Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-17-04, 10:17 PM   #1
Buck Armstrong
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 138
Default FarCry settings-personal preference

I just got a eVGA 6800 GT, running at 400/1.12. So I'm playing with different FarCry settings, and am curious what everyone else uses? Do you prefer higher resolution at the cost of lower AA & AF, or vice versa?

I'm finding that even OCed, with all other settings max quality, I have to pick between:
-1600x1200 w/2xAA & 4xAF
-1280x1024 w/4xAA & 8xAF

Still not sure which I like better...or if I can even tell a difference.

P4 3C GHz Northwood
Intel 875PBZ
1 GB Corsair TwinX-3200XL 2-2-2-5
eVGA GF 6800 GT @400/1.12 (65.76)
SB Audigy 2 ZS
120 GB WD Caviar SE SATA 7200rpm

FarCry patch 1.2 w/SM3.0 enabled.

Last edited by ewright; 09-17-04 at 10:28 PM.
Buck Armstrong is offline   Reply With Quote
Old 09-17-04, 10:26 PM   #2
jAkUp
eat. sleep. overclock.
 
jAkUp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chino, California
Posts: 17,744
Default Re: FarCry settings-personal preference

Take the higher resolution
__________________
965xe || evga x58 classified || 3x evga gtx 480 || 6gb g.skill || win7 x64
jAkUp is offline   Reply With Quote
Old 09-17-04, 10:30 PM   #3
Buck Armstrong
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 138
Default Re: FarCry settings-personal preference

Quote:
Originally Posted by jAkUp
Take the higher resolution
So you play at 1600x1200? What AA/AF? Everything else highest quality?
Buck Armstrong is offline   Reply With Quote
Old 09-17-04, 10:34 PM   #4
jAkUp
eat. sleep. overclock.
 
jAkUp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chino, California
Posts: 17,744
Default Re: FarCry settings-personal preference

Yes... I play all games at 1600x1200 2x/4x

Games just look better to my eyes with higher resolutions, not the mention the text is smaller and doesnt block up as much of the screen... I like that
__________________
965xe || evga x58 classified || 3x evga gtx 480 || 6gb g.skill || win7 x64
jAkUp is offline   Reply With Quote
Old 09-17-04, 10:35 PM   #5
Edge
3d animator for hire!
 
Edge's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 3,564
Default Re: FarCry settings-personal preference

In that case, I'd say take the higher resolution. If it was 1600x1200 WITHOUT any AA, then I would've suggested the lower res with less effects. But as long as you can use at least some AA at 1600x1200, that should be more than enough.
Edge is offline   Reply With Quote
Old 09-17-04, 10:36 PM   #6
Ghostguy
Registered User
 
Ghostguy's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 66
Default Re: FarCry settings-personal preference

All games @1280 with 8xAF. Im also using sm 3.0 on Far Cry.
__________________
Abit IC7-MAX3|Intel P4 3.0ghz Northwood (Thermaltake Spark 7)|1gb OCZ PC3500 Platinum (Winbond BH5)|BFG 6800GT OC (Vantec Spectrum Fan Card under it)|Creative Audigy 2|Maxtor 80gb|Pioneer DVR-A05 Burner|TDK VeloCD 5200B Burner|Antec Sonata with TrueBlue 480w PS|Sony CPD-E540B 21"
Ghostguy is offline   Reply With Quote
Old 09-17-04, 10:48 PM   #7
Rytr
SuperMod
 
Rytr's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: River City
Posts: 1,726
Default Re: FarCry settings-personal preference

1024x768 has been my favorite resolution setting for some time but I am starting to migrate to 1280x1024 on my 19" monitor at 75Hz. FarCry looks good at both resolutions with 4xAA/8xAF, everything in-game set to high or above.
Rytr is offline   Reply With Quote
Old 09-17-04, 11:48 PM   #8
shaker718
Brooklyn'd Out
 
shaker718's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Brooklyn New York
Posts: 489
Default Re: FarCry settings-personal preference

i've been wanting to buy far cry but the damn demo looks like sh!t. anyone else having this problem? if its on another thread then sorry for the repetition, but the demo looks corrupted (no water, clipping floating stuff etc) and im afraid that if i shell out the money for the full version that it'll look the same.
__________________
BIG RIG: Q6600 G0 stock / Gigabyte GA-EP35-DS3R/XFX ATI 5770/ Dell 30in 3007WFP-HC/8GB G-Skill/2x WD 640gb drives/ Enermax Liberty PSU/Win 7 64bit

