Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-12-04, 07:39 PM   #1
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Default even 640x480 runs like crap for me, help!

I just got Doom3 and even 640x480 with lowest details runs like utter crap for me. I mean we are talking some SLOW framerates, you would think I had a TNT2 with 486 CPU. Athlon64 3200, FX5900XT, 1gig RAM, latest drivers for everything.

I tried the tweaks in this thread with no success.

Help!

It's probably worth mentioning that all my other games work excellent, including UT2k4, Halo, & FarCry. But Doom3 is just awful for some reason, we're talking 2 frames per second sometimes
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote
Old 08-12-04, 07:58 PM   #2
anzak
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2,553
Default Re: even 640x480 runs like crap for me, help!

What drivers are you using?
anzak is offline   Reply With Quote
Old 08-12-04, 08:04 PM   #3
GlowStick
CoD4!
 
GlowStick's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Florida
Posts: 5,786
Send a message via AIM to GlowStick
Default Re: even 640x480 runs like crap for me, help!

Try disabling your second monitor.
__________________
Intel i7-2600K, Corsair 8Gig, Corsair H100, Corsair 650D, Corsair HX750, ATi 6970, WD Caviar Black 2TB
Sony Vaio SB: i7, 8Gig, Intel 320 300gig
GlowStick is offline   Reply With Quote
Old 08-12-04, 08:41 PM   #4
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Default Re: even 640x480 runs like crap for me, help!

Quote:
Originally Posted by anzak
What drivers are you using?
official 61.77

Quote:
Originally Posted by GlowStick
Try disabling your second monitor.
no other game has had a problem with it, u really think that's it? if so, that sucks
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote
Old 08-12-04, 08:57 PM   #5
Pandora's Box
Registered User
 
Pandora's Box's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 1,767
Send a message via AIM to Pandora's Box Send a message via MSN to Pandora's Box
Default Re: even 640x480 runs like crap for me, help!

i think its a problem with doom 3. it doesnt like second monitors.
__________________
ASUS A7N8X Deluxe 2.00 | AMD Athlon XP 2700+ | 1.5GB DDR333 RAM | OCZ PowerStream 520Watt | eVGA GeForce 6800 GT 256MB Zalman VF700 CU | Western Digital 120GB 8MB Cache 7200 RPM | Western Digital 60GB 2MB Cache 7200 RPM | Athenatech A602 Case | Linksys WMP54GS SpeedBooster Wireless Card
Pandora's Box is offline   Reply With Quote
Old 08-12-04, 09:10 PM   #6
GlowStick
CoD4!
 
GlowStick's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Florida
Posts: 5,786
Send a message via AIM to GlowStick
Default Re: even 640x480 runs like crap for me, help!

Quote:
Originally Posted by Gator
official 61.77



no other game has had a problem with it, u really think that's it? if so, that sucks
Well we had another thread with a guy with a 6800GT with dual monitor who said his preformance sucked, someone said turn off 2nd monitor, boom he says its great.
__________________
Intel i7-2600K, Corsair 8Gig, Corsair H100, Corsair 650D, Corsair HX750, ATi 6970, WD Caviar Black 2TB
Sony Vaio SB: i7, 8Gig, Intel 320 300gig
GlowStick is offline   Reply With Quote
Old 08-12-04, 09:21 PM   #7
cam9786
 
cam9786's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Right Behind You...
Posts: 368
Default Re: even 640x480 runs like crap for me, help!

Yes, dual moniters is known performance issue. Disable and viola.
__________________
[B][SIZE=1]System Specs:
Custom Built All Grey Case with air-intake slides at the side. 4 Drive Bays
[B]AMD Athlon XP 3200+ "Barton" Core @ 2.22GHz, 400MHz Front Side Bus[/B]
[B]BFG GeForce 6800GT OC @ 400/1.10 GHz[/B]
40GB Maxtor Hard Drive 7200RPM
17'' Flat-Screen Silver Monitor -KDS Visual Sensations
[B]ASUS A7N8X Motherboard nForce2 Ultra Chipset 400FSB Dual Channel[/B]
[B]Crucial 1024 MB PC3200 DDR 400 RAM[/B]
nForce2 Audio Controller
Labtec Desktop Speakers & Subwoofer
ASUS CD-RW 52x24x52 Burner
Large AMD Athlon XP Fan
Large Air Case Fan
Antec True430 430 Watt Power Supply - 20A on 12V line[/SIZE][/B]
[B]3dMark03 -[/B] [URL=http://service.futuremark.com/compare?2k3=2811011]http://service.futuremark.com/compare?2k3=2811011[/URL]

[I][B]Kamel on Kids and Doom 3 -[/B] [/I]

[I]i don't know about you guys, but i'd like to teach my kid that if a demon breaks into our house, you should shoot the bastard... multiple times, until he decinegrates (just to make sure).[/I]

I am 73% addicted to Counterstrike. [url=http://seanism.com/addiction/cs.php]What about you?[/url]
cam9786 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-04, 09:40 PM   #8
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Default Re: even 640x480 runs like crap for me, help!

Ok, you guys were right, I disabled one of the monitors and everything is plenty fast now, thanks.

Hopefully they'll fix that in a patch or something.
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote

Old 08-12-04, 10:21 PM   #9
Da Alians
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 33
Default Re: even 640x480 runs like crap for me, help!

can we burn the next one who has dual monitors in a slow horrible 5fps 640x480 hell?
Da Alians is offline   Reply With Quote
Old 08-13-04, 05:25 AM   #10
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Default Re: even 640x480 runs like crap for me, help!

Quote:
Originally Posted by Da Alians
can we burn the next one who has dual monitors in a slow horrible 5fps 640x480 hell?
If you were any funnier, you could have played the lead role in Gigli.
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote
Old 08-13-04, 05:30 AM   #11
ricercar
fugue master
 
ricercar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: silicon valley
Posts: 1,603
Arrow disabled

Hey alright. Disabling my second monitor finally made my NV30/Barton2500+/nForce2 faster than my NV28GL/T'bred2400+/Nforce1. Disabling my second monitor made my NV30U/Barton3000+/nForce2 jump from 20fps to 40fps.
__________________
I used to drive a Heisenberg, but whenever I'd glance at the speedometer, I'd get lost.
ricercar is offline   Reply With Quote
Old 08-13-04, 05:45 AM   #12
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Thumbs down Re: disabled

Quote:
Originally Posted by ricercar
Hey alright. Disabling my second monitor finally made my NV30/Barton2500+/nForce2 faster than my NV28GL/T'bred2400+/Nforce1. Disabling my second monitor made my NV30U/Barton3000+/nForce2 jump from 20fps to 40fps.
for all games or just Doom3? I've only had a problem with Doom3, all my other games work fine when both monitors are enabled.

I sure hope they fix this, because first of all it's annoying to disable the 2nd display every time I wanna play Doom3. Second of all I got dual displays for a couple reasons, one of which was watching AOLIM & MIRC while playing a game full screen. I like my setup, and shouldn't have to sacrifice it because someone messed up a line of code in Doom3 regarding us multi-display users.
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i3 one core runs hotter than the other muelo1000 CPUs, Motherboards And Memory 3 05-29-12 12:00 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.