Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-13-04, 04:14 PM   #1
zebraC
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 9
Default Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT

Hi,

In using and testing out my new FX5900XT, I thought I would look into using Far Cry as a means to measure its performance. No matter what I do however, I cannot seem to force shader model 2.0(a) paths to run. It always seems to run in model 1.1 path mode.

Suggestions for console commands?
zebraC is offline   Reply With Quote
Old 11-13-04, 04:43 PM   #2
Daneel Olivaw
Northwood hugger
 
Daneel Olivaw's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Montreal
Posts: 1,244
Default Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT

force with rivatuner maybe
__________________
-Intel Core2 Duo 4300 (3.0GHz) | Asus P5N-E SLI | 6GB Corsair CVS PC2-5300 | GF8800GT 512MB | Western Digital 1TB Raid0 | Antec SLK2600AMB | Antec Earthwatts 500W
-Intel Pentium4 2.4C (3.4GHz) | Asus P4P800 Dlx | 2GB Crucial Rendition PC-3200 | GF6800LE 128MB | Seagate 200GB | Antec Overture II | Antec TruePower 2.0 480W


Mild agnosticism —the view that the existence or nonexistence of God or gods is currently unknown but is not necessarily unknowable, therefore one will withhold judgment until/if more evidence is available. A weak agnostic would say "I don't know, but maybe you do."
Daneel Olivaw is offline   Reply With Quote
Old 11-13-04, 05:25 PM   #3
zebraC
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 9
Default Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT

Tried it. Didn't work. Still tells me shader path == 1.1

Any other idea's?
zebraC is offline   Reply With Quote
Old 11-13-04, 05:26 PM   #4
fivefeet8
Ngemu Mod
 
Join Date: Jul 2003
Location: Fresno, CA
Posts: 1,886
Default Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT

type:

\R_sm20path 1

in the console
__________________
[i7 2600k @4.4ghertz][2x4 GB DDR3 1600][EVGA GTX570 1.280GB SC][EVGA GTX460 physx][Asrock Extreme7 Gen3 Z68][2xSeagate 160 Gb SATA HD raid0][Seagate 250 GB SATA2 HD][Sony Bravia 40' 1080p LCD HDTV][NEC 3520a DVD+-DLw][Windows 7 Ultimate x64][Rosewill 1000w]
fivefeet8 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-04, 05:29 PM   #5
zebraC
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 9
Default Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT

Thats a no go. Told me its an unknown command. Tried typing it several times, to make sure I had the syntax correct.

???

Anybody? There has to be a unified command set for this purpose......

Last edited by zebraC; 11-13-04 at 09:35 PM.
zebraC is offline   Reply With Quote
Old 11-14-04, 01:57 AM   #6
rohit
Awaiting WGF 2.0
 
rohit's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,174
Default Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT

Un-Install completely &
Re-Install FarCry!

Then try the commands
Will work
__________________
|C.P.U : s939 AMD Athlon64 3200+ (newcastle) |
|MoBo : ASUS A8V Deluxe ||RAM: [512 x 2]MB Transcend DDR400 (pc3200) |
|V.G.A : LeadTek a400GT TDH (350/1000) [GeForce 6800GT] |
|Sound: RealTek Integrated. |
|P.S.U : PowerSafe 450w |
|MISC.: Logitech Cordless DUO(MX700 + Wireless Keyboard)||Lite-On DVD CD-RW Combo 52x16x52
|3dMark'05: 4893 [@ 350/1000]
rohit is offline   Reply With Quote
Old 11-14-04, 03:19 AM   #7
zebraC
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 9
Default Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT

Is that a joke? Hehehe.

I will try it, if you think this is a wise thing to do. However, does it make a difference that I am running the 1.3 patch?
zebraC is offline   Reply With Quote
Old 11-14-04, 03:38 AM   #8
wEEt
I miserably failed
 
wEEt's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: South Germany
Posts: 584
Send a message via ICQ to wEEt Send a message via Yahoo to wEEt
Default Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT

Mmmhh...Patch 1.3 forces SM2 by itself...
__________________

Visit Killswitch Engage - Best Band Ever!
wEEt is offline   Reply With Quote

Old 11-14-04, 06:17 AM   #9
zebraC
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 9
Default Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT

Ok. So why do my stats in the top right hand corner display Shader path = 1.1

?
zebraC is offline   Reply With Quote
Old 11-14-04, 06:31 AM   #10
dan2097
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 205
Default Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT

Remember you have to run with some of the settings at very high to get ps2.0 (I forget which, Im sure all on very high will give you ps2.0/a + ps1.1) High gives just ps1.1 IIRC

You need patch1.3 to get a ps2.0 mode of comparable quality to other ps2.0 cards on the gffx
dan2097 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-04, 07:04 AM   #11
zebraC
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 9
Default Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT

Sure enough Dan, after some experimenting, you were correct! Seems the ONLY way with the 1.3 patch, was to use the farcry configurator to "very high" in order to make it set
Code:
Shader Path = 2.x
. Thanks for the help!
zebraC is offline   Reply With Quote
Old 11-14-04, 09:06 AM   #12
Grechie
Powered By nVidia
 
Grechie's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Australia
Posts: 554
Default Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT

does nfsu2 use ps2.0a? if so if it uses dx9 mine seems to handle well with 2XQ and 2XAF @ 1024 everyintg on full
__________________
Intel Core 2 Quad Q9550 || XFX nForce 790i Ultra || Corsair XMS3 PC10666 DDR3 2 X 2GB || 2 x GTX 295 Quad SLI || Antec 900 || Thermaltake Tough Power 1200Watt
Grechie is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.