LAPTOP: HP DV6500T, 2GHZ T7250, 2 gigs Ram, 120gb HD, Nvidia 8400m
shaker718 is offline   Reply With Quote

Old 09-18-04, 12:24 AM   #9
therapture
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 226
Default Re: FarCry settings-personal preference

Quote:
Originally Posted by shaker718
i've been wanting to buy far cry but the damn demo looks like sh!t. anyone else having this problem? if its on another thread then sorry for the repetition, but the demo looks corrupted (no water, clipping floating stuff etc) and im afraid that if i shell out the money for the full version that it'll look the same.


No, the original install of FC looks like that (crap) on the 6800's....you NEED to install the 1.1 patch (or 1.2) and it fixes those llama issues you describe.....
__________________
- Westinghouse LVM-37WSE 37", Core2 Duo E6750 @3200mhz, Gigabyte GA-965-DS3 rev 3.3, Tt Big Typhoon, 8gb G-Skill DDR-2 1000, BFG GTX260-OC, 630gb total SATA, Sony DVD-RW SATA, Thermaltake Tsunami, Logitech G11 and MX518, Vista64 Ultimate
therapture is offline   Reply With Quote
Old 09-18-04, 12:55 AM   #10
Buck Armstrong
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 138
Default Re: FarCry settings-personal preference

Quote:
Originally Posted by shaker718
i've been wanting to buy far cry but the damn demo looks like sh!t. anyone else having this problem? if its on another thread then sorry for the repetition, but the demo looks corrupted (no water, clipping floating stuff etc) and im afraid that if i shell out the money for the full version that it'll look the same.
I just finished Doom 3 a couple days ago, and am about 4 levels in to FarCry. And IMO, Doom 3 was great but FarCry is better.

Not only does it not look like sh*t...its the most visually appealing game I've ever seen. Its like taking an armed vacation in the South Pacific.
Buck Armstrong is offline   Reply With Quote
Old 09-18-04, 01:41 AM   #11
Subtestube
Anisymbolic
 
Subtestube's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 1,365
Default Re: FarCry settings-personal preference

Quote:
Originally Posted by therapture
No, the original install of FC looks like that (crap) on the 6800's....you NEED to install the 1.1 patch (or 1.2) and it fixes those llama issues you describe.....

If you want *some* idea of what it'll actually look like (I gather the demo doesn't have all the advanced shaders in it anyhow...), get 3d-Analyze from Here, select the Farcry executable, and change your device ID to either a Radeon 9800 or a GF 5900... then the effects will work. Not quite as well as they should, but they do work.
__________________
Dr Possible: Core 2 Duo E6400 on Gigabyte GA-965P-DS4. Galaxy GeForce 7600GT. 2GB Corsair XMS 2 DDR2-6400 RAM (CL5). ATi Theatre 550 Pro. Windows XP MCE. All stored in Piano black Antec Sonata II, with a broken door.

Mobile: ASUS M2400N, Pentium M 1.5 GHz. 512 MB DDR RAM. Intel EXTREME graphics. Windows XP SP 2 / Ubuntu 5.10.

Ridiculous DOES not have an 'e' in it. It comes from "ridicule" and has less than nothing to do with the colour red.
Subtestube is offline   Reply With Quote
Old 09-18-04, 02:21 AM   #12
ynnek
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,364
Default Re: FarCry settings-personal preference

What do you mean, not as quite as well as they should? Quality wise it should look perfect with 2.0

Performance wise, I guess shader 3.0 should give some more performance boost.. if it ever comes out for FC.

Quote:
Originally Posted by Subtestube
If you want *some* idea of what it'll actually look like (I gather the demo doesn't have all the advanced shaders in it anyhow...), get 3d-Analyze from Here, select the Farcry executable, and change your device ID to either a Radeon 9800 or a GF 5900... then the effects will work. Not quite as well as they should, but they do work.
ynnek is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ciara Innovates with Liquid Cooling for Personal Supercomputers News Latest Tech And Game Headlines 0 06-28-12 05:40 PM
Personal Cinema not working on GeForce4 Ti 4600 MacGyver0013 NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 5 02-08-03 11:54 PM
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-30-02 11:59 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.