Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-11-04, 10:57 PM   #1
mbekkail
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2
Unhappy NVIDIA NIC driver installation problems in Suse 9.0

I have M7NCG mobo by Biostar with onboard NVIDIA nForce MCP Networking Adapter and just installed Suse 9.0 as a second OS (wxppro is 1st). Now, I downloaded the NIC driver of the NVIDIA website and followed installation instructions. Here is the log of the RPMBUILD command:

mbekkali@linux:~> su
Password:
linux:/home/mbekkali # cd Linux
linux:/home/mbekkali/Linux # dir
total 110652
drwxr-xr-x 2 mbekkali users 288 2004-02-24 15:19 .
drwxr-xr-x 24 mbekkali users 1360 2004-02-24 15:54 ..
-r-xr-xr-x 1 root root 92517 2004-02-24 10:45 NVIDIA_nforce-1.0-0261.src.rpm
-r-xr-xr-x 1 mbekkali users 57486 2004-02-06 08:19 NVIDIA_nforce-1.0-0261.suse90.i586.rpm
-r-xr-xr-x 1 root root 378880 2003-05-06 12:39 NVIDIA_nforce-1.0-0261.tar[1]
-r-xr-xr-x 1 root root 87301 2004-02-24 10:44 NVIDIA_nforce-1.0-0261.tar.gz
-r-xr-xr-x 1 root root 112567600 2004-02-07 11:57 Suse Linux Wine Rack.rar
linux:/home/mbekkali/Linux # rpmbuild --rebuild NVIDIA_nforce-1.0-0261.src.rpm
Installing NVIDIA_nforce-1.0-0261.src.rpm
warning: user buildmeister does not exist - using root
warning: group adm does not exist - using root
warning: user buildmeister does not exist - using root
warning: group adm does not exist - using root
warning: user buildmeister does not exist - using root
warning: group adm does not exist - using root
warning: user buildmeister does not exist - using root
warning: group adm does not exist - using root
warning: user buildmeister does not exist - using root
warning: group adm does not exist - using root
Executing(%prep): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.16528
+ umask 022
+ cd /usr/src/packages/BUILD
+ echo '---- Copying Sources ----'
---- Copying Sources ----
+ cd /usr/src/packages/BUILD
+ rm -rf nforce
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/packages/SOURCES/nvnet.tgz
+ tar -xvvf -
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 12:36:14 nforce/
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 12:39:37 nforce/nvnet/
-r--r--r-- buildmeister/adm 16904 2003-05-06 12:39:37 nforce/nvnet/adapter.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 794 2003-05-06 12:39:37 nforce/nvnet/basetype.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 6752 2003-05-06 12:39:37 nforce/nvnet/nvnet.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 4437 2003-05-06 12:39:37 nforce/nvnet/os.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 4749 2003-05-06 12:39:37 nforce/nvnet/phy.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 37870 2003-05-06 12:39:37 nforce/nvnet/nvnet.c
-rw-r--r-- buildmeister/adm 21504 2003-05-06 12:39:37 nforce/nvnet/nvnetlib.o
-r--r--r-- buildmeister/adm 3088 2003-05-06 12:39:37 nforce/nvnet/Makefile
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chown -Rhf root .
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chgrp -Rhf root .
+ /bin/chmod -Rf a+rX,g-w,o-w .
+ cd /usr/src/packages/BUILD
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/packages/SOURCES/nvaudio.tgz
+ tar -xvvf -
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 12:39:38 nforce/
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/
-r--r--r-- buildmeister/adm 2522 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/Makefile
-r--r--r-- buildmeister/adm 58241 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/nvcrush.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 32174 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/nvhw.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 33857 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/nvmain.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 8314 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/nvrec.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 26382 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/nvspdif.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 14709 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/nvwavout.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 4546 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/chaninfo.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 5065 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/nvhw.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 1570 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/nvioctl.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 1392 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/nvrec.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 1618 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/nvspdif.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 1499 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvaudio/nvwavout.h
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chown -Rhf root .
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chgrp -Rhf root .
+ /bin/chmod -Rf a+rX,g-w,o-w .
+ cd /usr/src/packages/BUILD
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/packages/SOURCES/nvmaster.tgz
+ tar -xvvf -
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 12:39:36 nforce/
-r--r--r-- buildmeister/adm 1091 2003-05-06 12:39:36 nforce/Makefile
-r--r--r-- buildmeister/adm 5404 2003-05-06 12:39:36 nforce/NVLicense.txt
-r--r--r-- buildmeister/adm 18007 2003-05-06 12:39:36 nforce/GNULicense.txt
-r--r--r-- buildmeister/adm 23612 2003-05-06 12:39:36 nforce/ReleaseNotes.html
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chown -Rhf root .
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chgrp -Rhf root .
+ /bin/chmod -Rf a+rX,g-w,o-w .
+ cd /usr/src/packages/BUILD
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/packages/SOURCES/nvgart.tgz
+ tar -xvvf -
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 12:39:38 nforce/
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvgart/
-r--r--r-- buildmeister/adm 590 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvgart/Makefile
-r--r--r-- buildmeister/adm 1231 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvgart/README
-r--r--r-- buildmeister/adm 14033 2003-05-06 12:39:38 nforce/nvgart/linux-2.4.20-agpgart.diff
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chown -Rhf root .
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chgrp -Rhf root .
+ /bin/chmod -Rf a+rX,g-w,o-w .
+ exit 0
Executing(%build): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.16528
+ umask 022
+ cd /usr/src/packages/BUILD
+ cd nforce
+ echo '---- Building Drivers ----'
---- Building Drivers ----
+ make
/var/tmp/rpm-tmp.16528: line 24: make: command not found
error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.16528 (%build)


