Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-22-04, 01:22 PM   #13
Pandora's Box
Registered User
 
Pandora's Box's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 1,767
Send a message via AIM to Pandora's Box Send a message via MSN to Pandora's Box
Default Re: All 3dmark05 test to utilize SM3.0

and how often is it that it doesnt affect the rendering quality (using fp16 that is)
__________________
ASUS A7N8X Deluxe 2.00 | AMD Athlon XP 2700+ | 1.5GB DDR333 RAM | OCZ PowerStream 520Watt | eVGA GeForce 6800 GT 256MB Zalman VF700 CU | Western Digital 120GB 8MB Cache 7200 RPM | Western Digital 60GB 2MB Cache 7200 RPM | Athenatech A602 Case | Linksys WMP54GS SpeedBooster Wireless Card
Pandora's Box is offline   Reply With Quote
Old 09-22-04, 06:33 PM   #14
Nick[FM]
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 38
Default Re: All 3dmark05 test to utilize SM3.0

Quote:
Originally Posted by Pandora's Box
and how often is it that it doesnt affect the rendering quality (using fp16 that is)
It would be best to ask our lead programmer for a more detailed answer, but as far as I know there are some operations which can be calculated/done in 16bit which doesn't affect the rendering quality.
__________________
.: Nick Renqvist
.: Site Manager - Futuremark & YouGamers & ORB
.: My Homepage & Blog - http://www.yougamers.com/me/nickfm/
.: 3DMark06 HW Stats: http://www.yougamers.com/hardware/st...ark06/alltime/

Last edited by Nick[FM]; 09-22-04 at 06:43 PM.
Nick[FM] is offline   Reply With Quote
Old 09-22-04, 08:59 PM   #15
rellingsen
Registered User
 
rellingsen's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Delaware
Posts: 177
Default Re: All 3dmark05 test to utilize SM3.0

Quote:
Originally Posted by Pandora's Box
hmmm. it doesnt utilize sm3.0. it uses fp16/fp32. not full fp32 which is a requirement of sm3.0
A SM3.0 card only has to be able to do FP32, not use it all the time. Partial precision FP16 is allowed in the DX9.0c spec's for SM3.0. So using both FP16/32 is still fully SM3.0 compliant.
This is a cut and paste from the SDK.

Code:
Shader Model 3 

Specifying Full or Partial Precision 

ps_3_0 (and ps_2_x) provides support for 2 levels of precision: 


ps_3_0 
Full fp32 or higher 
Partial precision fp16=s10e5 

ps_2_0 
Full fp24=s16e7 or higher 
Partial precision fp16=s10e5 

ps_3_0 supports more presision than ps_2_0 does. By default all operations occur at the full precision level. 

Partial precision (see Modifiers for ps_2_0 and Above) is requested by adding the _pp modifier to shader code (provided that the underlying implementation supports it). Implementations are always free to ignore the modifier and perform the affected operations in full precision.
__________________
P4C800E-Deluxe P4 HT 3.2C@3.84 Zalman 6500-CU WinXP SP-2 DX9.0c
2X512mb HyperX PC4000 @ DDR 480
XFX 6800 Ultra running 455/1300
SB Audigy 2-Klipsch Pro-Medias 4.1
22" Mitsubishi Diamond Pro 2070SB
2-ATA 100 7200 rpm WD Drives

Last edited by rellingsen; 09-22-04 at 09:19 PM.
rellingsen is offline   Reply With Quote
Old 09-22-04, 10:00 PM   #16
Pandora's Box
Registered User
 
Pandora's Box's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 1,767
Send a message via AIM to Pandora's Box Send a message via MSN to Pandora's Box
Default Re: All 3dmark05 test to utilize SM3.0

Quote:
Originally Posted by Nick[FM]
It would be best to ask our lead programmer for a more detailed answer, but as far as I know there are some operations which can be calculated/done in 16bit which doesn't affect the rendering quality.

Can you ask him on my behalf? I have really no idea who he is.


Dont suppose you have any idea what scores the 6800 Ultra and X800 XT PE are getting in your tests do you?
__________________
ASUS A7N8X Deluxe 2.00 | AMD Athlon XP 2700+ | 1.5GB DDR333 RAM | OCZ PowerStream 520Watt | eVGA GeForce 6800 GT 256MB Zalman VF700 CU | Western Digital 120GB 8MB Cache 7200 RPM | Western Digital 60GB 2MB Cache 7200 RPM | Athenatech A602 Case | Linksys WMP54GS SpeedBooster Wireless Card
Pandora's Box is offline   Reply With Quote
Old 09-23-04, 07:19 AM   #17
Nick[FM]
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 38
Default Re: All 3dmark05 test to utilize SM3.0

Quote:
Originally Posted by Pandora's Box
Can you ask him on my behalf? I have really no idea who he is.


Dont suppose you have any idea what scores the 6800 Ultra and X800 XT PE are getting in your tests do you?
I will as soon as I see him around!

