Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-10-04, 04:10 PM   #25
eax
hello
 
eax's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: ⊕
Posts: 10
Default Re: Black screen with nvidia 6629 driver

If this is nVidia's way of making people upgrade to newer GPU's, then I've got some rather simple solutions, too.

nVidia is really showing how much they care about their users right now... I mean, not even a statement saying they're working on it. Or did I miss something here?!
__________________
BOFH excuse #439:
Hot Java has gone cold
eax is offline   Reply With Quote
Old 11-10-04, 05:32 PM   #26
666_1337
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 28
Send a message via ICQ to 666_1337
Default Re: Black screen with nvidia 6629 driver

Quote:
Originally Posted by eax
If this is nVidia's way of making people upgrade to newer GPU's, then I've got some rather simple solutions, too.

nVidia is really showing how much they care about their users right now... I mean, not even a statement saying they're working on it. Or did I miss something here?!
yes. the existance of a bug report utility has some speech here I think. The fact you get emails with replies if you send a bug report also does.

Questions
1. does anyone WITHOUT a VIA chipset have this issue?
2. does nVidia have some kind of public bug database?
__________________
Athlon-XP 3000+, 2560 Megaoctets Ram, KT600, GeForce FX 6800 GT, Sound Blaster Audigy 2 ZS, BCM5788 Ethernet Adapter

Linux 2.6.9-mm1 ( gcc 3.4.3, glibc cvs 20041021 ), X.Org 6.8.1, nVidia Detonator 1.0.6629
Windows XP with Service Pack 2, nVidia Detonator `Forceware` 66.81
666_1337 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-04, 05:38 PM   #27
mr-k
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: PL
Posts: 6
Default Re: Black screen with nvidia 6629 driver

I have k7s5a mainboard (sis735 chipset) and the same problem with TNT2 m64. My lspci:

0000:00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 735 Host (rev 01)
0000:00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] Virtual PCI-to-PCI bridge (AGP)
0000:00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS85C503/5513 (LPC Bridge)
0000:00:02.1 SMBus: Silicon Integrated Systems [SiS]: Unknown device 0016
0000:00:02.2 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 07)
0000:00:02.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 07)
0000:00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE] (rev d0)
0000:00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] Sound Controller (rev a0)
0000:00:0b.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS900 PCI Fast Ethernet (rev 02)
0000:00:0d.0 Multimedia audio controller: Yamaha Corporation YMF-724F [DS-1 Audio Controller] (rev 03)
0000:01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV5M64 [RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro] (rev 15)
mr-k is offline   Reply With Quote
Old 11-10-04, 06:08 PM   #28
mtvoid
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Delhi, India
Posts: 14
Default Re: Black screen with nvidia 6629 driver

The output for my TNT2/M64:

Code:
$ cat /proc/driver/nvidia/agp/host-bridge
Host Bridge:     Intel Corp. 82845 845 (Brookdale) Chipset Host Bridge
Fast Writes:     Supported
SBA:             Supported
AGP Rates:       4x 2x 1x
Registers:       0x1f000217:0x00000104

$ cat /proc/driver/nvidia/agp/card
Fast Writes:     Not Supported
SBA:             Not Supported
AGP Rates:       4x 2x 1x
Registers:       0x1f000007:0x1f000104

$ cat /proc/driver/nvidia/agp/status
Status:          Enabled
Driver:          AGPGART
AGP Rate:        4x
Fast Writes:     Disabled
SBA:             Disabled
Pajarico, was AGP disabled only with the new drivers, or has it always been like that? I doubt if the problems are entirely agp related, because even with agp completely disabled, you still don't get a correct display. With agp enabled, it only gets worse, with just a mouse cursor and few stray pixels getting drawn.
mtvoid is offline   Reply With Quote
Old 11-10-04, 06:18 PM   #29
esperto
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4
Default Re: Black screen with nvidia 6629 driver

i'm having the same problem, the Nvidia logo don't go away and the X stay just like a snapshot posted before.
it occurres on MDK 10.1 (2.6.8.1-12), MDK-64bit-rc1 and on gentoo (2.6.9 dev-sources), my VGA is an mx440, actually, it happens with my father PC too, with the same VGA, but another mobo, and both uses chipsets VIA (good observetion 666_1337).

i hope they don't be long to fix the driver...
esperto is offline   Reply With Quote
Old 11-10-04, 06:48 PM   #30
rpgcyco
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 12
Default Re: Black screen with nvidia 6629 driver

I'm also getting the NVIDIA logo staying on screen problem.