RPM build errors:
user buildmeister does not exist - using root
group adm does not exist - using root
user buildmeister does not exist - using root
group adm does not exist - using root
user buildmeister does not exist - using root
group adm does not exist - using root
user buildmeister does not exist - using root
group adm does not exist - using root
user buildmeister does not exist - using root
group adm does not exist - using root
Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.16528 (%build)
linux:/home/mbekkali/Linux #

Apparently, the driver is not installed since the installation generates the error messages. The problem is that I cannot find how to handle such errors since troubleshooting section of readme accompanying the driver does not have such.

IFCONFIG gives me

linux:/home/mbekkali # ifconfig
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:115 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:115 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:7683 (7.5 Kb) TX bytes:7683 (7.5 Kb)

linux:/home/mbekkali # ifconfig eth0 up
eth0: unknown interface: No such device
linux:/home/mbekkali # ifconfig eth0
eth0: error fetching interface information: Device not found
linux:/home/mbekkali #
linux:/home/mbekkali #

I emailed several times to NVIDIA support but have not got any replies. I tried to install tar.gz file and src.rpm but get a message that the rpm is already installed (?).

Please help me. I don't want the saying "Linux works 98% of the time, but it is 2% that kill" come true. I've been posting on various forums but have not got any solution yet. It's been over 2 month now.
mbekkail is offline   Reply With Quote
Old 03-12-04, 01:48 AM   #2
NeoXP
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Netherlands
Posts: 25
Send a message via ICQ to NeoXP
Default

I'm not a Suse expert (I'm using Mandrake 10.0), but why are you trying to install the nforce...src.rpm when there is an appropiate driver for Suse 9.0?
__________________
Abit NF7-sl nForce2 / AMD Athlon xp 2700 (@2300 Mhz)
2 x 256 Mb PC 2700 DDR SDRAM
Connect 3D Radeon 9000 128 Mb
Western Digital 120 Gb (7200 rpm, 8 Mb)
Maxtor DiamondMax VL40 31024H1 10.2GB (5400 rpm, 2 Mb)
Lite On DVD / NEC ND-1100A @ ND-1300A

Dual Boot:
Mandrake 10.0 CE
WinXP
NeoXP is offline   Reply With Quote
Old 03-12-04, 06:21 AM   #3
Inferno
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4
Send a message via ICQ to Inferno
Default

The problem is if you updated the kernel, the ethernet driver wouldn't start, because for the nvidia rpm you need the release kernel.

I rebuild with the src.rpm the driver, but i get a failure a startup from the ethernet driver.

When i load the driver with insmod nvnet.o the driver started correctly.
How can i load this driver at startup ????

