Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-02-04, 12:16 AM   #1
ramskapel
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 4
Default Onboard LAN is not recognized

Running Linux - Fedora Core 1.
ECS mobo N2U400-A uses nForce2 chipset.
LAN device is VT6103L. OS does not recognize it.
Ethernet capable is connected and router light indicates a link is made.

Is this a hardware problem or software? Is there a fix from nVidia?
ramskapel is offline   Reply With Quote
Old 09-02-04, 07:44 PM   #2
ricercar
fugue master
 
ricercar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: silicon valley
Posts: 1,603
Arrow Re: Onboard LAN is not recognized

Do you get any error messaage? I have an nForce2 under Redhat9 EE giving me a NIC problem with "nvnet device eth0 does not seem to be present, delaying initialization." I've googled for a fix that deals with something called a forcedeth driver, but I haven't had time to track this down.
__________________
I used to drive a Heisenberg, but whenever I'd glance at the speedometer, I'd get lost.
ricercar is offline   Reply With Quote
Old 09-02-04, 11:48 PM   #3
ramskapel
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 4
Unhappy Re: Onboard LAN is not recognized

That's the same error I see. I've seen posts on other forums that leads me to the conclusion that this is a problem with the nForce2/3 chipset. I have also seen reference to forcedeth.

For now I'm taking the easy way out and dropping an ethernet card in (which is what I did). I disabled the onboard lan in the Bios. I'll fight the battle another day!
ramskapel is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GT650M not recognized by 295.59 Driver on Ubuntu 12.04 hvontres NVIDIA Linux 13 06-22-12 01:33 PM
nV News LAN Party DaveW Feedback Forum 39 10-28-02 10:16 AM
nVida Geforce2 MX 200 (onboard) urak NVIDIA Linux 1 10-24-02 05:42 AM
Athlon XP 2000 wont get recognized properly...!! demonized CPUs, Motherboards And Memory 9 10-10-02 05:01 PM
Asus A7V333 mobo - hard drive not recognized Dixon1321 CPUs, Motherboards And Memory 4 09-07-02 04:28 AM

All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.