Chipset: nForce 2 (A7N8X Deluxe Motherboard)
Video Card: GF4 MX440
Distro: Fedora Core 2

- Rpg Cyco
rpgcyco is offline   Reply With Quote
Old 11-11-04, 05:00 AM   #31
Pajarico
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 7
Default Re: Black screen with nvidia 6629 driver

--

Last edited by Pajarico; 11-11-04 at 05:52 AM. Reason: Double post
Pajarico is offline   Reply With Quote
Old 11-11-04, 05:01 AM   #32
Pajarico
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 7
Default Re: Black screen with nvidia 6629 driver

Quote:
Originally Posted by mtvoid
The output for my TNT2/M64:

Code:
$ cat /proc/driver/nvidia/agp/host-bridge
Host Bridge:     Intel Corp. 82845 845 (Brookdale) Chipset Host Bridge
Fast Writes:     Supported
SBA:             Supported
AGP Rates:       4x 2x 1x
Registers:       0x1f000217:0x00000104

$ cat /proc/driver/nvidia/agp/card
Fast Writes:     Not Supported
SBA:             Not Supported
AGP Rates:       4x 2x 1x
Registers:       0x1f000007:0x1f000104

$ cat /proc/driver/nvidia/agp/status
Status:          Enabled
Driver:          AGPGART
AGP Rate:        4x
Fast Writes:     Disabled
SBA:             Disabled
Pajarico, was AGP disabled only with the new drivers, or has it always been like that? I doubt if the problems are entirely agp related, because even with agp completely disabled, you still don't get a correct display. With agp enabled, it only gets worse, with just a mouse cursor and few stray pixels getting drawn.
Did you do something special to get the AGP bus working? I've compiled the AGP support embedded in kernel and as modules, later did modprobe agpgart and amd64-agp, even toyed with aperture size, disabled/enabled fast write, changed from 2x to 4x in BIOS..... but NOTHING WORKED.

By the way, my mobo is also VIA based, thats why i suspected allthis was an AGP problem, because i heard that AGP-via was a bit tricky
Pajarico is offline   Reply With Quote

Old 11-11-04, 06:47 AM   #33
eax
hello
 
eax's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: ⊕
Posts: 10
Default Re: Black screen with nvidia 6629 driver

So the (GeForce owners-) rumor "It's a VIA problem" has now been debunked?
__________________
BOFH excuse #439:
Hot Java has gone cold
eax is offline   Reply With Quote
Old 11-11-04, 07:40 AM   #34
mtvoid
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Delhi, India
Posts: 14
Default Re: Black screen with nvidia 6629 driver

Quote:
Did you do something special to get the AGP bus working? I've compiled the AGP support embedded in kernel and as modules, later did modprobe agpgart and amd64-agp, even toyed with aperture size, disabled/enabled fast write, changed from 2x to 4x in BIOS..... but NOTHING WORKED.
No, AGP has always worked for me, both with the kernel's agpgart and NvAgp.

You might want to check the documention in /usr/share/doc/NVIDIA_GLX-1.0/README to check for any compatibility problems with your motherboard or processor..
mtvoid is offline   Reply With Quote
Old 11-11-04, 09:34 AM   #35
rcouderc
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2
Post Re: Black screen with nvidia 6629 driver

Hello.

Same problem here.

Getting the NVIDIA logo staying on screen problem. Cursor move.

Chipset: nForce 2 (shuttle SN41G2)
Video Card: GF4 MX440
Distro: Debian sid(unstable), kernel 2.6.8 & 2.6.9 tested.

Nothing in the README. Look like a buffer swapping problem... The first buffer is draw whith the nvidia Logo afterwards nothing is writting in the goods buffers or the swapping function is wrong.
rcouderc is offline   Reply With Quote
Old 11-11-04, 11:44 AM   #36
Pajarico
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 7
Default Re: Black screen with nvidia 6629 driver

Quote:
Originally Posted by mtvoid
No, AGP has always worked for me, both with the kernel's agpgart and NvAgp.

You might want to check the documention in /usr/share/doc/NVIDIA_GLX-1.0/README to check for any compatibility problems with your motherboard or processor..
That's the same readme you can find here: ftp://download.nvidia.com/XFree86/Li...629/README.txt and yes i've already read it almost entirely.
My card is supported:
Quote:
(app-a) APPENDIX A: SUPPORTED NVIDIA GRAPHICS CHIPS
__________________________________________________ ______________

NVIDIA CHIP NAME DEVICE PCI ID

RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro 0x002D
And my mobo is supported too, can use both nvagp driver and agpgart, but instead it doesn't use any.
Pajarico is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[9800gt] Xorg black screen after installing nvidia driver HacKurx NVIDIA Linux 1 06-07-12 02:29 PM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 09:35 PM
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 07:48 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 09:49 AM
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-02-02 12:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.