I pasted in the nvnet.net in the modules.conf and modprobe.conf


Sorry for my bad english
Inferno is offline   Reply With Quote
Old 03-12-04, 07:27 AM   #4
NeoXP
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Netherlands
Posts: 25
Send a message via ICQ to NeoXP
Default

If you're updating, then go for updating your kernel to version 2.6.2 or higher. As of kernel 2.6.2 you can go for the forcedeth-driver!

I've tried it myself with ML 9.2. After install I had to compile the src.rpm driver to get the onboard NIC working, but after updating to kernel 2.6.3 it worked perfectly with the forcedeth-driver.

I'm now on ML 10.0 CE with kernel 2.6.3 and my NIC works out of the box.



@ inferno:

You have to pass a line into your modprobe.conf:

alias eth0 nvnet
__________________
Abit NF7-sl nForce2 / AMD Athlon xp 2700 (@2300 Mhz)
2 x 256 Mb PC 2700 DDR SDRAM
Connect 3D Radeon 9000 128 Mb
Western Digital 120 Gb (7200 rpm, 8 Mb)
Maxtor DiamondMax VL40 31024H1 10.2GB (5400 rpm, 2 Mb)
Lite On DVD / NEC ND-1100A @ ND-1300A

Dual Boot:
Mandrake 10.0 CE
WinXP
NeoXP is offline   Reply With Quote
Old 03-12-04, 11:40 AM   #5
Inferno
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4
Send a message via ICQ to Inferno
Default

@NeoXP

I've pass in this line, but it don't work
Inferno is offline   Reply With Quote
Old 03-28-04, 06:04 AM   #6
Inferno
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4
Send a message via ICQ to Inferno
Default Re: NVIDIA NIC driver installation problems in Suse 9.0

nobody can help me?????
Inferno is offline   Reply With Quote
Old 03-29-04, 03:12 AM   #7
NeoXP
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Netherlands
Posts: 25
Send a message via ICQ to NeoXP
Default Re: NVIDIA NIC driver installation problems in Suse 9.0

post your modprobe.conf, maybe we can see what's wrong
__________________
Abit NF7-sl nForce2 / AMD Athlon xp 2700 (@2300 Mhz)
2 x 256 Mb PC 2700 DDR SDRAM
Connect 3D Radeon 9000 128 Mb
Western Digital 120 Gb (7200 rpm, 8 Mb)
Maxtor DiamondMax VL40 31024H1 10.2GB (5400 rpm, 2 Mb)
Lite On DVD / NEC ND-1100A @ ND-1300A

Dual Boot:
Mandrake 10.0 CE
WinXP
NeoXP is offline   Reply With Quote
Old 03-29-04, 03:24 PM   #8
Loth
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1
Smile Re: NVIDIA NIC driver installation problems in Suse 9.0

I had the same problem and now it works !!

1.) download from suse the NEW KERNEL source from here (or your preferred mirror)
http://ftp.unicamp.br/pub/suse/i386/...1-199.i586.rpm

2.) install it ( yast will prompt you to install the base kernel source if you haven't done before )

3.) do the following as root (as written in the nvidia readme )

pushd /usr/src/linuxex
make cloneconfig
make dep
popd

4.) rebuild the rpm, ( you have to use the rpmbuild command, nor just rpm)

rpmbuild --rebuild nvidia_nforce{package na****-1.0-1.src.rpm

5.) install the fresh new RPM ( that you find in in /usr/src/packages/i586/RPMS )

Enjoy
Loth is offline   Reply With Quote

Old 04-02-04, 06:39 AM   #9
Wildcards
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
Exclamation Re: NVIDIA NIC driver installation problems in Suse 9.0

I think you don't have make installed. Since make is required to compile the driver you have to install it first.
you can do that with yast:

yast -i kernel-source (this will install the kernel-source [and other c compiling tools i.e. make and glibc] of your old kernel, you will need to update the kernel-source with YOU, before you can compile the src.rpm)

I hope that answers some question (I'm new to linux myself, so if a more experienced user finds some fault in my description he may changed it accordingly.)

