MP.
koslov is offline   Reply With Quote
Old 08-03-02, 01:21 AM   #8
-=DVS=-
.:. Lafiel .:.
 
-=DVS=-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Outerspace
Posts: 3,009
Default Re: Is this good enough performance increase....

Quote:
Originally posted by demonized
also, i cant seem to make it run at a 10x166 multiplier setting. whenever i try to do this it wont show anything on the screen when the comp boots up.

Must be your ram, try increasing voltage and/or increase latency CAS to 3 , less agressive , cooling must be good also

__________________
.:. Lian Li X500FX .:. i7 2600k .:. PNY GTX 680 .:. Corsair DDR3 8GB .:. Silverstone 800W PSU .:. Asus P8P67-M Pro .:. Crucial M4 SSD 512GB .:.
-=DVS=- is offline   Reply With Quote

Old 08-03-02, 06:11 AM   #9
demonized
R420
 
demonized's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 572
Default Re: Re: Is this good enough performance increase....

Quote:
Originally posted by DVS



Must be your ram, try increasing voltage and/or increase latency CAS to 3 , less agressive , cooling must be good also

What should i increase it to..
cause i dont even know what its currently at...
Should i change my AGP voltage...as well...

Last edited by Matthyahuw; 08-07-02 at 10:28 AM.
demonized is offline   Reply With Quote
Old 08-03-02, 06:09 PM   #10
Smokey
Team Rainbow
 
Smokey's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: FRANCE
Posts: 2,273
Default

From what ive read, with this motherboard once you go over something like a 156FSB it changes to a 1/5 divider for your pci and agp slots, so you shouldnt need to increase your agp voltage.

Smokey
Smokey is offline   Reply With Quote
Old 08-07-02, 08:34 AM   #11
NeoGeo
Geforce 4
 
NeoGeo's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: South Coast, England, UK
Posts: 146
Default

I bought a 1.4 T-Bird athlon a while back, to my suprise that was unlocked but not my Palomino
__________________
AthlonXP 2500 Barton
MSI K7N2 Delta (MS-6570)
Nvidia Geforce FX 5600 128MB VIVO
512MB (2x 256MB) Crucial PC2700
2x 120GB Seagate Barracuda 7200.7 8MB
16x DVD
52x/24x/52x Lite-On CD-ReWriter
550 watt Q-Tech PSU
Superflower silver case
T1 Internet Connection
AOC 17" 7Klr
MS Keyboard+Mouse
NeoGeo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boost Far Cry 3's Performance With New GeForce Drivers News Archived News Items 0 11-28-12 03:30 PM
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-31-02 12:59 AM
Performance Increase? Skell CPUs, Motherboards And Memory 14 08-21-02 06:16 AM
The promised anisotropic performance increase is here! DIMA NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 13 08-09-02 01:49 PM
Will AGP 8X increase performance over AGP 4X? sancheuz NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 07-29-02 09:37 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.