I know the results of most cards/systems, but can't talk about them just yet!
__________________
.: Nick Renqvist
.: Site Manager - Futuremark & YouGamers & ORB
.: My Homepage & Blog - http://www.yougamers.com/me/nickfm/
.: 3DMark06 HW Stats: http://www.yougamers.com/hardware/st...ark06/alltime/
Nick[FM] is offline   Reply With Quote
Old 09-24-04, 04:34 AM   #18
ChrisRay
Registered User
 
ChrisRay's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Tulsa
Posts: 5,101
Default Re: All 3dmark05 test to utilize SM3.0

Quote:
Originally Posted by Pandora's Box
hmmm. it doesnt utilize sm3.0. it uses fp16/fp32. not full fp32 which is a requirement of sm3.0
No Fp32 is required to be supported by SM 3.0. However Partial Precision (Fp16) Can still be utilized by SM 3.0 as well.


SM 3.0 Has two precisions flags.


(Full Precision) Fp32, And Partial Precision (FP24, FP16), Anything under FP32 is recognised as partial precision.
__________________
|CPU: Intel I7 Lynnfield @ 3.0 Ghz|Mobo:Asus P7P55 WS Supercomputer |Memory:8 Gigs DDR3 1333|Video:Geforce GTX 295 Quad SLI|Monitor:Samsung Syncmaster 1680x1080 3D Vision\/Olevia 27 Inch Widescreen HDTV 1920x1080

|CPU: AMD Phenom 9600 Black Edition @ 2.5 Ghz|Mobo:Asus M3n HT Deluxe Nforce 780A|Memory: 4 gigs DDR2 800| Video: Geforce GTX 280x2 SLI

Nzone
SLI Forum Administrator

NVIDIA User Group Members receive free software and/or hardware from NVIDIA from time to time to facilitate the evaluation of NVIDIA products. However, the opinions expressed are solely those of the members
ChrisRay is offline   Reply With Quote
Old 09-24-04, 08:27 AM   #19
Danhill
I hate the Cold
 
Join Date: Sep 2004
Location: Scandinavia
Posts: 275
Default Re: All 3dmark05 test to utilize SM3.0

Will there be some sort of a test that runs all the ps shader models like
PS 2.0 - 50 fps
PS 2.0a - 55 fps
PS 2.0b - 54 fps
PS 3.0 - 60 fps
__________________
Mobo: ASUS A8N-SLI Premium, CPU: AMD 64 3200+ (Venice) @ 2,4Ghz Mem: 2 x 512 DDR 466, Vga: 2 x Club 3D 6600 GT in SLI, Hdd1: WD Raptor Hdd2: Maxtor Diamond Plus 9, Case: Antec Plus View 1080, Psu: ThermalTake PurePower 500W, MX 1000, Dell 2001 FP, Aud. 2 SZ
Danhill is offline   Reply With Quote
Old 09-24-04, 09:13 AM   #20
Nick[FM]
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 38
Default Re: All 3dmark05 test to utilize SM3.0

Quote:
Originally Posted by GT Owner
Will there be some sort of a test that runs all the ps shader models like
PS 2.0 - 50 fps
PS 2.0a - 55 fps
PS 2.0b - 54 fps
PS 3.0 - 60 fps
In 3DMark05 Pro you can choose whatever shader model your graphics card supports (minimum 2.0 and higher), but it defaults to the highest possible.
__________________
.: Nick Renqvist
.: Site Manager - Futuremark & YouGamers & ORB
.: My Homepage & Blog - http://www.yougamers.com/me/nickfm/
.: 3DMark06 HW Stats: http://www.yougamers.com/hardware/st...ark06/alltime/
Nick[FM] is offline   Reply With Quote

Old 09-24-04, 01:14 PM   #21
Danhill
I hate the Cold
 
Join Date: Sep 2004
Location: Scandinavia
Posts: 275
Default Re: All 3dmark05 test to utilize SM3.0

Quote:
Originally Posted by Nick[FM]
In 3DMark05 Pro you can choose whatever shader model your graphics card supports (minimum 2.0 and higher), but it defaults to the highest possible.
Tack Nicklas,

I was thinking of such a thing would be intresting to compare the shaders between the cards;

ATI XXXX

PS 2.0 - 50 fps
PS 2.0a - 55 fps
PS 2.0b - 54 fps
PS 3.0 - N/A

Nvidia 6800 XXXX
PS 2.0 - 50 fps
PS 2.0a - 55 fps
PS 2.0b - 54 fps
PS 3.0 - 60 fps

Would be intresting to see what card has best performance in each shader, like for example shader 2,0b
__________________
Mobo: ASUS A8N-SLI Premium, CPU: AMD 64 3200+ (Venice) @ 2,4Ghz Mem: 2 x 512 DDR 466, Vga: 2 x Club 3D 6600 GT in SLI, Hdd1: WD Raptor Hdd2: Maxtor Diamond Plus 9, Case: Antec Plus View 1080, Psu: ThermalTake PurePower 500W, MX 1000, Dell 2001 FP, Aud. 2 SZ
Danhill is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
German ISP claims to deliver 4.7Gbps download speed in field test News Archived News Items 0 06-01-12 06:50 AM
Torchlight 2 beta stress test this weekend News Archived News Items 0 05-18-12 08:00 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.