Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-05-04, 02:59 AM   #1
Rob80
Registered User
 
Rob80's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 48
Exclamation EDIT: Boys! Did I ever mess my Doom up ~ PROBLEM SOLVED!

I was about to do a timedemo (Ctrl+Alt+~). Then, I decided I wasn't going to. I didn't know how to make the screen go full again, so I typed EXIT where I would normally type "timedemo demo1". After doing this, Doom is really messed up - It's in slow motion and "floaty". It's now 10fps. Can anyone tell me what bonehead thing I've done and if there's a quick fix? Thanks

See below for update
__________________
Asus A8V Deluxe Rev.2 | AMD Opteron 148 (OC to 2.84) | Enermax EG465P-VE 460W P.Supply | 4 HD (80,160,160 & 160) | Sapphire RADEON X850 PRO XTPE | 2048mb of Mushkin Extreme XP | Creative Sound Blaster AUDIGY ZS Platinum | Creative I-Trigue L3500 2.1 Speakers | LG 32x10x40x CD-R/RW - 16x DVD Drive Combo Drive | HP 740i DVD Writer w. LightScribe | Mitsumi 7-in-1 Card Reader| Zalman CNPS7000A-AlCu | LIAN-LI PC65U Black Case | CanoScan N656U Scanner | HP Photosmart 8150 Printer | NEC MultiSync FE991SB 19 CRT Monitor | Logitech Cordless MX Duo| Windows XP SP2

Last edited by Rob80; 09-05-04 at 06:34 PM.
Rob80 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-04, 09:02 AM   #2
LiquidX
xxxxxxx
 
LiquidX's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: xxxxxxxx
Posts: 2,113
Default Re: Boys! Did I ever mess my Doom up ~ Pls Help!!!

In settings hit the default option to see if everything goes back to what they were when you played it for the first time.
LiquidX is offline   Reply With Quote
Old 09-05-04, 11:25 AM   #3
Rob80
Registered User
 
Rob80's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 48
Default Re: Boys! Did I ever mess my Doom up ~ Pls Help!!!

I selected "everything to default",then put the settings back to where I had them. I also changed the doomconfig back to
seta image_useCache "1"
seta image_cacheMegs "512"
seta image_cacheMinK "20480"

And I'm still only getting 17fps. I was getting aroung 47fps before I ****ed up the game. I don't remember if there was something else in the config that I should be changing or not. If any of you could tell me how to undo my mess, I'd appreciated it... Thank you.
__________________
Asus A8V Deluxe Rev.2 | AMD Opteron 148 (OC to 2.84) | Enermax EG465P-VE 460W P.Supply | 4 HD (80,160,160 & 160) | Sapphire RADEON X850 PRO XTPE | 2048mb of Mushkin Extreme XP | Creative Sound Blaster AUDIGY ZS Platinum | Creative I-Trigue L3500 2.1 Speakers | LG 32x10x40x CD-R/RW - 16x DVD Drive Combo Drive | HP 740i DVD Writer w. LightScribe | Mitsumi 7-in-1 Card Reader| Zalman CNPS7000A-AlCu | LIAN-LI PC65U Black Case | CanoScan N656U Scanner | HP Photosmart 8150 Printer | NEC MultiSync FE991SB 19 CRT Monitor | Logitech Cordless MX Duo| Windows XP SP2
Rob80 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-04, 11:39 AM   #4
jAkUp
eat. sleep. overclock.
 
jAkUp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chino, California
Posts: 17,744
Default Re: Boys! Did I ever mess my Doom up ~ Pls Help!!!

is it running in windowed mode? Well if all else fails, move your saved games to another position, and reinstall.
__________________
965xe || evga x58 classified || 3x evga gtx 480 || 6gb g.skill || win7 x64
jAkUp is offline   Reply With Quote
Old 09-05-04, 01:09 PM   #5
Rob80
Registered User
 
Rob80's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 48
Default Re: Boys! Did I ever mess my Doom up ~ Pls Help!!!

