Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-06-04, 09:00 AM   #1
billg
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 3
Default Did I Miss Something Re: .6111 and 2.6.8 Kernel?

Are there known issues with the 6111 driver, Xorg 6.7 and the 2.6.8.1 kernel?

The driver worked fine on a Slackware machine usiing a 2.4.26 kernel. After I built and installed a vanilla 2.6.8.1 kernel, the Xorg serrver complains that it can't find the nvidia driver.

X does go ahead and run, though, apparently with the vesa driver. There's no nvidia splash screen. However, the driver is installed correctly. An lsmod shows the module is not loaded. An "insmod nvida" did load it, however.

The xorg.conf file had been edited for the nvidia driver with the 2.4.26 kernel and was not altered for the 2.6.8.1 kernel. The card is a GeForceFX 5900XT.
billg is offline   Reply With Quote
Old 09-06-04, 10:15 AM   #2
comag
Registered User
 
comag's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 54
Default Re: Did I Miss Something Re: .6111 and 2.6.8 Kernel?

really deactivated DRI and switched from "nv" to "nvidia" in xorg.conf ?

i got the 2.6.8 kernel + v6111 and all works fine
comag is offline   Reply With Quote
Old 09-06-04, 02:12 PM   #3
billg
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 3
Default Re: Did I Miss Something Re: .6111 and 2.6.8 Kernel?

Yep, really. It was the same xorg.conf that I'd been using with 2.4.26 and .6111 with no problems. I built, installed and rebooted to the new kernel, reinstalled the driver, and ran startx. X appeared to run normally, but the lack of the Nvidia splash screen signalled something was amiss. When I quit X, there was the message complaining the driver couldn't be located.
billg is offline   Reply With Quote
Old 09-06-04, 02:56 PM   #4
comag
Registered User
 
comag's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 54
Default Re: Did I Miss Something Re: .6111 and 2.6.8 Kernel?

check your /var/log/xorg.log
comag is offline   Reply With Quote
Old 09-06-04, 06:05 PM   #5
billg
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 3
Default Re: Did I Miss Something Re: .6111 and 2.6.8 Kernel?

The log included the identical message: unable to locate "nvidia" driver.

I'd like to know why it, then, went on to use another driver. I've certainly typoed the names of drivers before. Xorg will complain and quit, rather than complain and use another driver.
billg is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.