Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-26-04, 08:52 AM   #1
.koval
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1
Default nForce2-400 Ultra IDE driver

sorry if topic was in a past.
i have AOpen AK79D-400VN mobo with nf2-400 ultra chipset.
kernel-2.6.8 (from debian distribute or native from kernel.org) compiled with
CONFIG_BLK_DEV_AMD74XX=y

Code:
# hdparm  /dev/hda

/dev/hda:
 multcount    = 16 (on)
 IO_support   =  3 (32-bit w/sync)
 unmaskirq    =  1 (on)
 using_dma    =  1 (on)
 keepsettings =  0 (off)
 readonly     =  0 (off)
 readahead    = 256 (on)
 geometry     = 38752/16/63, sectors = 20000000000, start = 0

#hdparm -i /dev/hda

/dev/hda:

 Model=Maxtor 2B020H1, FwRev=WAH21PB0, SerialNo=B156YSWE
 Config={ Fixed }
 RawCHS=16383/16/63, TrkSize=0, SectSize=0, ECCbytes=57
 BuffType=DualPortCache, BuffSize=2048kB, MaxMultSect=16, MultSect=16
 CurCHS=16383/16/63, CurSects=16514064, LBA=yes, LBAsects=39062500
 IORDY=on/off, tPIO={min:120,w/IORDY:120}, tDMA={min:120,rec:120}
 PIO modes:  pio0 pio1 pio2 pio3 pio4 
 DMA modes:  mdma0 mdma1 mdma2 
 UDMA modes: udma0 udma1 udma2 udma3 udma4 *udma5 
 AdvancedPM=yes: disabled (255) WriteCache=enabled
 Drive conforms to: ATA/ATAPI-6 T13 1410D revision 0: 

 * signifies the current active mode
with any parameters of IO_support and multicount i have 100% CPU load when transfer from one hdd to another. both hdd udma5 with dma enabled.
any suggestions?

ps/ sorry for bad english
.koval is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 08:23 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.