Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-17-04, 12:50 PM   #1
someone12345
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4
Default TwinView not to support xinerama?

Hi!

Apparently NV's dual head solution approach differs from other vendor's one. E.g. X will recognize a Matrox G550 as two physical boards each connected to a physical display.

NV's TwinView seems to do the thing in a somewhat strange manner on its own somehow in the background. In my X config there's one FX5500 and one 1280x1024 display but in fact I successfully run two displays.

The problem: X is not aware of the second monitor, i.e. KDE does not offer multi-head options such as maximizing windows only on one display, center windows etc. And, a real problem, aspect ratios are calculated faulty. The output of tvtime, xine, mplayer etc. is twice as wide. For mplayer you can workaround this by -aspect 2:3 for 4:3 or 8:9 for 19:9 respectively.
someone12345 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-04, 01:15 PM   #2
thegnu
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5
Default Re: TwinView not to support xinerama?

Some stuff recognizes the second monitor (ie, rox). You should bring this up with the KDE development too. It would be good for Twinview to treat each monitor independently like Xinerama though. I need to correct the color on one monitor, but on the other, it's perfect.
thegnu is offline   Reply With Quote
Old 10-17-04, 08:09 PM   #3
XtremXpert
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 2
Default Re: TwinView not to support xinerama?

Same problem here, but only with Gentoo. On Yoper, Mandrake & Xandros TwinView behave as we expect (i.e. Maximize in the click monitor, not in both). Both I also notice that the NVidia logo is shown really less time in Gentoo than the other...
XtremXpert is offline   Reply With Quote
Old 12-25-04, 02:03 AM   #4
kb7oeb
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default Re: TwinView not to support xinerama?

I bet kde supports xinerama. When I had a MX420 and a voodoo3 running two monitors I used gnome and when I would maximize it would fill up the monitor the window was on. Now that I have a 5700LE dual head the maximize button fills up both monitors. The documentation makes me think it should still work but I can't figure out how.
kb7oeb is offline   Reply With Quote
Old 01-02-05, 05:35 AM   #5
afavini
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default Re: TwinView not to support xinerama?

With SuSE 9.2 (So SaX2) it's easy to configure a dual monitor solution. I configured my Geforce 4200Ti to use xinerama quickly. Anyway the utility nvidia-settings recognizes 2 monitors in classical mode (2 different and indipendent desktops) but only 1 in Xinerama so that color settings can be made only on the primary monitor.
afavini is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vizio's Co-Star: $99 Google TV box with OnLive gaming support News Archived News Items 0 06-26-12 11:40 AM
Canonical partners with Microsoft to support Ubuntu on Azure News Archived News Items 0 06-08-12 05:20 AM
Remastered Doom 3 BFG Edition Game Coming with Stereo 3D Support News Archived News Items 0 06-01-12 05:30 AM
XF86Config for a Quadro4 without TwinView? Twirlip NVIDIA Linux 1 10-09-02 10:36 AM
Official Detonator 40.xx Feedback Thread pelly NVIDIA Windows Graphics Drivers 299 09-22-02 06:54 AM

All times are GMT -5. The time now is 08:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.