I reinstalled and I'm still only getting 16fps. What the hell is going on????????//
__________________
Asus A8V Deluxe Rev.2 | AMD Opteron 148 (OC to 2.84) | Enermax EG465P-VE 460W P.Supply | 4 HD (80,160,160 & 160) | Sapphire RADEON X850 PRO XTPE | 2048mb of Mushkin Extreme XP | Creative Sound Blaster AUDIGY ZS Platinum | Creative I-Trigue L3500 2.1 Speakers | LG 32x10x40x CD-R/RW - 16x DVD Drive Combo Drive | HP 740i DVD Writer w. LightScribe | Mitsumi 7-in-1 Card Reader| Zalman CNPS7000A-AlCu | LIAN-LI PC65U Black Case | CanoScan N656U Scanner | HP Photosmart 8150 Printer | NEC MultiSync FE991SB 19 CRT Monitor | Logitech Cordless MX Duo| Windows XP SP2
Rob80 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-04, 01:17 PM   #6
LiquidX
xxxxxxx
 
LiquidX's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: xxxxxxxx
Posts: 2,113
Default Re: Boys! Did I ever mess my Doom up ~ Pls Help!!!

Mybe you installed another program thats causing it? Check task manager to see whats running and if anything is out of place.
LiquidX is offline   Reply With Quote
Old 09-05-04, 01:28 PM   #7
Rob80
Registered User
 
Rob80's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 48
Default Re: Boys! Did I ever mess my Doom up ~ Pls Help!!!

Quote:
Originally Posted by LiquidX
Mybe you installed another program thats causing it? Check task manager to see whats running and if anything is out of place.
I don't this this is the case. Because I was getting 35 to 40fps, then I did that bonehead thing and typed exit instead of "timedemo demo 1", then the problem started. All within minutes. I did noticed that there were some warnings on the CTRL+ALT+~ screen, can anyone make sense of this:


WARNING: idClipMode :: FreeTraceModel : tried to free incached trace model
__________________
Asus A8V Deluxe Rev.2 | AMD Opteron 148 (OC to 2.84) | Enermax EG465P-VE 460W P.Supply | 4 HD (80,160,160 & 160) | Sapphire RADEON X850 PRO XTPE | 2048mb of Mushkin Extreme XP | Creative Sound Blaster AUDIGY ZS Platinum | Creative I-Trigue L3500 2.1 Speakers | LG 32x10x40x CD-R/RW - 16x DVD Drive Combo Drive | HP 740i DVD Writer w. LightScribe | Mitsumi 7-in-1 Card Reader| Zalman CNPS7000A-AlCu | LIAN-LI PC65U Black Case | CanoScan N656U Scanner | HP Photosmart 8150 Printer | NEC MultiSync FE991SB 19 CRT Monitor | Logitech Cordless MX Duo| Windows XP SP2
Rob80 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-04, 02:46 PM   #8
anzak
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2,553
Default Re: Boys! Did I ever mess my Doom up ~ Pls Help!!!

After you uninstall Doom3 delete the Doom 3 folder from program files. Otherwise any mods you had installed will stay.
anzak is offline   Reply With Quote

Old 09-05-04, 03:07 PM   #9
Rob80
Registered User
 
Rob80's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 48
Default Re: Boys! Did I ever mess my Doom up ~ Pls Help!!!

Quote:
Originally Posted by anzak
After you uninstall Doom3 delete the Doom 3 folder from program files. Otherwise any mods you had installed will stay.
I did do this after the uninstall.
__________________
Asus A8V Deluxe Rev.2 | AMD Opteron 148 (OC to 2.84) | Enermax EG465P-VE 460W P.Supply | 4 HD (80,160,160 & 160) | Sapphire RADEON X850 PRO XTPE | 2048mb of Mushkin Extreme XP | Creative Sound Blaster AUDIGY ZS Platinum | Creative I-Trigue L3500 2.1 Speakers | LG 32x10x40x CD-R/RW - 16x DVD Drive Combo Drive | HP 740i DVD Writer w. LightScribe | Mitsumi 7-in-1 Card Reader| Zalman CNPS7000A-AlCu | LIAN-LI PC65U Black Case | CanoScan N656U Scanner | HP Photosmart 8150 Printer | NEC MultiSync FE991SB 19 CRT Monitor | Logitech Cordless MX Duo| Windows XP SP2
Rob80 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-04, 05:31 PM   #10
Rob80
Registered User
 
Rob80's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 48
Default Re: Boys! Did I ever mess my Doom up ~ Pls Help!!!

Here's my doom config, do any of you see something that I should change? Please help?

