Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-07-04, 04:36 PM   #1
Trickster
Registered User
 
Trickster's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 12
Question Anyone got driver Version: 1.0-6106 to work with 2.6.3-9mdk?

I've read various threads about the problem with the latest driver and Mandrake10 (2.6.3-9mdk).....

http://archives.mandrakelinux.com/co...7/msg00001.php

I have also tried the following driver...

http://www.sh.nu/download/nvidia/linux-2.6/

It compiles OK but fails to initialise the "nvidia" driver, so I have to revert back to "nv"

Tampering with the kernel would not be something I would be up for. I was wondering if anyone could offer any help with this?

Thanks.
__________________
Ubuntu Feisty Fawn
Asus P5b Deluxe wifi/AP
Core2Duo E6600 @ 3.5GHz
XFX GF7950GT XXX
2Gb Corsair TwinX PC2 6400
Trickster is offline   Reply With Quote
Old 07-11-04, 04:05 AM   #2
GreenBandit
Registered User
 
GreenBandit's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Derbyshire.UK
Posts: 6
Default Re: Anyone got driver Version: 1.0-6106 to work with 2.6.3-9mdk?

I had what could be a similar problem. When I had Driver "nvidia", booting up the X system just gave a black screen freeze.
To sort it underneath the
Option "DPMS"
line I added
Option "NvAgp" "0"
I then had OpenGL support in KDE, BUT NO AGP !! I found this out with the command "dmesg" showed me this.
Given that I have a 741GX chipset NOT supported by the nVidia V61.06 drivers, this seems logical if unwanted.

Hope this helps
GreenBandit is offline   Reply With Quote
Old 07-11-04, 04:07 AM   #3
GreenBandit
Registered User
 
GreenBandit's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Derbyshire.UK
Posts: 6
Default Re: Anyone got driver Version: 1.0-6106 to work with 2.6.3-9mdk?

Forgot to mention, I'm using 2.6.3-7mdk, but this could be near enough to what you are using to be the same problem.
GreenBandit is offline   Reply With Quote
Old 07-30-04, 02:06 PM   #4
xbob
WWGFD?
 
xbob's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Columbus, OH
Posts: 210
Default Re: Anyone got driver Version: 1.0-6106 to work with 2.6.3-9mdk?

Quote:
Originally Posted by GreenBandit
I had what could be a similar problem. When I had Driver "nvidia", booting up the X system just gave a black screen freeze.
To sort it underneath the
Option "DPMS"
line I added
Option "NvAgp" "0"
I then had OpenGL support in KDE, BUT NO AGP !! I found this out with the command "dmesg" showed me this.
Given that I have a 741GX chipset NOT supported by the nVidia V61.06 drivers, this seems logical if unwanted.

Hope this helps
Change that to "NVAgp" "2" and it will use native Linux AGPGart and you will get AGP acceleration. I have an unsupported chipset as well, works just fine.

As to the original poster, I have had the 6106 driver working pefectly in Mdk 2.6.3-7 and 2.6.3-15 so I would assume -9 will function as well, post your XF86Config-4 (the module and device section).
__________________
Intel Q9300 | Gigabyte P35-DS3L | eVGA 9800GTX+ | Vista HPE SP1 x64 | Xigmatek 1283 |
G.Skill 2x 2GB DDR2-800 | WD 6400AAKS SATA II HDD | Samsung 20x SATA DVD+/-RW |
CoolerMaster Centurion 590 | Corsair 520HX PSU | Samsung T260 LCD |
xbob is offline   Reply With Quote
Old 08-03-04, 02:47 PM   #5
GreenBandit
Registered User
 
GreenBandit's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Derbyshire.UK
Posts: 6
Thumbs down Re: Anyone got driver Version: 1.0-6106 to work with 2.6.3-9mdk?

Xbob,

I appreciate the idea, but I can see that my card is running in PCI mode & this happens with the Option "NvAgp" set to either "0" or "1". With it set to "2" or unset (i.e. defaults to "3", I get the black screen freeze.

If I'm right, this means that I have to stick to Windows if I want AGP support........ unless anyone can help.

GreenBandit is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 10:46 PM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 08:23 AM
RH7.3 and nForce - can't find the module dmw400 NVIDIA Linux 4 08-05-02 12:14 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.