-bye wildcards
Wildcards is offline   Reply With Quote
Old 09-17-04, 11:27 AM   #10
Clockworthy
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1
Unhappy Re: NVIDIA NIC driver installation problems in Suse 9.0

I was using Loth's solution and when I was rebuilding the rpm file I got errors so it did not compile.

I am running SuSE 9.0 Server, with a BioStar M7NCG mother board.
Make 3.80
kernel-source-2.4.21-243.i586.rpm


Here is the output from the rpmbuild --rebuild NVIDIA_nforce-1.0-0261.src.rpm:

Beast:/home/bennettt/Desktop # rpmbuild --rebuild NVIDIA_nforce-1.0-0261.src.rpm
Installing NVIDIA_nforce-1.0-0261.src.rpm
Executing(%prep): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.13884
+ umask 022
+ cd /usr/src/packages/BUILD
+ echo '---- Copying Sources ----'
---- Copying Sources ----
+ cd /usr/src/packages/BUILD
+ rm -rf nforce
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/packages/SOURCES/nvnet.tgz
+ tar -xvvf -
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 14:36:14 nforce/
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 14:39:37 nforce/nvnet/
-r--r--r-- buildmeister/adm 16904 2003-05-06 14:39:37 nforce/nvnet/adapter.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 794 2003-05-06 14:39:37 nforce/nvnet/basetype.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 6752 2003-05-06 14:39:37 nforce/nvnet/nvnet.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 4437 2003-05-06 14:39:37 nforce/nvnet/os.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 4749 2003-05-06 14:39:37 nforce/nvnet/phy.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 37870 2003-05-06 14:39:37 nforce/nvnet/nvnet.c
-rw-r--r-- buildmeister/adm 21504 2003-05-06 14:39:37 nforce/nvnet/nvnetlib.o
-r--r--r-- buildmeister/adm 3088 2003-05-06 14:39:37 nforce/nvnet/Makefile
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chown -Rhf root .
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chgrp -Rhf root .
+ /bin/chmod -Rf a+rX,g-w,o-w .
+ cd /usr/src/packages/BUILD
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/packages/SOURCES/nvaudio.tgz
+ tar -xvvf -
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 14:39:38 nforce/
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/
-r--r--r-- buildmeister/adm 2522 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/Makefile
-r--r--r-- buildmeister/adm 58241 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/nvcrush.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 32174 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/nvhw.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 33857 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/nvmain.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 8314 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/nvrec.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 26382 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/nvspdif.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 14709 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/nvwavout.c
-r--r--r-- buildmeister/adm 4546 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/chaninfo.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 5065 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/nvhw.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 1570 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/nvioctl.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 1392 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/nvrec.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 1618 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/nvspdif.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 1499 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvaudio/nvwavout.h
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chown -Rhf root .
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chgrp -Rhf root .
+ /bin/chmod -Rf a+rX,g-w,o-w .
+ cd /usr/src/packages/BUILD
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/packages/SOURCES/nvmaster.tgz
+ tar -xvvf -
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 14:39:36 nforce/
-r--r--r-- buildmeister/adm 1091 2003-05-06 14:39:36 nforce/Makefile
-r--r--r-- buildmeister/adm 5404 2003-05-06 14:39:36 nforce/NVLicense.txt
-r--r--r-- buildmeister/adm 18007 2003-05-06 14:39:36 nforce/GNULicense.txt
-r--r--r-- buildmeister/adm 23612 2003-05-06 14:39:36 nforce/ReleaseNotes.html
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chown -Rhf root .
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chgrp -Rhf root .
+ /bin/chmod -Rf a+rX,g-w,o-w .
+ cd /usr/src/packages/BUILD
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/packages/SOURCES/nvgart.tgz
+ tar -xvvf -
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 14:39:38 nforce/
drwxr-xr-x buildmeister/adm 0 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvgart/
-r--r--r-- buildmeister/adm 590 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvgart/Makefile
-r--r--r-- buildmeister/adm 1231 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvgart/README
-r--r--r-- buildmeister/adm 14033 2003-05-06 14:39:38 nforce/nvgart/linux-2.4.20-agpgart.diff
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chown -Rhf root .
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chgrp -Rhf root .
+ /bin/chmod -Rf a+rX,g-w,o-w .
+ exit 0
Executing(%build): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.13884
+ umask 022
+ cd /usr/src/packages/BUILD
+ cd nforce
+ echo '---- Building Drivers ----'
---- Building Drivers ----
+ make
make -C nvnet
