Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-09-04, 07:36 PM   #1
jgking
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1
Default help with svideo out XF86config

For the last 3 days I have tried varies ideas mentioned in this forum to no avail. I even tried reverting to rev6101 of the nvidia drivers as someone had this working once they reverted. This is running on a ASUS K7N2 mobo (inegrated nic and video) with an 8x AGP Chaintek Geforce FX 5600 (which has the svideo).

What I want is a config for XF86config please as this is a WBEL (www.whiteboxlinux.org) system. Its only output is to the TV (no twinview no other monitors).

I can get the NVidia splash screen (disabled that now), then I get the blue background just before the login screen. Then I get a white screen from which you can barely see the login inputtext bar.

My XF86config
-----------------

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen 0 "TV" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "DevInputMice" "AlwaysCore"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "tv"
VendorName "Sony"
ModelName "unknown"
HorizSync 30.0-50.0
VertRefresh 60.0
Option "IgnoreDisplayDevices" "DFP"
EndSection

Section "Device"
Identifier "nvidia-tv"
VendorName "Unknown"
BoardName "Unknown"
Driver "nvidia"
# noidea BusID "PCI:1:0:0"
# noidea Option "NvAGP" "1" #"4"
Option "DPMS" "on"
Option "NoLogo" "on"
Option "RenderAccel" "on"
Option "TVStandard" "NTSC-M"
Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
Option "ConnectedMonitor" "TV"
Screen 0
Option "NoDDC" "True"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "TV"
Device "nvidia-tv"
Monitor "tv"
DefaultColorDepth 24
Option "Backingstore"
Option "Accel" "on"
Subsection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
ViewPort 0 0
EndSubsection
EndSection

Section "DRI"
Group 0
Mode 0666
EndSection

If there are parts of the XFree86.0.log file i can post to help let me know what parts as its rather long.

thanks,

Greg
jgking is offline   Reply With Quote
Old 10-10-04, 05:19 AM   #2
Thunderbird
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands, Europe
Posts: 2,105
Default Re: help with svideo out XF86config

First it is S-VIDEO instead of SVIDEO so change that. Second I'd recommend you to use a lower resolution than 1024x768. The best resolution for NTSC is 640x480 (there are 525 lines on NTSC tv, not all are visible on all tv's so you end up with about 500 lines which is good enough for 640x480) For resolutions like 800x600 or 1024x768 there are not enough lines so the image quality becomes a lot less as information is lost.
Thunderbird is offline   Reply With Quote
Old 10-10-04, 11:30 PM   #3
bengalt1g3r
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1
Default Re: help with svideo out XF86config

Check the README file; it says "SVIDEO", not "S-VIDEO". The original poster is correct.
bengalt1g3r is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 07:48 PM
XF86Config for a Quadro4 without TwinView? Twirlip NVIDIA Linux 1 10-09-02 11:36 AM
tvout & XF86Config lacto NVIDIA Linux 2 08-01-02 02:44 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.