Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-24-04, 04:25 PM   #1
HarshPlanet5
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2
Default Suse 9.2 - can't start configuration server

clean install of Suse 9.2 pro. Same problem using yast to update system or manual installation of drivers. Get the following when running sax against driver 1.0-6111.

System: Dell latitude c840/ 440go video card

Attached are the logs. Anyone know what I'm doing wrong here? Works fine without the driver....

(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(II) UnloadModule: "nvidia"
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found
Attached Files
File Type: txt SaX.txt (27.2 KB, 178 views)
File Type: txt XFree86.0.txt (36.0 KB, 197 views)
File Type: txt XF86Config.txt (4.7 KB, 234 views)
HarshPlanet5 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-04, 05:11 PM   #2
vader89
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3
Default Re: Suse 9.2 - can't start configuration server

Quote:
Originally Posted by HarshPlanet5
clean install of Suse 9.2 pro. Same problem using yast to update system or manual installation of drivers. Get the following when running sax against driver 1.0-6111.

System: Dell latitude c840/ 440go video card

Attached are the logs. Anyone know what I'm doing wrong here? Works fine without the driver....

(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(II) UnloadModule: "nvidia"
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found
I got this same error... this is what you need to do.
After the nvidia drivers install, instead of running sax, type this:

modprobe nvidia

Then get back into X go to yast2 and enable 3D acceleration.
__________________
SuSE... is awesome. nuff' said.
vader89 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-04, 07:01 AM   #3
Thoreau
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 95
Default Re: Suse 9.2 - can't start configuration server

The steps are:

init 3
su
cd /usr/src/linux
make cloneconfig
make prepare-all
cd /home/whereverNvidiaLocated
./NVIDIA* -q --kernel-source-path=/usr/src/linux
modprobe nvidia
sax2 -m 0=nvidia
Choose your settings. You can check the enable 3D thing, but it doesn't mean ****.
/sbin/ldconfig
reboot

That's it. Enjoy.
Thoreau is offline   Reply With Quote
Old 11-25-04, 12:25 PM   #4
HarshPlanet5
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2
Default Re: Suse 9.2 - can't start configuration server

Thanks for the modprobe hint.... I installed the driver, ran sax2 same problem, ran modprobe, ran sax2, came up fine.

Thanks for the help!
HarshPlanet5 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-04, 07:59 PM   #5
n0z4rides321
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7
Default Re: Suse 9.2 - can't start configuration server

Quote:
Originally Posted by Thoreau
The steps are:

init 3
su
cd /usr/src/linux
make cloneconfig
make prepare-all
cd /home/whereverNvidiaLocated
./NVIDIA* -q --kernel-source-path=/usr/src/linux
modprobe nvidia
sax2 -m 0=nvidia
Choose your settings. You can check the enable 3D thing, but it doesn't mean ****.
/sbin/ldconfig
reboot

That's it. Enjoy.
It works until i run sax2 command it freezes. But I reboot and run everything else.

If I enable 3d acceleration my comp won't boot X. So is it ok to leave it off even if a game like TuxRacer asks for it to be on?
n0z4rides321 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-04, 08:17 PM   #6
Thoreau
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 95
Default Re: Suse 9.2 - can't start configuration server

If it ain't broke..

But, you need to look into why sax2 is non-functional. It sounds like you are missing some X.org files, and possibly sax2-gui files.

Sax2 modifies static config's dynamically.. or something. If you wanna keep something as a setting, either get sax2 to work or modify the config's by hand and don't run sax2.

Thoreau is offline   Reply With Quote
Old 12-05-04, 08:25 PM   #7
n0z4rides321
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7
Default Re: Suse 9.2 - can't start configuration server

Thanks for the quick reply.

When I restart X won't start .
So I have to run nvidia-installer --uninstall to remove it.
n0z4rides321 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Base mosaic and rotation? happyfunbot NVIDIA Linux 5 07-13-12 12:23 PM
X Server 1.11.3(Ubuntu 12.04) crashes just after start on Geforce 9400(driver 295.40) peat NVIDIA Linux 1 05-10-12 06:00 AM
NVIDIA 3123 driver on SuSE 8.0 Ok , but slow to start X Gabolander NVIDIA Linux 3 09-27-02 07:41 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.