// IvL/FblnaU4w6bO89mN9XIzJKwdEz1acOB3LQ6Vj2NWPrRjcMHDUWw pZAlylm5tFTJGVaJ6Xj3GXozQgJn0B
unbindall
bind "TAB" "_impulse19"
bind "ENTER" "_button2"
bind "ESCAPE" "togglemenu"
bind "SPACE" "_moveup"
bind "/" "_impulse14"
bind "0" "_impulse10"
bind "1" "_impulse0"
bind "2" "_impulse1"
bind "3" "_impulse2"
bind "4" "_impulse3"
bind "5" "_impulse4"
bind "6" "_impulse5"
bind "7" "_impulse6"
bind "8" "_impulse7"
bind "9" "_impulse8"
bind "[" "_impulse15"
bind "\\" "_mlook"
bind "]" "_impulse14"
bind "a" "_moveleft"
bind "c" "_movedown"
bind "d" "_moveright"
bind "f" "_impulse11"
bind "q" "_impulse9"
bind "r" "_impulse13"
bind "s" "_back"
bind "t" "clientMessageMode"
bind "w" "_forward"
bind "y" "clientMessageMode 1"
bind "z" "_zoom"
bind "BACKSPACE" "clientDropWeapon"
bind "PAUSE" "pause"
bind "UPARROW" "_forward"
bind "DOWNARROW" "_back"
bind "LEFTARROW" "_left"
bind "RIGHTARROW" "_right"
bind "ALT" "_strafe"
bind "CTRL" "_attack"
bind "SHIFT" "_speed"
bind "DEL" "_lookdown"
bind "PGDN" "_lookup"
bind "END" "_impulse18"
bind "F1" "_impulse28"
bind "F2" "_impulse29"
bind "F3" "_impulse17"
bind "F5" "savegame quick"
bind "F6" "_impulse20"
bind "F7" "_impulse22"
bind "F9" "loadgame quick"
bind "F12" "screenshot"
bind "MOUSE1" "_attack"
bind "MOUSE2" "_moveup"
bind "MOUSE3" "_zoom"
bind "MWHEELDOWN" "_impulse14"
bind "MWHEELUP" "_impulse15"
seta radiant_entityMode "0"
seta gui_mediumFontLimit "0.60"
seta gui_smallFontLimit "0.30"
seta net_socksPassword ""
seta net_socksUsername ""
seta net_socksPort "1080"
seta net_socksServer ""
seta net_socksEnabled "0"
seta win_ypos "22"
seta win_xpos "3"
seta sys_lang "english"
seta s_numberOfSpeakers "2"
seta s_doorDistanceAdd "150"
seta s_globalFraction "0.8"
seta s_subFraction "0.75"
seta s_playDefaultSound "1"
seta s_volume_dB "0"
seta s_meterTopTime "2000"
seta s_reverse "0"
seta s_spatializationDecay "2"
seta s_maxSoundsPerShader "0"
seta r_debugArrowStep "120"
seta r_debugLineWidth "1"
seta r_debugLineDepthTest "0"
seta r_cgFragmentProfile "best"
seta r_cgVertexProfile "best"
seta r_forceLoadImages "0"
seta r_shadows "1"
seta r_skipBump "0"
seta r_skipSpecular "0"
seta r_skipNewAmbient "0"
seta r_renderer "best"
seta r_brightness "1.714286"
seta r_gamma "1"
seta r_swapInterval "1"
seta r_useIndexBuffers "0"
seta r_customHeight "486"
seta r_customWidth "720"
seta r_fullscreen "1"
seta r_mode "6"
seta r_multiSamples "8"
seta image_downSizeLimit "256"
seta image_ignoreHighQuality "0"
seta image_downSizeBumpLimit "256"
seta image_downSizeSpecularLimit "64"
seta image_downSizeBump "0"
seta image_downSizeSpecular "0"
seta image_useCache "1"
seta image_cacheMegs "256"
seta image_cacheMinK "20480"
seta image_usePrecompressedTextures "1"
seta image_useNormalCompression "0"
seta image_useAllFormats "1"
seta image_useCompression "1"
seta image_roundDown "1"
seta image_forceDownSize "0"
seta image_downSize "0"
seta image_lodbias "0"
seta image_anisotropy "8"
seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR"
seta gui_filter_gameType "0"
seta gui_filter_players "0"
seta gui_filter_password "0"
seta net_master4 ""
seta net_master3 ""
seta net_master2 ""
seta net_master1 ""
seta net_clientMaxRate "16000"
seta net_serverMaxClientRate "16000"
seta m_strafeSmooth "4"
seta m_smooth "1"
seta m_strafeScale "6.25"
seta m_yaw "0.022"