make[1]: Entering directory `/usr/src/packages/BUILD/nforce/nvnet'
cc -c -Wall -DLINUX -DMODULE -DEXPORT_SYMTAB -D__KERNEL__ -O -Wstrict-prototypes -DCONFIG_PM -fno-strict-aliasing -mpreferred-stack-boundary=2 -march=i686 -falign-functions=4 -DMODULE -I/lib/modules/2.4.21-183-athlon/build/include nvnet.c
In file included from /usr/include/linux/module.h:20,
from nvnet.h:20,
from nvnet.c:21:
/usr/include/asm/module.h:54:2: #error unknown processor family
In file included from /usr/include/linux/irq.h:19,
from /usr/include/asm/hardirq.h:6,
from /usr/include/linux/interrupt.h:10,
from nvnet.h:30,
from nvnet.c:21:
/usr/include/asm/irq.h:16:25: irq_vectors.h: No such file or directory
In file included from /usr/include/asm/hardirq.h:6,
from /usr/include/linux/interrupt.h:10,
from nvnet.h:30,
from nvnet.c:21:
/usr/include/linux/irq.h:67: error: `CONFIG_X86_L1_CACHE_SHIFT' undeclared here (not in a function)
/usr/include/linux/irq.h:67: error: requested alignment is not a constant
/usr/include/linux/irq.h:69: error: `NR_IRQS' undeclared here (not in a function)
In file included from /usr/include/linux/irq.h:71,
from /usr/include/asm/hardirq.h:6,
from /usr/include/linux/interrupt.h:10,
from nvnet.h:30,
from nvnet.c:21:
/usr/include/asm/hw_irq.h:28: error: `NR_IRQS' undeclared here (not in a function)
/usr/include/asm/hw_irq.h:31: error: `NR_IRQS' undeclared here (not in a function)
In file included from /usr/include/linux/interrupt.h:10,
from nvnet.h:30,
from nvnet.c:21:
/usr/include/asm/hardirq.h:13: error: `CONFIG_X86_L1_CACHE_SHIFT' undeclared here (not in a function)
/usr/include/asm/hardirq.h:13: error: requested alignment is not a constant
In file included from nvnet.h:31,
from nvnet.c:21:
/usr/include/linux/version.h:2:2: #error "================================================= ======"
/usr/include/linux/version.h:3:2: #error "You should not include /usr/include/{linux,asm}/ header"
/usr/include/linux/version.h:4:2: #error "files directly for the compilation of kernel modules."
/usr/include/linux/version.h:5:2: #error ""
/usr/include/linux/version.h:6:2: #error "glibc now uses kernel header files from a well-defined"
/usr/include/linux/version.h:7:2: #error "working kernel version (as recommended by Linus Torvalds)"
/usr/include/linux/version.h:8:2: #error "These files are glibc internal and may not match the"
/usr/include/linux/version.h:9:2: #error "currently running kernel. They should only be"
/usr/include/linux/version.h:10:2: #error "included via other system header files - user space"
/usr/include/linux/version.h:11:2: #error "programs should not directly include <linux/*.h> or"
/usr/include/linux/version.h:12:2: #error "<asm/*.h> as well."
/usr/include/linux/version.h:13:2: #error ""
/usr/include/linux/version.h:14:2: #error "To build kernel modules please do the following:"
/usr/include/linux/version.h:15:2: #error ""
/usr/include/linux/version.h:16:2: #error " o Have the kernel sources installed"
/usr/include/linux/version.h:17:2: #error ""
/usr/include/linux/version.h:18:2: #error " o Make sure that the symbolic link"
/usr/include/linux/version.h:19:2: #error " /lib/modules/`uname -r`/build exists and points to"
/usr/include/linux/version.h:20:2: #error " the matching kernel source directory"
/usr/include/linux/version.h:21:2: #error ""
/usr/include/linux/version.h:22:2: #error " o Configure kernel sources:"
/usr/include/linux/version.h:23:2: #error " - cd /usr/src/linux"
/usr/include/linux/version.h:24:2: #error " - make mrproper"
/usr/include/linux/version.h:25:2: #error " - make cloneconfig"
/usr/include/linux/version.h:26:2: #error " - make dep"
/usr/include/linux/version.h:27:2: #error ""
/usr/include/linux/version.h:28:2: #error " o When compiling, make sure to use the following"
/usr/include/linux/version.h:29:2: #error " compiler option to use the correct include files:"
/usr/include/linux/version.h:30:2: #error ""
/usr/include/linux/version.h:31:2: #error " -I/lib/modules/`uname -r`/build/include"
/usr/include/linux/version.h:32:2: #error ""
/usr/include/linux/version.h:33:2: #error " instead of"
/usr/include/linux/version.h:34:2: #error ""
/usr/include/linux/version.h:35:2: #error " -I/usr/include/linux"
/usr/include/linux/version.h:36:2: #error ""
/usr/include/linux/version.h:37:2: #error " Please adjust the Makefile accordingly."
/usr/include/linux/version.h:38:2: #error "================================================= ======"
In file included from /usr/include/linux/mm.h:205,
from /usr/include/asm/pci.h:7,
from /usr/include/linux/pci.h:677,
from nvnet.h:32,
from nvnet.c:21:
/usr/include/linux/page-flags.h:119: error: `CONFIG_X86_L1_CACHE_SHIFT' undeclared here (not in a function)
/usr/include/linux/page-flags.h:119: error: requested alignment is not a constant
In file included from nvnet.h:35,
from nvnet.c:21:
/usr/include/linux/netdevice.h:165: error: `CONFIG_X86_L1_CACHE_SHIFT' undeclared here (not in a function)
/usr/include/linux/netdevice.h:165: error: requested alignment is not a constant
nvnet.c:40:41: missing binary operator before token "("
nvnet.c: In function `nvnet_open':
nvnet.c:735: warning: passing arg 2 of `request_irq' from incompatible pointer type
nvnet.c: In function `nvnet_remove':
nvnet.c:1248: error: structure has no member named `driver_data'
nvnet.c:1284:41: missing binary operator before token "("
make[1]: *** [nvnet.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/usr/src/packages/BUILD/nforce/nvnet'
make: *** [nvnet_make] Error 2
error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.13884 (%build)


