Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-27-04, 05:47 PM   #1
sptw
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 8
Default Nvidia 1.0-6111 don't boot to Xserver

Hi there,

I'm out of action.Need a little help.I tried "search" but nothing that can help me.The distro is MDK 10.1.I installed the Nvidia 1.0-6111, and now every new boot i need to do a modprobe nvidia to load Xserver.Modprobe.preload already has nvidia-agp.I tried alias char-major-195 nvidia in modules.conf, but no go.
any thoughts?
Thanks in advance.
sptw is offline   Reply With Quote
Old 09-27-04, 05:58 PM   #2
sptw
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 8
Default Re: Nvidia 1.0-6111 don't boot to Xserver

Ok, i made i little change in modprobe.preload to use only nvidia, and it is working now.Is there any difference between nvidia-agp and nvidia only there?Am i missing something doing that?
sptw is offline   Reply With Quote
Old 09-29-04, 05:45 PM   #3
LordMorgul
Electrical Engineer
 
LordMorgul's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: San Luis Obispo, CA
Posts: 872
Default Re: Nvidia 1.0-6111 don't boot to Xserver

nvidia-agp is a module built from your kernel sources to support agp mode on nforce chipsets, it is not part of the nvidia driver you installed. nvidia is the kernel module built as part of the driver. You must have both loaded if you are using the kernel's agp support (agpgart) and have an nforce chipset (nvidia-agp is chipset specific part of agpgart, for instance there is also an intel-agp).
__________________
"..the triumph of evil is for good men to do nothing." (Edmond Burke)
nVIDIA video driver RPMs for Fedora :: see yum repo at livna.org.
LordMorgul is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia driver stopped working after X restart and Kernel taint msgs during boot mikejuni NVIDIA Linux 10 05-21-12 08:30 PM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
nvidia drivers in a motherboard with AGP 1.0 (motherboard MVP3+) knocker NVIDIA Linux 1 08-19-02 01:57 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.