Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-15-04, 11:31 AM   #1
Templar
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: in my PC room
Posts: 299
Default banding in shadows on a 6800Ultra

guyz.

Any one gotten Banding in some shadows in Doom3?

Simon
__________________
Here lies one
who's name is
writ in water.
"Keats".
Gaming Rig:
[FX-55][Asus A8N-SLI Deluxe][1GB CorsairXL][X850XT PE][4xSATA 160GB,200GB Ext. Firewire][Audigy 2@Cambridge THX 500W 5.1][NEC DVD-RW 3500][22" Mitsubishi SuperBright Diamondtron][PcPower 510W][TT Xaser 3 alu][Zalman Reserator with ZM CPU block and Swiftec MCW50]
Laptop (work):
[ ECS G551 Centrino 1400MHz ][ 512MB PC2700 ECC ][ M9 Radeon9000 64MB ][ 15.1" TFT 1400*1050 ][ 40GB HD ][ DVD/CDRW ][ WiFi@home ][ AC97 5.1 ]
Templar is offline   Reply With Quote
Old 08-15-04, 03:15 PM   #2
pjstp20
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 83
Default Re: banding in shadows on a 6800Ultra

I got it on one level only. I also experienced the flashlight bug on the same level so I just figured it was a bug.
pjstp20 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-04, 03:19 PM   #3
jAkUp
eat. sleep. overclock.
 
jAkUp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chino, California
Posts: 17,744
Default Re: banding in shadows on a 6800Ultra

Yes. I have it... dunno if its supposed to be that way or not, kinda ugly though. Only noticable in a few areas however.
__________________
965xe || evga x58 classified || 3x evga gtx 480 || 6gb g.skill || win7 x64
jAkUp is offline   Reply With Quote
Old 08-15-04, 03:34 PM   #4
Sazar
Sayonara !!!
 
Sazar's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 9,297
Default Re: banding in shadows on a 6800Ultra

is it similar to the banding seen on ati cards?

only in some dark areas?
Sazar is offline   Reply With Quote
Old 08-15-04, 04:06 PM   #5
jAkUp
eat. sleep. overclock.
 
jAkUp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chino, California
Posts: 17,744
Default Re: banding in shadows on a 6800Ultra

yes only in some dark areas, or areas where there is alot of fog.
__________________
965xe || evga x58 classified || 3x evga gtx 480 || 6gb g.skill || win7 x64
jAkUp is offline   Reply With Quote
Old 08-15-04, 05:51 PM   #6
holmes
Registered User
 
holmes's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: El Paso, TX
Posts: 692
Default Re: banding in shadows on a 6800Ultra

The banding, to my recollection, occurs in two levels. I can't remember their names off the top of my head though.
__________________

The Rig
ASRock 970 Extreme3 AM3+
AMD Athlon II x2 260
DDR3-1600 (2x2GB) Kingston HyperX
Western Digital caviar 1TB
ECS GeForce GT 220 1GB
Cooler Master Storm Scout ATX case
Corsair 750W PSU
holmes is offline   Reply With Quote
Old 08-16-04, 02:48 PM   #7
Gaco
L4D & DoW2 ftw!
 
Gaco's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Denmark
Posts: 3,143
Default Re: banding in shadows on a 6800Ultra

The only and first time i saw it was right in the first few seconds of the game where i looked down the big blackh hole under the spaceship.
But that was also the only time where I was actually looking for them, I never noticed anything ingame...

EDIT: Correction: The color banding is definently VERY noticable in the last few levels

Oh well, i just hope ATI will fix it in the next patch, as matter of fact I think they will...

Last edited by Gaco; 08-17-04 at 04:36 PM.
Gaco is offline   Reply With Quote
Old 08-16-04, 02:49 PM   #8
Arioch
Registered User
 
Arioch's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 2,087
Default Re: banding in shadows on a 6800Ultra

I noticed it in the game also - especially on the long ride down the lift towards the dig site. It kind of reminded me of how the fog looked in 16-bit running Quake 3:Arena on my Voodoo2 SLI cards.
Arioch is offline   Reply With Quote

Old 08-16-04, 02:56 PM   #9
killahsin
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,496
Default Re: banding in shadows on a 6800Ultra

Do you all have that shadowing mod the self shadowing one installed?

I'm just wondering, because when i had this installed my shadows were really wierd looking in some circumstances.
killahsin is offline   Reply With Quote
Old 08-16-04, 03:12 PM   #10
Arioch
Registered User
 
Arioch's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 2,087
Default Re: banding in shadows on a 6800Ultra

Quote:
Originally Posted by killahsin
Do you all have that shadowing mod the self shadowing one installed?

I'm just wondering, because when i had this installed my shadows were really wierd looking in some circumstances.
The only mod I am using is the Trent Reznor sound pack.
Arioch is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thief: Deadly Shadows, Splinter Cell, Anomaly: Warzone Earth and Legacy of Kain: Soul News Archived News Items 0 05-04-12 11:00 AM
The case of the disappearing shadows legion88 NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 19 08-23-02 07:13 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.