RPM build errors:
Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.13884 (%build)
----------------------------

Also:
I tryed to use the "modprobe nvnet" command and got this output:
Beast:/lib # modprobe nvnet
/lib/modules/2.4.21-override-athlon/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresol
ved symbol __netdev_watchdog_up_Ra7000325
/lib/modules/2.4.21-override-athlon/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresol ved symbol eth_type_trans_Rd36c0dd3
/lib/modules/2.4.21-override-athlon/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresol ved symbol skb_over_panic_R9ee181c3
/lib/modules/2.4.21-override-athlon/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresol ved symbol softnet_data_R6d8f9943
/lib/modules/2.4.21-override-athlon/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresol ved symbol netif_rx_Rfadb88b1
/lib/modules/2.4.21-override-athlon/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresol ved symbol alloc_skb_Rdee41f6c
/lib/modules/2.4.21-override-athlon/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresol ved symbol __kfree_skb_Raebda71a
/lib/modules/2.4.21-override-athlon/kernel/drivers/net/nvnet.o:
Hint: You are trying to load a module without a GPL compatible license
and it has unresolved symbols. Contact the module supplier for
assistance, only they can help you.

/lib/modules/2.4.21-override-athlon/kernel/drivers/net/nvnet.o: insmod /lib/modules/2.4.21-override-athlon/kernel/drivers/net/nvnet.o failed
/lib/modules/2.4.21-override-athlon/kernel/drivers/net/nvnet.o: insmod
---------------------------------------
If anyone has anyideas on how I can get my NIC to work I would greatly appreciate it.

Thanks
Clockworthy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA Driver Installation flores.facundo NVIDIA Linux 2 06-24-12 08:37 AM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
Mandrake 9.0 driver installation Andy Mecham NVIDIA Linux 3 10-02-02 04:12 PM
Trouble with SuSE 8 & NVIDIA latest driver bughill NVIDIA Linux 3 08-20-02 12:31 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.