seta m_pitch "0.022"
seta sensitivity "5"
seta in_alwaysRun "0"
seta in_freeLook "1"
seta in_anglespeedkey "1.5"
seta in_pitchspeed "140"
seta in_yawspeed "140"
seta gui_configServerRate "0"
seta com_guid ""
seta com_showFPS "0"
seta com_purgeAll "0"
seta com_machineSpec "2"
seta g_decals "1"
seta g_projectileLights "1"
seta g_doubleVision "1"
seta g_muzzleFlash "1"
seta mod_validSkins "skins/characters/player/marine_mp;skins/characters/player/marine_mp_green;skins/characters/player/marine_mp_blue;skins/characters/player/marine_mp_red;skins/characters/player/marine_mp_yellow"
seta g_mapCycle "mapcycle"
seta g_voteFlags "0"
seta g_gameReviewPause "10"
seta g_countDown "10"
seta g_password ""
seta g_showBrass "1"
seta g_showProjectilePct "0"
seta g_showHud "1"
seta g_showPlayerShadow "0"
seta g_showcamerainfo "0"
seta g_healthTakeLimit "25"
seta g_healthTakeAmt "5"
seta g_healthTakeTime "5"
seta g_useDynamicProtection "1"
seta g_armorProtectionMP "0.6"
seta g_armorProtection "0.3"
seta g_damageScale "1"
seta g_nightmare "0"
seta g_bloodEffects "1"
seta ui_showGun "1"
seta ui_autoReload "1"
seta ui_autoSwitch "1"
seta ui_team "Red"
seta ui_skin "skins/characters/player/marine_mp"
seta ui_name "Player"
seta si_spectators "1"
seta si_usePass "0"
seta si_warmup "0"
seta si_teamDamage "0"
seta si_timeLimit "10"
seta si_fragLimit "10"
seta si_maxPlayers "4"
seta si_map "game/mp/d3dm1"
seta si_gameType "singleplayer"
seta si_name "DOOM Server"
seta g_spectatorChat "0"
__________________
Asus A8V Deluxe Rev.2 | AMD Opteron 148 (OC to 2.84) | Enermax EG465P-VE 460W P.Supply | 4 HD (80,160,160 & 160) | Sapphire RADEON X850 PRO XTPE | 2048mb of Mushkin Extreme XP | Creative Sound Blaster AUDIGY ZS Platinum | Creative I-Trigue L3500 2.1 Speakers | LG 32x10x40x CD-R/RW - 16x DVD Drive Combo Drive | HP 740i DVD Writer w. LightScribe | Mitsumi 7-in-1 Card Reader| Zalman CNPS7000A-AlCu | LIAN-LI PC65U Black Case | CanoScan N656U Scanner | HP Photosmart 8150 Printer | NEC MultiSync FE991SB 19 CRT Monitor | Logitech Cordless MX Duo| Windows XP SP2
Rob80 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-04, 05:42 PM   #11
jAkUp
eat. sleep. overclock.
 
jAkUp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chino, California
Posts: 17,744
Default Re: Boys! Did I ever mess my Doom up ~ Pls Help!!!

Something definetely is screwy... At this point I would probably just reformat, or go back to a previous restore point
__________________
965xe || evga x58 classified || 3x evga gtx 480 || 6gb g.skill || win7 x64
jAkUp is offline   Reply With Quote
Old 09-05-04, 05:53 PM   #12
LiquidX
xxxxxxx
 
LiquidX's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: xxxxxxxx
Posts: 2,113
Default Re: Boys! Did I ever mess my Doom up ~ Pls Help!!!

Change seta image_cacheMegs to "256" instead of "2000" and see if that helps. If not delete the whole directory and re-install.
LiquidX is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remastered Doom 3 BFG Edition Game Coming with Stereo 3D Support News Archived News Items 0 06-01-12 05:30 AM
Doom 3 BFG Edition will feature entire Doom series, seven new Doom 3 levels News Archived News Items 0 05-31-12 05:40 AM
Doom 3 technology for Quake 1 Kruno Gaming Central 104 10-09-02 09:56 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.